Tecavüz servisi

16 yaşındaki Ukraynalı model D.R.'ye servis minibüsünde tecavüz eden şoföre dava açıldı. Adli Tıp ise, model bakire olmadığı için cinsel saldırı suçunu tespit edemedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ekim 2015 Güncelleme 02 Ekim 2015, 00:00
Tecavüz servisi

İÇİNDEKİLER

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın iddianamesine göre Ukrayna'da modellik yapan 16 yaşındaki D.R., 8 Ağustos 2015 günü kaldığı Finanskent Konutları'nın servis minibüsüne bindi. Aile dostu olan Elona ve Akif Ç.'nin yanında misafir kalan D.R.'nin bindiği minibüste başka yolcular da vardı. Araçtaki yolcular indikten sonra şoför Erdem Karaca (30), D.R. ile yalnız kaldı. TEM Otoyolu'nda emniyet şeridine park eden Karaca, aracın perdelerini kapattı ve torpidodan ekmek bıçağını alıp genç kıza tecavüz etti. Ardından da, kızı oturduğu siteye bıraktı. D.R.'nin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı. İstanbul Adli Tıp'ın raporunda D.R.'de travmatik lezyon saptanmadığı, bakire olmadığı ve cinsel saldırı gerçekleşip gerçekleşmediğinin tespit edilemediği belirtildi.

BANA EL SALLADI
Tutuklu sanık Erdem Karaca ifadesinde, olay günü D.R.'nin yanına geldiğini belirterek, "Birlikte sigara içtik, yolda kendisine iltifatlar ettim. Daha sonra aracı kenara çekip sohbet ettik ve öpüşmeye başladık. D.R. elimden tutarak beni servisin arka kısmına götürdü. Rızasıyla oldu. Onu eve bıraktım, bana el salladı ve ayrıldık" dedi.

NORMALMİŞ GİBİ...
D.R. olay günü verdiği ifadesinde, "Ekmek bıçağıyla üzerime geldi. Öldürmesinden korktuğum için karşı koyamadım, her şey normalmiş gibi davrandım" dedi. Erdem Karaca hakkında, 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve hürriyetten yoksun kılma' suçlarından 16 yıldan 36.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Ümit UZUN