Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 5 Mart 2015

Dolar mesajı

Seçime doğru, Türkiye'nin kader arayışına doğru hızla yol alırken birileri ANKARA'ya çok net mesajlar vermeye devam ediyor! Ekonomi ile ilişkimiz DOLAR 2.52 sınırını geçti, 2.55'i aştı, 2.60'ı da sollar mı, ya 3 lirayı bulursa Merkez döviz satıp 2.40'a geri indirir mi, önümüz yaz; turistlerin gelmesi ile birlikte tekrar 2.21'e döner mi'den ibaret!
Tamam, biz sıradan insanlar böyle düşünüyoruz da işin profesyonelleri farklı mı? Değil elbette!
Kimse gerçek sebepler üzerinden konuşmuyor! OPERASYONU kimse anlatmıyor! Her şey doğalmış gibi yapılıyor! Oysa vurulmaya çalışılan DARBENİN tarihi çok derin! Bunu anlamadan ne Erdoğan'ın verdiği mücadeleyi ne de Türk Devleti'nin yürüyüşünü çözebiliriz!
Gelin yine doğaya dönelim... Ağaçkakan! Hepimiz biliriz!
Ayakları dörder parmaklıdır.
İkisi öne ikisi arkaya yönelmiştir.
Keskin ve çengelli tırnaklarıyla ağaç gövdelerine sımsıkı tutunur.
Dik ve sivri tüylerden meydana gelen, kıvrılmayan güçlü kuyruğunu da destek olarak kullanır. Kısa sıçramalarla ve hızla tırmanır! Çoğunlukla ağaçlarda gagaları ile oydukları yuvalarda barınırlar. Doyduğu yerde yaşarlar yani!
Boyun kasları çok gelişmiştir. BEYİNLERİ, güçlü kafatası kemikleri ile korunur! GAGALARIYLA yaptıkları darbelerden zarar görmesini engeller! Uzun, sert ve kuvvetli gagalarını bir keski gibi kullanıp ağaç kabuklarını didikler... Hedefe koyduğu kabukların altındaki böcekleri ve tırtılları midesine indirir! Ucu yapışkan ve kancalı olan dili ile avlarını zıpkınlayıp kabuk altından çeker alır. Ama asıl yeteneği başkadır! Sadece onda bu özellik vardır! GAGASIYLA ağaç kabuğuna belli aralıklarla vurur! Böylece gelen SESLERİ ANALİZ eder ve nerede AV olduğunu anlar! BİLİM hala AĞAÇKAKANLARIN kabuk altındaki böceklerin yerini nasıl bulduğunu çözmeye, anlamaya çalışmaktadır! Ama onlar işini biz anlamasak da yapmaktadır! KABUĞUN ALTINI BİLDİKLERİ için de onlar yaşarken AV'ları ölmektedir!
İşte bizim hikayemiz de böyleydi!
Gerçek patronu hiç göremedik!
Kabuğun altına ve üstüne nasıl yayıldıklarını anlayamadık! Ağacın bize ait olduğunu zannederek yaşadık! GAGA darbeleriyle yürüdük! Ama AĞACIN bize ait olmadığını anlamak tam 150 yılımızı aldı! Kabuğun altından bize istenilen verildi! Bizim bir şey bulup almamız engellendi!
Kendi ağacımızda kiracı gibiydik!
Adamlar ta 1580'lerde THE TURKISH COMPANY isimli şirketi Trieste'de kurup İzmir'e getirdi! Bizim en değerli mallarımızı onlar alıp sattı!
Kraliçe'nin inciri, üzümü, elması EGE'den, İPEK'i ise Anadolu'dan gidiyordu! İngilizler'e verilen ÖZEL HAKLARI hiç konuşmadık! Her geri çekilişte onların aldıklarını görmedik!
Yahudilerle-masonlarla olan elele yürüyüşlerini izleyemedik! Not bile tutamadık! Ülkemiz parsellenirken sadece izledik! O kadar yol aldılar ki devletin her yerine adamlarını koydular, yetiştirdiler! İmam-
Hatip'li olman, Galatasaray'lı, Boğaziçili, Yeditepeli, Erciyesli, Marmaralı olman ya da hukukçu, doktor, ekonomist, işletmeci, gazeteci, mühendis olman fark etmiyordu! Kendi ADAMLARINI bulup istedikleri yere getiriyorlardı! Bütün RENKLERE göre TASNİFLERİ vardı! Her bölgeden, her kesimden insan bulup taşırlar ve kendilerine çalışmalarını sağlarlardı! Türkiye maalesef böyleydi! Ama biz DOLARIN ne kadar yükseldiğini ya da ne kadar düştüğünü konuşurken ASLA ve KAT'a neden hareket ettiğini sorgulamazdık! DOĞA olayı gibi karşılardık!
Oysa işin içinde iş vardı!
İngilizler 1800'lerin başından beri ANADOLU'yu kimseye bırakmadı! PARA ile geldiler ve çıkmadılar!
Beyoğlu'nda İSRAİL'i kurarken, İstiklal Caddesi'ndeki MISIR Apartmanı'nda MOSSAD'ın temellerini atarken de buradaydılar!
Ama hep bize benzeyenler üzerinden operasyonları yaptılar!
Bu sistem bugün hala ayakta!
Doların zıplaması ve Ankara'ya mesaj verilmesi de budur! NEDEN? Şu an itibariyle Ankara ve İstanbul'u birbirine bağlayan, yani başkentle büyük sermaye arasında KÖPRÜ olan bir isim var! İstanbul'daki 4 büyük aile (Siz bunları biliyorsunuz!) için, bu isim çok önemli... Dört büyüklerden biri, CHP ve Paralel arasındaki ilişkiyi DİZAYN eden ALATON AİLESİ! Bir de yakın zamanda Erdoğan'la görüşen BLOOMBERG var! Bloomberg, o isim için dünyayı İstanbul'a bağladı! Yahudi sermayesi ile ilişkileri götüren Bloomberg, etrafına aldığı güçlerle "..... görevde olmazsa Türkiye büyük yara alır!" tehdidinde bulundu!
Dün de bugün de!
Bu isim üzerinde BÜYÜK ANLAŞMA var! Eğer görev değişikliği olursa anında bütün NOT KURULUŞLARI devreye girecek ve gereken yapılacak!
Karne KIRIK dolacak! Bu isim bir ara CUMHURBAŞKANI adayı olarak bile düşünüldü!
Tabii muhalefetin adayı olacaktı!
Ekmeleddin Bey'den önce onun ismi vardı!
Şimdi küresel sermaye, yani Anglo Sakson-Yahudi ittifakı, kendi adamlarına sarılmış durumda!
200 yıldır bize bırakmadıkları PARA SİSTEMİMİ Zİ ELE GEÇİ RMEMİ Zİ yine ENGELLEYECEKLER! Amaçları bu!
Bunun için de en iyi bildikleri yola girdiler! Spekülasyonla DOLARI zıplatıp Erdoğan'a "SINIR İHLALİ YAPMA" uyarısında bulundular! "Her işe karışabilirsin ama paraya asla!" dediler! Zaten para senin olmadığı zaman bir hiçtin! Bunu bildikleri için KIRMIZI Çİ ZGİLERİNE Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yanaştırmak istemediler!
Şu an resmen bize SOPA gösteriyorlardı! Faizle, dövizle, borsa ile gelerek koltuğa yapıştırmak istiyorlardı! Hepsinin hedefinde Erdoğan'ı sınırlamak vardı! Koydukları çizgilerin Türk CUMHURBAŞKANI tarafından aşılmasını istemiyorlardı! Yani ağaç onlarındı! Biz üzerinde emanetiz! Böyle bakıyorlardı!
Ama değişen devleti bir türlü görmüyorlardı! Alışkanlıkları bunu engelliyordu! Artık AĞAÇKAKAN gibi vurduğumuz yerin altında ne olduğunu çok iyi biliyorduk!
Birkaç darbede hepsi dağılıp gidecek ama bunu anlamıyorlardı!
Ağaçkakanı izlerken gagasının hızına şaşırırsınız! Yakında bizimkiler de galiba böyle yapacak! Kabuğun ne altı kalacak ne de üstü! Kabuğun içinden ne mi dökülecek? Vallahi onu biliyorum ama şimdi nasıl söyleyeyim ki!
Beklemek en iyi yol!
Ankara YAVAŞ YAVAŞ HIZLI GİDİYOR! 150 yıllık esir düşmüş hafızamızla kimin nerede olduğunu çok iyi biliyoruz!
GAGA tepelerinde!