Evren Turhan

EVREN TURHAN

Tarihi 19 Mart 2017

Taktik yanlış olursa...

İkinci yarının en başarılı takımı Trabzonspor'a karşı, Tudor'un gelişiyle yeni bir sistem arayışında G.Saray'ın maçı her türlü skora açıktı.
Ancak ilk 11'leri gördüğümüzde Cavanda günün sürpriziydi. Galatasaraylı oyuncular daha çok nasıl gol yemem gibi kontrollü bir oyun ortaya koydular.
Tolga ve Selçuk ikilisi yan pas, geri pas organizasyonlarıyla takımı ateşlemekte başarılı olamadılar. Rakip defansın arkasına koşu yapan oyuncu olmayınca çok silik bir görüntü ortaya çıktı. Bruma da dahil olmak üzere herkes gelip top alma derdine düşünce ileride çoğalamadılar.
Kenar ataklarda da başarısız olan Galatasaraylı oyuncular topsuz oyunda da sıfırdılar. Doğal olarak ilk yarı Trabzonspor'un üstünlüğündeydi.
Galatasaray'ın ilk yarıyı gol yemeden kapayalım beklentisini sonlandıran isim Dame N'Doye oldu ve ilk yarı 1-0 Trabzonspor lehine bitti.

MÜCADELE YERLERDE
İkinci yarıya hızlı başlayan Trabzon, Yusuf Yazıcı'yla 2-0'ı buldu. Tudor geldiğinden beri oyunculardaki yükselen mücadele gücü bu maçta yine yerlerdeydi.
İkinci gol sonrası biraz kıpırdanmalar oldu ama oyuncular son paslarda beceri gösteremeyince sonuç gelmedi. Sneijder'in etkisizdi. Oyundan çıkması normaldi. 2-0'a kadar duran takım birden oyuna ortak oldu ama biraz geç oldu tabi. Tabii, bunda 2-0'lık skor ve Uğur Demirok'un kırmızı görmesinin de etkisi vardı.

MAÇIN EN iYiSi YUSUF YAZICI
Tartışmasız maçın en iyi ismi Yusuf Yazıcı'ydı.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ SNEIJDER
Hollandalı oyuncu dün bitik bir haldeydi.