Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 20 Şubat 2013

PTT 1. Lig'de işler güçler karışık

İnanın bu yıl PTT 1. Lig'de sezonun sonu hızla yaklaşmasına rağmen bir türlü iddialı bir cümle kullanamıyorum.
Gerek buradaki yazılarımı, gerekse TRTSPOR'da yapmış olduğumuz, 'Hedef Süper Lig' programını yakından takip edenler de biliyordur ki iddialı cümleler kurmayı severim. Fakat ne var ki Süper Lig yarışında iddialı cümleler kurmaktan bu sezon biraz uzak duruyorum.
Nedeni de çok basit. Bir takım hakkında, 'Bu maçı kazanır, açık ara fark yapar, ligi şampiyon bitirir' gibi iddialı cümle kurarsanız birkaç hafta içinde söylediklerinizi geri almak zorunda kalıyorsunuz. Bu nedenle PTT Birinci Lig hakkındaki yorumlarımda biraz daha temkinli davranmaya çalışıyorum. Sürpriz sonuçların yaşandığı bir haftayı daha geride bıraktık. Zirve yolunda evinde kayıpları oynayan fakat deplasmanlarda aldığı galibiyetlerle adından söz ettiren Kayseri Erciyes, yine deplasmanda Adana Demir'i 3-1 yenip 41 puanla liderliğini sürdürdü.

MANİSA DIŞ SAHADA KAYIP
İlk yarıyı lider bitiren Manisa ise ikinci yarı deplasmanda aldığı istikrarsız sonuçlara devam ediyor. Deplasmanda sırasıyla Kartal ile berabere kalıp, Urfa'ya mağlup olan en son Bucaspor ile berabere kalan Manisa ekibi, zirve yolunda 7 puan birden bırakınca 39 puanla ikinci sıraya indi.

RİZE'YE BÜYÜK ŞOK!
Haftanın galiba en şok skorunu Çaykur Rizespor aldı. Rize ekibi, mutlak favori olarak gözüktüğü Samsunspor maçında adeta sahada neye uğradığını şaşırdı ve 4-0 gibi bir net skorla mağlup oldu. Bu sonuç Mustafa Denizli'ye bir kez daha uyarı niteliği taşırken Samsunspor'a da umut oldu. Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Ankaragücü, kendi sahasında Şanlıurfa'ya mağlup olunca ligde kalma şansını iyice zora soktu. Kartalspor ve Samsunspor altın değerinde üç puanı kapınca bir anda rahat nefes aldılar.
Haftayı mağlubiyetle kapatan Tavşanlı Linyitspor ve Denizlispor ile evinde berabere kalan Göztepe hem kendini hem de Denizlispor'u ateş çemberi içine çekmiş oldu.

* * *
BU 17'LİK GENCE DİKKAT!

Bu hafta Samsunspor ile Çaykur Rize arasında oynanan maçta bir genç yeteneğe hayran kaldım. Kimden mi bahsediyorum...
Ercan Yazıcı'dan tabii ki.
Genç olmasına rağmen kendinden emin, mücadeleci ve ekip oyununu da biliyor. Genç ismi sorduğu Samsunlu dostlarım çok yetenekli olduğunu, 17 yaşında milli takıma çağrıldığını ve gelecekte Türk futbolunun unutulmaz isimleri arasında yer alacağı söyledi. Genç Ercan'a bir tavsiyem var. Para için değil, giydiğin forma için yürekten oyna, mücadele et. Sakın ama sakın şımarma. Eğer, Çaykur Rizespor karşılaşmasındaki futbolunu kariyerine yayarsan ilerde mutlaka iyi bir yerlere geleceksin

* * *
ERCİYES ADIM ADIM GELİYOR

K.Erciyes, yıllar önce mütevazi bir yönetimiyle tesisleri olmamasına rağmen oynadığı futbol ve başarılarla iki defa Süper Lig'e merhaba demişti. Bu sezon da hedefini büyüterek şampiyonluk parolasıyla yola çıktı. Kendi evinde çok iyi neticeler almamasına rağmen deplasmanda aldığı sonuçlarla liderliğe kadar yükseldi. Adana Demirspor maçında gerçekten muhteşem bir futbol oynayarak hem galip geldi hem de futbol dersi verdi. Buradan Erciyes başkanına sesleniyorum.
Seyirci ile barışık ol, seyirciyi tribünlere çek sezon sonunda şampiyon olarak alkışlan.

* * *
ŞANLIURFA ŞİMŞEK İLE MUTLU VE UMUTLU!
Ş.Urfa, Güneydoğu'nun incisidir. İnsanları çok misafirperverdir.
Takım, geçen sezon muhteşem bir zafere imza atarak yıllar sonra şampiyon olup PTT 1. Lig'e yükseldi. Ama sezon başından bu yana ekonomik sıkıntılarla mücadele ettiler.
Ancak 1 ay önce göreve gelen güçlü yönetim hem takımın ekonomik sıkıntılarını bitirdi, hem de birleştirici bir üslupla tüm tribünlere hareket ve bereket getirdi. Başkan Fethi Şimşek, dürüst, yardımsever ve fair-play ruhunu taşıyan bir başkandır.
Yönetimiyle adeta bütünleşerek birlik-beraberlik içinde Şanlıurfalılar'ın hizmetinde koşarak takımı diriltmeye başladı. Başta Bakan Faruk Çelik, Vali Celalettin Güvenç, Urfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kulüp başkanı Fethi Şimşek, yöneticilerden Uğur Büyükhatipoğlu olmak üzere tüm yönetim sevgi elini uzatarak tribünlere gerçekten hareket getirdi. Geçenlerde Ş.Urfaspor-Manisaspor maçını yorumlamak için o güzelim topraklardaydım.
Orada tribünlerdeki 17 bin kişiyi görünce çok duygulandım.
Centilmenlik, birlik- beraberlik vardı. Şuna inandım.
Haydi Şanlıurfalılar, Süper Lig sizi bekliyor. Bu potansiyel sizde var...

* * *
SAMSUN RÜZGARI ESİYOR!
Samsunspor, Karadeniz'in havası gibi, ligde inişli çıkışlı bir grafik çizerken ne yapacağı belli olmuyor. Rizespor karşısında taraftarlarına futbol ziyafeti verdi.
Karadeniz derbisinde Çaykur Rize'yi 4-0'la geçerlerken pozitif futbolla da alkışlandılar. Samsun seyircisi kötü gününde takımı yalnız bırakmadı.
Bende yıllar önce Samsunspor formasını giydim. Oradaki muhteşem seyirci topluluğunu biliyorum. Bu seyircinin yeri de Süper Lig'dir.