Oktay DERELİOĞLU

OKTAY DERELİOĞLU

Tarihi 27 Şubat 2015

Helal size çocuklar...

Beşiktaş ilk maçtaki oyun anlayışının aksine rövanşa doğru taktik anlayışıyla başladı. Yani maça bekleyerek 1-0'ın dezavantajını sabırlı ve rakibini çok fazla üçüncü bölgede sıkıştırmadan başladı. Özellikle ilk yarıda belki hiç pozisyona giremedi Beşiktaş, Olcay'ın şutunun dışında. İlk yarıda Beşiktaş kalesinin önünde gözüken Liverpool oldu. Ancak doğru taktik doğru anlayış ikinci yarıda da devam etti. Beşiktaş maça ağırlığını koymaya başladı.
Arka arkaya 18'in dışından Sosa ile şut denemeleri Beşiktaş'ın bu maça inancını Liverpool'u eleyeceğini yavaş yavaş hissettiriyordu ki Bilic'in Beşiktaş adına çok önemli hamlesi geldi. Tolgay oyuna girdi ve Beşiktaş oyunu Liverpool yarı sahasına yıktı.
Beklenen ve arzulanan gol nihayet 70. dakikada da olsa geldi. Tolgay'ın füzesi maçın en güzel anıydı. Ama hakikatten Beşiktaş bir başka oynadı dün gece.. Uzatmalarda Demba ba'nın direkten dönen şutu Liverpool'un en büyük şansıydı. Ve maç böylece önce uzatmalara sonra penaltılara kaldı. Beşiktaş Liverpool'a oranla çok çok daha iyiydi. Skor olarak olmasa da Beşiktaş 8-0'ın rövanşını aldı. Sindire sindire, Liverpool'u son saniyeye kadar heveslendirerek turu geçti.
Burada taraftarlara da parantez açmak istiyorum. Olimpiyat Stadı'nı bilen bilir. Sahaya uzaktır. Akustik yoktur.
Ama Siyah-Beyazlı taraftarlar 120 dakika hiç susmadan futbolculara destek oldu. Burada geçilen turda aslan payı taraftarlarındır. Bu sezon 3 İngiliz takımına (Tottenham, Arsenal, Liverpool) sahayı dar eden Beşiktaş adını İngiltere'ye kazıdı.

MAÇIN EN iYiSi TOLGAY
Golü attığı için Tolgay. Ama hepsi iyiydi.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ BALOTELLİ
Şımarık Balotelli, dün gece neredeydi?