Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 31 Ekim 2012

PTT 1. Lig'de muhteşem goller

PTT Birinci Lig'de Çaykur Rizespor, aldığı sonuçlarla zirvedeki yerini sağlamlaştırmaya başladı. Her hafta sürpriz sonuçların alındığı ligde Rizespor, 9 haftalık periyotta sadece bir maç kaybedip iki beraberlik alarak 20 puanla rakiplerinden bir adım öne geçmeyi başardı. Bu ligde mutlu sona ulaşabilmek için şampiyonluk yolunda rakiplerinizle oynayacağınız maçları kazanmaktan başka bir şansınız yok. İşte böyle bir ortamda Rize ekibi, şu ana kadar kendisi ile denk güçteki takımlarla şu ana kadar fazla karşılaşmamıştı.
Bu haftadan sonra ligde üst sıralarda yer alan Kayseri Erciyesspor, Adanaspor, Karşıyaka, Manisaspor ve Şanlıurfaspor maçlarından alınacak sonuçlar Çaykur Rizespor'un bu ligdeki durumunu belli edecek. İyi sonuçla gelirse Rizespor, şampiyonluk yolunda büyük avantaj kazanacak eğer kötü sonuçlarda ise bugün herkesin methiyeler düzdüğü takım, bir anda ligin alt sıralarına kadar inecektir. Zirve mücadelenin sürdüğü ligde Bucaspor, bu ligin flaş takımlarından 1461 Trabzonspor'u mağlup ederek ben bu yarışta son haftaya kadar varım mesajını herkese göstermiş oldu. Yine İzmir derbisinde Karşıyaka, ligin alt sıralarında yer alan Göztepe'ye acımadı ve maçı 2-0 kazanarak 17 puanla lider Çaykur Rizespor'un 3 puan gerisinden zirvenin ortakları arasında yer aldı.

ERCİYES'TE BÜYÜK ŞOK!
Zirvenin ortakları arasında yer alan Kayseri Erciyesspor, Boluspor karşısında son dakikalarda yediği gollerle bir anda şoke oldu. Maça iyi başayan mücadeleyi uzun süre önde götüren Erciyesspor, son 3 dakikada kendi kalesinde gördüğü iki golle bir anda neye uğradığını şaşırdı.
Herkesin tamam üç puan bizim hanemizde derken ard arda gelen gollerin ardından üç puan Erciyesspor, hanesinden uçup Boluspor'un hanesine yazıldı. Gelecek hafta lider Rizespor ile oynanacak mücadele hem iki takımın hem de diğer takımların zirve yarışındaki durumlarını yakından etkileyecek. Bakalım gülen kim olacak.
Mustafa Uğurlu Adana Demirspor, son haftalardaki galibiyet serisini Şanlıurfa karşısında da devam ettirdi. Urfa'nın cezası nedeniyle Kahramanmaraş'taki maçta Uğur'un talebeleri mücadeleyi 3-2 kazandı. Dört dört yapan Demirspor, zirvenin ortakları arasında yer alacağını herkes gösterdi. Karşıyaka-Göztepe derbisi gerçekten her zamanki gibi muhteşemdi. ama maç bitiminde Karşıyakalı Erdi Kasapoğlu'nun futbol adına bir cinayet işlediğini gördük.
İnşallah yetkililer K.Yaka yönetimi bu futbolcuya ibretlik bir ceza versin ki futbolun kardeşlik ve tatlı rekabet olduğunu görülsün.

* * *
BOLU, BAŞKAN ABAT'LA MUTLU
Boluspor bu sezon gerçekten çok iyi hazırlanarak şampiyonluk yaşamak istiyordu.
Başkan Abdullah Abat, gerçekten centilmen ve futbolu seven bir başkan. Hedefinde önce centilmenlik sonra da Boluspor'un şampiyonluğu yatıyor. Kader birliği yaptığı Sefa Meral ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte büyük özveriyleçalışıyorlar.

BOLUSPOR KAYSERİ ERCİYESSPOR'U ERİTTİ!
Ve iyi niyetiyle taraftarı takımına sahip çıkmak için çağırıyorlar. Boluspor, Erciyes deplasmanında muhteşem bir zafere imza atarak hem 3-1 yendi, hem de oynadığı pozitif futbolla taraftarlarını umutlandırdı. Başkan Abdullah Abat gerçekten çok sevdiğim ve inandığım bir başkan.
Hayatı futbol. Bütün enerjisini kullanarak bu sezon şehre şampiyonluk yaşatmakçin seferber oldu. Boluspor, gerçekten Erciyes karşısında iyi bir futbol oynayarak hakettiği 3 puanı kazandı.
Eğer Bolu taraftarı bu takıma sahip çıkarsa ve desteklerse yıllar sonra tekrar Bolu, Süper Lig'e döner.

* * *
KAF-KAF ARSLAN GİBİ!
İzmir'in asırlık çınarı Karşıyaka, ezeli derbide İzmir Atatürk Stadı'nda Göztepe'yi mağlup ederek rakibini ateşe atıp kendisini de şampiyonluk yolunda umutlandı. KAF-KAF'ta bir anda şampiyonluk şarkıları bile söylenmeye başladı. Ancak burada benim dikkatimi çeken başka birşey oldu. Herkes bu galibiyetle şampiyonluk şarkıları söylemeye başlarken bu ligi çok iyi tanıyan teknik direktör Cihat Arslan, "İyi mücadele ettik maçı kazanmasını bildik. Başarı gelmesi için çok çalışmalıyız. Ayaklarımız yere sağlam basmalı" diyerek herkesi uyardı. Beyler, Cihat hoca haklı. Karşıyaka'nın kadrosu belli gücü belli. Takviyeler şart.

* * *
ENERJİ DEPOSU M'BİLLA
M'Billa, Adana formasıyla oynadığı maçlarda attığı gollerle ve futboluyla büyük alkışı hakediyor. M'Billa, fizik gücünü iyi kullanan bir oyuncu. Hem atıyor hem de attırıyor. Samsunspor önünde de muhteşem futboluyla ve attığı birbirenden güzel 2 golle maçı adeta koparıp aldı. M'Billa'nın en büyük özelliği çok süratli olması topa hakim olması ve topu ayak içi iyi kullanması. Eğer bu azmini iyi sürdüdürse sezon sonunda hem Adanaspor'u zirveye taşır. Hem de gol krallığında iddialı olur. Çünkü gerçekten de müthiş bir enerjisi var. Herşeyden önemlisi hırslı ve takım oyununa adapte olması. Adanaspor, Samsunspor önünde öldü öldü dirildi ama çok önemli altın değerinde 3 puanı alarak hedefinden sapmadı. Eriş ve talebeleri sezon sonuna kadar şampiyonluk kovalayacaktır.

* * *
DEMİR'İN USTASI UĞUR!
Mustafa Uğur, Adana Demirspor'un başına geçtikten sonra takımın oynadığı futbol ve aldığı sonuçlar herkesi şaşkına çevirdi. 4 hafta önce 2 puanla takımı teslim alan Mustafa Uğur yönetimindeki takım, son dört maçını kazanarak 14 puanla 7. sıraya kadar yükselip lig ikincisi ile aradaki puan farkını 3'e düşürdü. Gelecek hafta kendi sahasında ligin alt sırasında yer alan Ankaragücü'nü ağırlayacak takım bu maçı da kazanırsa şampiyonluğun ortak adayları arasında gösterebiliriz. Burada alkışlanması gereken takımı bu kadar kısa sürede pozitif futbol oynatıp iyi sonuçlar elde eden Mustafa Uğur oldu. Mustafa hoca, inaçlı azimli ve çalışkan bir hoca. Oyuncuların dilinden anlarsanız daha verimli sonuç alırsınız. Mustafa Hoca da bunu yaptı ve istediği sonuçları aldı.

* * *
RİZE'DE KORUKIR BEREKETİ!

Rizespor gibi büyük bir kitleyi temsil eden bir takımın teknik direktörü Engin Korukır. Karadeniz takımının başına geldiği günden beri oynattığı cesur ve yürekli futbol anlayışıyla bir anda Türkiye'nin gündemine oturdu. Rize'nin hedefi şampiyonluk. Bilhassa Bolu, Kartal ve Konya deplasman galibiyetleri şehre heyecan getirdi. Engin hoca gerçekten işini seven ve çalışkan bir hoca. Rakiplerini tek tek seyrederek dersini çalışıyor. 3 hafta sonra oynayacağı Ankaragücü takımını seyretmek için Ankara'dayım. Ben de TRT 3'de Ankaragücü-Belediye maçını anlatmak için oradaydım. Bu maçın analizini yaparken onunla konuştum. Zekasına hayran oldum. İnanıyorum ki bu düşüncesiyle Rize'yi hedefe götürecektir.

* * *
FUTBOLUN CİLVESİ!
Bir futbolcu düşünün, ezeli rakibinizle derbi maçına çıkıyorsunuz ve maçta iki gol oluyor ve bu golün ikisini de siz kendi kalenize atıyorsunuz. Ne kadar kötü bir durum değil mi. Karşıyaka- Göztepe derbisinde Hamza Gezmiş, şanssız bir şekilde ayağına çarpan iki topla golü kendi ağlarına gönderiyor ve maç 2-0 kaybediliyor. Bazen böyle şanssız anlar olabiliyor. Faturanın bu oyuncuya kesilmemeli. Takım zaten ne yaptı ki tek suçlu Hamza görülüyor. Ne diyelim geçmiş olsun Hamza futbolda olur böyle şeyler...