Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 4 Ağustos 2015

Rojava off!

Herkesin gözü kulağı Doğu'da... "Ne olacak?" sorusunun cevabı hiç bu kadar önemli olmamıştı. Tedirgin olanlar da, merak duyanlar da, güvenle yarınlara bakanlar da var. Peki gerçekten ne oluyordu?
Sanıldığından çok daha önemli, yazılan ve gösterilenden çok daha derin bir sürecin içindeyiz... Çok önemli gelişmeler kapıda...
Adım adım gidelim...
Kod adı Gelhat Rumet'ti. IŞİD'e karşı savaşmak için Kobani'ye gitti. Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu olan YPG'nin safına geçti. Ancak çatışmada hayatını kaybetti. Keith Broomfield öldürülen ilk AMERİKALIYDI... Kürdistan plakalı bir arabanın yer aldığı cenaze töreniyle ABD'de toprağa verildi! GELHAT RUMET'i ilk biz yazdık...
Sonra?
Jordan Matson vardı!
ABD'nin Wisconsin eyaletinde gıda sektöründe çalışırken, 20 yaşında orduya yazıldı.
1 yıl içinde ABD Özel Birlikleri'ne seçildi. Afganistan, Irak ve Ürdün'de görev yaptı...
Üstün Hizmet Madalyası aldı.
Sonra ülkesine döndü...
2014 yılında ise başına taş düştü ve YPG'ye katılmaya karar verdi.
26 Eylül'de New York'tan İstanbul'a geldi. Kendisini karşılayanlarla birlikte Doğu'ya gitti.
28 Eylül 2014 tarihinde de Musul'un Sincar bölgesine, ardından Kobani'ye geçti.
Ve mucize gerçekleşti, aradan 1 ay geçmesine rağmen harika KÜRTÇE konuşuyordu! SERDAR kod ismini aldı. "GENERAL" diye biliniyordu!
Yazamadığımız daha çok isim vardı! Shervan Emrika, Jeremy Woodard, Rupert Jones, Dean Parker... Hepsi Amerikan ordusunda ya da CIA'da görev yapan isimlerdi.
Ortak özellikleri KÜRTLER 'i fazla seviyor olmalarıydı!
Kalkıp binlerce kilometreden KOBANİ'ye koştular... IŞİD'e karşı Kürtler'in yanında yer aldılar. Usta askerlerdi. Ve İNCİRLİK ANLAŞMASI onların da hayatlarını değiştirdi.
Gizli bir genelgeyle bölgedeki bütün AMERİKALILAR geri çağrıldı. KÜRT aşkı son buldu bir anda!
Hepsi bavulları hazırlayıp dönüyorlar. Dün görevleri gereği geldiler, şimdi de görevleri gereği gidiyorlardı... Hepsi oyundu!
Ama birileri ısrarla anlamadı.
Unutmayın; devletler, devletlerle oturup kalkar. Masada birlikte konuşurlar... Romantizme yer yoktur. Malum yapı da, Suriye'nin kuzeyinde DEVLET kurmak isteyenler de bir anda kaldırılıp çöpe atıldı. Bu iş böyledir. Akıllı olacaksın, DEVLETİNE DAYANACAKSIN! Biz bize yeteriz çünkü... Yoksa kullanıldığınla kalırsın! Akıl başa geldiğinde de maalesef çok geç olur!
Dedim ya oyun çok büyük!
Bölgenin geleceği masada. Haliyle kavga çok büyük olacak. KÜRT KARTI herkesin işine yaradı bugüne kadar. Türkiye hariç! Bizler de kardeşliği keşfetmekte geç kalınca atı alan Üsküdar'ı geçti. Öcalan'ın 28 Şubat 2013'te yayınlanan İMRALI ZABITLARI'nın bir yerinde şöyle diyordu: Doğan Güreş Paşa LONDRA'dan döndü. 'Bana yeşil ışık yakıldı' dedi. Ardından 4 bin köy ateşe verildi. İşadamları götürüldü... İngiltere hep işin içindeydi. Ve Türk-Kürt çatışmasıyla beslenirdi. Fransa ve Almanya gibi... Amerika da KANDİL'i tutar ve oradan Ankara'ya mesaj verirdi. Türk savaş uçaklarının PKK üst düzeyinin yaşadığı yerlere bomba yağdırması aslında Amerikan toprağı olan Kandil'in devreden çıkmasıydı.
Washington buna razıydı. Belli ki NEVADA'ya gidip özel eğitim alan PKK kadrosu da gözden düşüvermişti. Eee dün dündür... Devam... Silahların konuşması elbette kardeşliğimize zarar vermemeli...
Barzani ile olan yakınlık, sınırlarımız içindeki hassasiyet büyük özenle korunmalı. Çünkü yukarıda sözünü ettiğim ülkeler işaret fişeğini verdi bile.
Anında hem de! "DİKTATÖR", "CİCİ ÇOCUK DEMİRTAŞ", "SARAY", "AK PARTİ-CHP ORTAKLIĞI ŞART" diye günlerce Türkiye üzerinde hesap görmeye çalışanlar şimdi DOĞAN GÜREŞ PAŞA döneminde olduğu gibi İÇ SAVAŞ ÇIĞLIKLARI ATMAYA BAŞLADI! Kafalarının arkasındaki belli oldu. Bunu yapmak için gelecekler, gelmeye çalışacaklar...
Ama TERÖRDEN önce yapacakları var! Ekonomik kriz çıkarmaya gücü yetmeyenler şimdi öncelikle AK PARTİ'ye saldıracak! Kesin ve net!
Etrafından, köşesinden ve eskiden içinde olanlarla... Ne koparabileceklerini bilmiyorlar! Ama deneyecekler! KESİN !
Bununla birlikte PKK TABELASI ile iş yapan adamlarını araziye salacaklar. İÇ SAVAŞ İÇİN ALTYAPI ARAYACAKLAR! Hem siyasetle hem silahla gelecekler!
Ne için mi?
Yapmayı planladıklarının önüne dikilen Erdoğan'ı indirmek için! Oyun baştan beri aynı! Sadece sahneler farklı!
Bazen 7 Şubat krizi, bazen Oslo'nun sızdırılması, bazen KCK operasyonları, bazen Gezi, bazen 17 Aralık... GELECEKLER ! Nereden mi biliyorum! Başka hiçbir şansları yok! Amerika'da siyahlar üzerinden Amerika ile kavga edenler şimdi aynı mücadeleyi Doğu'da verecek! Buraları FERGUSON'a çevirmek isteyecekler!
Daha da ilerisi hatta! Ama göreceğiz... El mi yaman bey mi yaman! Ortadoğu burası, oyun bitmez!
Sykes Picot anlaşmasının tarihin tozlu raflarına kalkmaması için gelecekler. Bize hayat hakkı tanımak istemeyecekler...
Bunu yaparken SANDIK ve DEMOKRASİDEN de faydalanmak isteyecekler. Her yolu deneyecekler yani...
Erdoğan ile Obama'nın TAMPON BÖLGE konusunda anlaşması en çok içerideki yabancılarla Esad'ı rahatsız etti! Bu anlaşma üzerine siyaseten kesinlikle ve kesinlikle KOALİSYON KURDURTMAK İSTEYECEKLER .
Kemal Derviş, Soros, Rockefeller ve Rothschild şimdi de "Koalisyon olsun ama içinde CHP ile birlikte HDP de olsun" demeye başladı. Olası bir erken seçimde bu TABLO için çalışacaklar.
CHP'yi suçlamak istemem ama "bizim koalisyon neden bu adamları bu kadar ilgilendiriyor?" diye sormadan edemiyorum! CHPliler'in de bunu sorgulaması gerekmez mi! Ne dersiniz? Siyaset dedik, siyasetten gidelim...
PKK ya da PKK kılığındaki hainler saldırıyor, askerimizi polisimizi şehit ediyor! Herkes kirli hesabın içinde. Türkiye'ye fatura çıkarmak isteyenler ne hikmetse İNCİRLİK ANLAŞMASINDAN hemen sonra sahne aldı. Bakın; sınırın öteki tarafından gelen PKK yok! TUNCELİ ve etrafı AVRUPALI İSTİHBARAT örgütlerinin kontrolündedir. Eylemler buradan yönetiliyor! Bunu da AVRUPA dışında kimse durduramaz! Bunu bilerek adım atmalıyız! Bu nedenle öfkesini anlamaya çalışsam da DEVLET BAHÇELİ BEY'in tepkilerini fazla abartılı buluyorum.
Acımız var, TAMAM! Yüreğimiz yanıyor, TAMAM! Cevap verilmeli, TAMAM! Ama İÇ SAVAŞ İÇİN PUSU kuranlara da fırsat verilmemeli!
Önce KARDEŞLİK demeyi bilmeliyiz!
Özellikle bugünlerde! Aynısını Demirtaş da yapmalı, yapabilmeli! Onun için de ilk ciddi sınav! Saz çalmakla olmuyor bu işler! CNN'de espri yapmaktan daha fazla basiret ve akıl istiyor!
İçeride düşmana ihtiyacımız yok!
Siyaset yapanların AKLI bizlerden daha önde tutması gerekiyor! Aksi halde hepimiz kaybederiz!

NOT: Tampon bölgenin oluşacağını ben değil Graham Fuller söyledi... CIA eski Türkiye şefi yani...