Başbakan'dan muhalefete çağrı!

Atv a haber ortak canlı yayınında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu muhalefet partilerine önemli çağrılarda bulundu...

Giriş Tarihi 02 Mart 2015, 00:00 Güncelleme 02 Mart 2015, 21:15
Başbakan’dan muhalefete çağrı!

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu atv a haber ortak yayınında çözüm süreciyle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. MHP ve CHP tarafından silah bırakma çağrısının içinin boşaltıldığını vurgulayan Başbakan Davutoğlu, muhalefet partilerine çözüm sürecinin sahiplenilmesi çağrısında bulundu.

"SÜRECİ SAHİPLENİRSENİZ OY ALDIĞINIZ KESİMLER SİZE TEPKİ GÖSTERMEYECEK"
"Sayın Bahçeli hayal dünyasında yaşıyor. Olumlu adımlar atıldı ya bunu meşru kılacak ifadelerle bunu durdurmak. Onun için çağrıda bulunuyorum. Bu süreci sahiplenirseniz oy aldığınız kesimler size tepki göstermeyecek. Bunu engeller veya sabote ederseniz vebali sizin üzerinizde kalır. Biz bir tek annenin gözyaşına yaş dökülmesin diye uğraşıyoruz. Şu açıklamada Öcalan'ın serbest kalacağına ilişkin tek bir kelime var mı? Bahçeli silahlar devam etsin mi istiyor? Artık biraz basiret akıl izan diyebilmeliyiz. Bu anlamda Sayın Türkeş'in verdiği örnekleri de düşünsün Sayın Bahçeli.



Kılıçdaroğlu da CHP'den olumlu mesajlar geldi ama daha ciddi sahiplenmesi lazım. Bu parti sadece AK Parti'nin meselesi değil milletin meselesi. 20-30 Sene önce biz gençken. Muhtemelen Diyarbakır'da da İzmir'de de bebekler doğdu. Birileri o bebekleri büyüdükçe dağlarda karşıt taraflar haline getirdiler. Kaybolan can bizim canımızdır. Artık buna bir son verme zamanıdır. Eminim eğer Sayın Bahçeli, Kılıçdaroğlu, Demirtaş halka giderse görecekler ki çözüm süreci onlara kazandırır kaybettirmez."

Başbakan Davutoğlu atv - a haber canlı yayınında!Başbakan Davutoğlu atv - a haber canlı yayınında!