İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 18 Şubat 2018

Giuliano farkı

F.BAHÇE dün gece beklentiler dahilinde bir sonuç aldı. Özellikle maçın ikinci yarısında ortaya koyduğu futbol taraftarları da son derece mutlu etti. Skoru çok daha artıracak birçok pozisyonu da harcadı. Maçın ilk devresi ise benim beklentilerimin uzağındaydı.
Fenerbahçe maça baskılı başlasa da oyun hakimiyetini bir türlü eline geçiremedi.
Topu rakipten kazanmada çok iştahlıydılar ama top ayaklarındayken çok hızlı hareket etmediklerinden rakip kalede çok üretken olamadılar.
Buna rağmen girdikleri 3 pozisyondan ikisini gol yaptılar, biri direkten döndü.

2. YARI COŞTU
Asıl sıkıntı ise alışık olmadığımız şekilde defansta verdikleri pozisyonlardı. Alanyaspor da ilk devre boyunca 3 net gol pozisyonuna girdi. Aykut Kocaman devre arasında oyuncularına gereken uyarıyı yapmış olacak ki ikinci yarıda çok daha iyi bir Fenerbahçe vardı sahada. İki haftadır çok net görülüyor ki Giuliano bu takımın en önemli oyuncusu.
Dün akşam da hem attığı goller hem de ikinci gol öncesi Aatıf'a verdiği pas hem de ortaya koyduğu futbolla gecenin adamı oldu.
Bazen bir oyuncu her şeyi değiştirir ya işte Giuliano o kalitede bir futbolcu.
Volkan'ın rahatsızlığıyla kaleyi devralan Kameni ilk devrede yaptığı çok önemli kurtarışlarla Alanyaspor'a gol imkanı vermedi.
Fernandao'nun dün attığı ikinci golün ofsayt olduğunu da söyleyelim.

​DERBİ ÖNCESİ GÜMBÜR GÜMBÜR

Dün geceki galibiyet Fenerbahçe'nin artık rahat bir şekilde Beşiktaş derbisine odaklanmasını sağladı. Oyuncuların form durumu ve takımın özgüvenine bakarak Fenerbahçe'nin bu zorlu deplasmandan puan yada puanlarla çıkmasının kuvvetle muhtemel olduğunu söyleyebilirim.
Sarı-Lacivertliler bunu başarırsa şampiyonluğun en büyük favorisi haline gelirler.

MAÇIN EN İYİSİ GIULIANO: Maçı kopartan oyuncu oldu. Mükemmeldi.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ EFECAN: Beklentilerin çok altında bir oyun sergiledi.