Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 17 Ağustos 2017

İlişkilere dair ipucu veren sarılma tipleri

Sevgilinizle ya da eşinizle nasıl sarıldığınızın ilişkiniz hakkında ipuçları verdiğini biliyor muydunuz? İşte size 10 farklı sarılma tipi ve anlamları…
Koruyucu
Bu sarılma tipi güvende olma hissiyle alakalıdır. Sarılırken arkada kalan kişi koruyucu bir görev üstlenmiş olur. Bu duruş ilişkide büyük ölçüde güven olduğu mesajını verir, birbiriyle ilgilenmenin önemli olduğunu gösterir.

Sırt Sıvazlama
Bu tip güvence vermekle alakalı bir sarılma tipidir. Sarılan iki kişi birbirinin sırtını ovar ve birbirlerini ne kadar önemsediklerine dair mesaj vermiş olur. Bu sarılma şeklinde taraflar birbirini rahatlatmaya çalışmış olur. Sarılmaya "Tamam, geçti" cümlesi eşlik edebilir.

"Koçum benim!"
Bu sarılma tipi tamamen arkadaşça ve dostça bir sarılma tipidir. Herhangi bir duygusal yakınlık, çekim barındırmaz. Taraflar birbirlerinin sırtına yavaşça 'pat pat' vurur.
Duygusal partnerler yerine daha çok akrabalar arasında görülebilir.

Romantik Dans
Bu duruş romantizm ve daha çok romantizmle alakalıdır. Partnerlerden biri kollarını diğerinin boynuna sararken diğeri de partnerinin beline sarılır. İlişkilerin başlangıcında sıkça görülen bir sarılma tipidir, eğer uzun süredir bir ilişki içindeyseniz ve hala böyle sarılıyorsanız o zaman romantizminizi canlı tutmayı başarmışsınız, tebrikler!

Omuz Omuza
Bu tip sarılmanın görüldüğü kişilerin belli bir konuda ortaklığa sahip olduklarını söyleyebiliriz.
Kişilerden biri kolunu diğerinin omzuna koyar ve yarım bir sarılma gösterir. Yakın arkadaşlar bu şekilde sarıldıklarında aralarındaki fiziksel ve duygusal yakınlığa dair mesaj vermiş olurlar.

Tuttum Bırakmam
Tuttum bırakmam sarılmalarında iki kişinin ayrılmak zorunda olmaktan hiç hoşlanmadıkları görülür. Birbirlerine son derece bağlıdırlar ve ayrılmak istemezler. Bu sarılmada kişiler birbirlerini mümkün olduğunca sıkıca sararlar ve dakikalarca bu şekilde kalabilirler.

Köprü
Bu sarılma şeklinde karşıdaki kişiyle araya mümkün olduğunca çok mesafe konulmaya çalışılır. Üst bedenler birbirine yaklaşırken alt bedenler olabildiğince uzak tutulur. Bu sarılmanın verdiği mesaj, ilişkide anlaşmazlık ve rahatsızlık olduğudur.

Göz Göze
Göz göze sarılma şekli içten gelen o bağın dışarı yansımasıdır. Sarılırken göz temasını kaybetmemek en önemlisidir. Bu duruş aşkı gösterir ve iki kişi arasında güçlü bir bağ olduğunu gösterir.

Oyuncak Bebek
Bu sarılma çeşidinde tek taraflı bir ilişkinin izleri görülür. Bir taraf olabildiğince sıkı sarılırken diğer taraf sanki oyuncak bir bebek gibi tepkisiz kalabilir ve sarılmaya karşılık vermez. İlişkideki büyük bir dengesizliğin işaretidir.

Tutkulu Kucaklama
Bu sarılma tipine tutku ve arzular hakimdir.
İki kişi arasındaki derin bağı ve güçlü çekimi gözler önüne serer. Romantik ilişkilerde rastlanan, kişilerin birbirlerini cinsel olarak arzuladıklarını gösteren bir sarılma şeklidir.
psikologankara.net

DÜT DÜT
Dedesi, torununu gezdiriyordu.
Önlerinden çok güzel bir otomobil geçer.
Dedesi :-Bak yavrum der; "Düt düt" geçiyor.
Çocuk gayet sakin bir cevap verir:
-Dedeciğim, o "Düt düt" dediğin; sekiz silindirli, otomatik vitesli, doksan sekiz model bir Mercedes'tir.

YANILMIŞ
Patron mektupları gözden geçirirken bir anormallik fark etti. Sekreterini çağırarak 'Bu mektuplarda bir hata yaptığınızı görüyorum, küçük hanım.'
-'Ne gibi efendim?'
-'Size bu mektubu hiçbir zaman muhterem dostum diye dıkta etmiş olamam. Böyle namussuzlardan dostum yok benim.'
-'Öyle mi beyefendi?'
-'Evet.. mektubu baştan yazın ve başlık olarak muhterem meslektaşım deyin.'

AVUKAT
Temel, üç kişiyi öldürme suçundan mahkemeye çıkmış. Hakimin sorusu üzerine suçunu da kabul etmiş:
- Vurdum onları!
Ardından "Hakim bey" demiş:
- Ama avukatımı istiyorum.
- Bu durumda avukatın ne diyecek ki?
- Vallahi, ben de ne diyeceğini merak ettiğim için istiyorum ya!

AlkışlıYorum
Yeni doğmuş oğluma, ısrarla babasının demode ismini koymaya çalışan kocamı vazgeçirmek için, o ismin eski sevgilimin adı olduğunu söyledim. Sonuç; artık babasından bile bahsetmiyoruz.
82'lik babaannem torunlarının yarısından çoğu boşandığı için hepimize mutlu evlilik nasıl yapılır göstermek maksadıyla, hayatını heba edip "izdivaç" programına katılacakmış... Öyle fedakar ki, sağolsun.