Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 11 Aralık 2014

Şimdi saraya geldiler

İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Amerika ve İngiltere merkezli PETROL şirketleri ve bunların gücünden doğan BANKALAR siyaseti, iktidarları ve her türlü operasyonu yönetti! IMF de, Dünya Bankası da, NATO da bunun eseriydi! Petrolün, Birinci Dünya Savaşı ile gelen gücü, ikinci büyük savaştan sonra tavan yapmış ve merkeze oturmuştu!
Zaten ilk savaşla OSMANLI tasfiye edilmişti!
Ve bıraktığımız, bırakmak zorunda kaldığımız topraklara bu şirketler girip talan etti!
Osmanlı'yı yıkıp enkazı üzerinden dünyayı yönettiler!
Biz bunları öğrenmeye vakit bulamazken OSMANLI'dan nefret etmeyi de hiç ihmal etmedik!
Ve son zamanlarda KOBANİ olaylarını yaşadık!
Bir anda unuttuğumuz ve hiç dönüp bakmadığımız eski miras KOBANİ! Neden? Gazete ve televizyon haberleri bize gerçeği göstermez! Cılız, kısa menzilli ve yanlı haberler BÜYÜK OYUNU örtmek için kullanılır! Bu illüzyonla yaşarken birileri gelip DİZAYN işlemini tamamlar! Akıllıysan bunu görür BÜYÜR, akılsızsan giderek sudaki TUZ gibi erirsin!
Rus lider Putin, Ankara'ya çok önemli bir ziyaret gerçekleştirdi!
Elindeki GAZLA Avrupa'yı kontrol ettiğini ve edeceğini düşünen Rusya, Ukrayna krizi ile bambaşka bir modele yanaşmak zorunda kaldı! 2030 yılında Avrupa gazının yüzde 80'ini karşılamayı ve buradaki devletleri avucunun içine almayı düşünen Kremlin, bir anda KİEV sorunuyla baş başa kaldı!
Demek ki birileri Kremlin'in politikasından rahatsızdı! Putin kendine olan güveniyle her sorunu aşacağını düşünüyor ama dünyayı karşısında buluyordu! Ankara-Moskova ilişkileri çok iyi olmasına rağmen GÜNEY AKIM'da önce TÜRKİYE düşünülmüyordu!
Kremlin, GAZ silahını Karadeniz'in altından geçirip BULGARİSTAN'da ikiye ayrılan kolla hem güney hem de orta AVRUPA'yı kontrol edecekti! Kuzey zaten ellerindeydi! İşlem tamamlandığında yani 2030'da Avrupa tamamen Putin'in egemenliğinde olacaktı! Çünkü alternatif bir gaz alım koordinatı yoktu! Üstelik GAZELEKTRİK ilişkisi ayrılamayacak hale gelmekteydi!
Daha sonraki hamleler ile Türkiye hesaba dahil edilmeye çalışılsa da son ziyarette bütün planlar Ankara'nın istediği şekilde oldu!
Olmak zorundaydı! Hem Rusya'nın hem de Rusya ile mücadele edenlerin bize ihtiyacı vardı!
Bu nedenle Moskova'nın çok güvendiği GÜNEY AKIM projesi öldü! Şimdi yılda 63 milyar metreküp gaz gelecek! Trakya üzerinden Yunanistan sınırında depolanacak!
İlk hesapta işin içinde olmayan Ankara, şimdi operasyonun tam merkezindeydi!
Aslında vana, Putin'den Erdoğan'a geçiyordu! Mavi Akım ile TANAP'ı da işin içine koyup, üzerine IRAK ile olması pek muhtemel Katar gazını da kattığımız zaman Türkiye enerji üssü oluyordu!
Daha önce Karadeniz'den, Bulgaristan'a gidecek olan gazın Trakya'dan geçecek olması, KONTROLÜN Moskova'dan alınması anlamına geliyordu!
Yani Washington, Moskova'ya güvenmiyor DENGEDE Türkiye'nin durmasını istiyordu! Ve bu nedenle de operasyon YÖN değiştiriyor, Ankara kazanıyordu! Gelen emir üzerine ABD'nin Azerbaycan'daki Büyükelçisi Richard L. Morningstar da çok çaba harcıyordu! YÖN değişirken ortaya BARONLARI tedirgin eden başka bir teklif geliyordu! Bütün gaz trafiğinin LİRA üzerinden yönetilmesi gibi! "Avrupa'yı kim kontrol edecek?" tartışmasında Türkiye birkaç adım öne çıkıyordu! Obama'ya çok yakın çalışan ENERJİ kartlarını çok iyi okuyan Victoria Nuland da Türkiye adına çaba gösterip BULGARİSTAN'ı canından bezdiriyordu!
Ankara istese de istemese de DENGENİN orta noktası oluyordu!
Çünkü her iki tarafın da bize ihtiyacı sonsuzdu! Ancak New York ve Londra'yı mesken tutmuş BARONLAR "Madem Türkiye çok önemli! Madem onlara muhtacız! O zaman orada operasyon yapıp istediğimiz adamı tepeye çıkaralım!" derdindeydi! Bunun için de defalarca geldiler! Her defasında arkalarına bakmadan kaçıp gittiler! LİRA'nın öne çıkacak olmasını, "KABUS" diye nitelendirdikleri için saldırdılar! Putin'i sınırlayıp Erdoğan'ı da kontrol altına almak istediler!
Çünkü petrolden sonra GAZ çağının başladığını biliyorlardı! Ve dünyanın en zengin KAYA GAZI yatakları da çok gariptir ki Türkiye'deydi!
Gariplikler bu kadar da değildi!
Topraklarımızda bulunan KAYA GAZI ne hikmetse SURİYE ile sınırımızın olduğu bölge boyunca yayılmıştı!
Hani KOBANİ olayları patlamış ve ortalık karışmıştı ya!
Galiba asıl sebep yine GAZ'dı!
Erdoğan da bunu bildiği için DİKTATÖR'dü! SARAY bu nedenle hedef, ailesi bu yüzden manşetlerdeydi!
Birileri Rusya'dan sonra Türkiye belası ile uğraşmak istemiyordu!
Bunun içinde içerideki adamlarına "VURUN!" emri veriyor, onlar da televizyon ve gazetelerinden saldırıyordu! Kendi ülkesini batırmak için çırpınan çok kişi vardı!
Bunu yaparken, muhtemelen burada yazdıklarımı bilmiyorlardı!
Erdoğan SARAY ile OSMANLICA ile "GERİ DÖNDÜK!" mesajını ilgili yerlere verirken, en çok sıkıntı, burada GAZI olanlardan çıkıyordu!
Ne yazık ki Türk de, Kürt de bu adamların "kullanılacaklar!" listesinde vardı! Hem de çok!
Yıkamayınca ANLAŞIRLARDI! Bu altın kuraldı!
Millet, devletine sahip çıktığı için sırayla küfür ettirdikleri SARAY'a geliyorlardı! DOLMABAHÇE'yi yapan GARABET ve NİGOĞOS BALYAN ya da yaptıran Sultan Abdülmecid yaşamıyordu! Ama eserleri hala hayattaydı!
Yeni SARAY da yeni ve büyük devletin eseri! İsteseniz de istemeseniz de yaşayacak! Hem de herkese tepeden bakarak! Büyüklük böyle bir şey! Sadece inanmak yetiyor! Gerisi zaten biz de fazlasıyla var!
Adamlar bunu görüyor, bizimkiler ise küfürlü twit'lerle sonuç alacaklarını sanıyor!
Kullanılmak kötü ama bizimkilerin durumu daha da acı!
Büyük sefalet!