İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 8 Şubat 2015

Fener dünyaları kaçırdı

90 dakika bir tarafa uzatmanın son saniyelerinde Caner'in ortasında Emenike'nin aşırttığı topa Sow neredeyse kalenin içinden düzgün bir vuruş yapabilse Fenerbahçe hak ettiği 3 puanı alabilirdi. Maçın genelinde daha iyi oynayan pozisyon üreten ve galibiyete yaklaşan taraf Fenerbahçe'ydi.
O kadar çok pozisyona girdiler ki saymakla zorluk çektik. Bura karşın Trabzonspor maç boyunca Fenerbahçe kalesine gitmekte başarılı olamadı.
Bunun sebebi de Cardozo'nun kötü bir top oynamasıydı.
Egemen ve Alves'in markajından kurtulamayan Cardozo ayağında top tutamadığı için Trabzonspor takımı bir türlü ileri çıkamadı. Kanatlarda oynayan Erkan önce Sefa sonrasında da Yusuf Fenerbahçe'nin bekleri Caner ve Gökhan'ı kovalamaktan hücum yapmayı unuttular.
Orta sahada Mehmet Topal, Selçuk ve Diego üçlüsü o bölgede oynayan Trabzonlu Constant, Mehmet Ekici ve Özer'e büyük üstünlük sağlayınca maç da tamamen Fenerbahçe'nin kontrolünde geçti. Trabzon'da kaleci Hakan bu kadar iyi bir maç çıkartmasaydı sonuç çok daha farklı olabilirdi. 7 maç aradan sonra Fenerbahçe'nin puan kaybetmesi belki onlar adına üzücü ama ortaya konan futbol son derece güzel ve iyi olduğunu söyleyebiliriz. Bu maç ancak bu kadar iyi oynanabilirdi.
Gelelim saha dışına... Bir haftadır hakem Bülent Yıldırım'la ilgili demeçler havada uçuştu. Açıkçası bu kadar büyük baskıya rağmen bir iki pozisyon dışında maçı iyi idare etti.
En büyük hatası Medjani'nin Diego'ya ceza sahasında arkadan yaptığı hareketi görmemesi ve es geçmesi oldu. Bu da iyi yönetimine gölge düşürdü. Trabzon ceza alanı içinde Egemen ile Aykut arasındaki itişmeyi tam görememiş olacak ki Egemen'in attığı tokadı sadece sarı kartla geçiştirdi. Uzatmada yine Trabzon ceza alanı dışında Egemen'e yapılan çok kritik bir faulü görmemesi de yaptığı hatalardan bir tanesiydi.

MAÇIN EN iYiSi HAKAN&GÖKHAN
Hakan takımını ayakta tuttu. Gökhan iyiydi

MAÇIN EN KÖTÜSÜ CARDOZO
O kötü olunca Trabzon atağa bile çıkamadı.