BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 3 Mayıs 2015

Üst akıla geçit yok

Neo-emperyalistlerin 'üst akıl'ınca kurgulanan 7 Haziran koalisyonu, CHP-Kılıçdaroğlu-derin Amerika-Fethullah Gülen-Zaman-Selahattin Demirtaş-Hürriyet-Cumhuriyet parantezinde göz yaşartan hareketler gözleniyor.

7 Haziran ittifakının kodlarını çözecek iki örneğe önceki gün değinmiştim. Bunlar, Amerikancı fikirleriyle ünlenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik'in Zaman Gazetesi'nde tam sayfa çıkan söyleşisi ve Zaman Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın Diyarbakır Belediye Başkanı HDP'li Gülten Kışanak'ı gizlice ziyaretiydi. 7 Haziran ittifakının bir başka şovu önceki gün sergilendi. Bu şov, yeni Türkiye'nin milli damarlarını dumura uğratmaya yönelikti. Aydın Doğan'ın CNN-Türk TV'sine arka arkaya çıkarak bir rekora imza attırılan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, barajı aşamamaları halinde PKK destekli, 'sivil itiatsizlik' direnişlerine başlayacaklarını açıkladı. Bir taraftan, yabancı istihbarat servislerinin emrindeki Kandil'in emirleri doğrultusunda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da vatandaşlarımızı silahla korkutarak oy peşinde koşan PKK, diğer tarafta Aydın Doğan ve Fethullah Gülen medyasında, aba altından sopa gösteren bir Selahattin Demirtaş karşımızdaydı.

Demirtaş-CNN TV şovu, diğerlerinden farklıydı. Öncekiler, 'barajın aşılaşacağı' heyecanı içeriyordu. Son programda, 'barajı aşamama' korkusunun başladığı hissediliyordu. Nitekim 'sivil itiatsizlik' üzerinde durulması, perde arkasını anlatmaya yetiyordu. Demirtaş'a göre, barajı aşamamaları halinde ne yapacaklarmış? "Biz barajı aşamazsak hükümet barajı kaldırmadığı için sorumlu olacaktır. Sivil itaatsizliğe dayalı bir kampanya başlatırız. Yürüyüş, miting, imza kampanyası, uluslararası platformlarda hareket. Hükümeti teşhir ederiz, basınç yaratırız." Kısaca ne demek istiyor? "Ya oy verirsiniz ya da (silahlı) PKK desteğinde, KCK'nın kanatları altında, tıpkı Kobani'de olduğu gibi çağrı yaparım."

Kobani çağrısını Amerika dönüşü yapmıştı. Ağababaları öyle istemişti ondan. Belli oldu ki, ağabalar barajı aşamama halinde nasıl davranılacağı taktiklerini de vermişler: Sivil itiatsizlikle sokaklarda kaos çıkarmak. Arkasındaki yığınak, HDP'nin şu anda hangi güçlerle birleştiğini düşünürsek, bu çağrıya kulak vereceklerin masum gençler olacağını bilirsek, nasıl bir manzarayla karşı karşıya kalacağımızı kestirebilirsiniz. Demirtaş, şimdilik ne olduğunu belirtmiyorsa da, Neoemperyalistlerin emrinde olan Kandil'in yaptığı hazırlıkların ne olduğu kulaklara fısıldanıyor. 'Alternatif meclis toplamak' silahıyla, el altından, oy devşirme çalışmaları yaptıkları söyleniyor. Demirtaş, Kobani olaylarında 51 vatandaşımızın ölümünden ders almamış. 6-7 Ekim'deki gibi bir tablo ortaya çıkaracak. Sormak lazım? Demirtaş ve arkasındaki yığınak, Kobani çağrısıyla ölen vatandaşların kanı üzerinden, yeni hazırlıklarıyla nereye varmak istiyor? 'Sivil itaatsizlik stratejisi'yle, izinsiz sürekli eylemlerle, sokaklarda huzursuzluk çıkaracaklar. 2015-1 Mayıs eylemlerine CHP-HDP-DİSK-KESK-TMMOB-Tabipler Birliği-Halkevleri, Birleşik Haziran Hareketi'nin beraberce katılması tesadüf değildi. 7 Haziran seçimlerine giderken, PKK-HDP-Selahattin Demirtaş'la; 1 Mayıs ve Gezi platformları arasında iç içe geçen bir işbirliği zemini kurulduğu dikkatleri çekiyor. Bu beraberliğin şifresi: Sivil itiatsizlik stratejisidir. 1 Mayıs/ Taksim Gezi/17-25 Aralık Fethullah Gülen darbesiyle, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kuşatamayan üst akıl, belli oldu ki, yeni stratejisini kitlesel protestolar ve halk hareketleri üzerine yoğunlaştırıyor.

Silahlı PKK'yı, 'Gezi Parkı' eylemleri gibi sivil itaatsizlik ve kitlesel eylemlerinde kullanmaya hazırlanıyor. Ağababalarıyla, "Öcalan'ı devre dışı bırakma, Türkiye'de huzuru bozma" hevesinde bulunan Kandil, silahları bırakma kongresini toplamıyor, Demirtaş'la sivil itiatsizlik mesajı verdiriyor.
Aydın Doğan'ın CNN-Türk TV'sinden, 'sivil itiatsizlik' mesajı verilmesi çok önemlidir, çok. Huzura susamış Türk ve Kürt vatandaşlarımızın sağduyusu 7 Haziran ittifakını yıkacak, büyük Türkiye trenini hiçbir gayrimilli koalisyon durduramayacak. Üst akılın PKK'sına, Selahattin Demirtaş'ına geçit yok.