Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 25 Kasım 2014

Büyük mutabakat

Ortalık karışık! Bütün bu toz duman içinde ne olup biteceğini görmek çok kolay değil! Ama çaba göstermesek de olmaz!
Anlamak durumundayız! Gelin isterseniz birlikte seyahat edelim! Böylece UĞRAYACAĞIMIZ duraklar, bizi son noktaya götürecektir!
Bakın, benim önceki gün yazdığım, dün de Rus Maliye Bakanı Anton Siluanov'un söyledikleri çok önemli! Bakan, "Petrol fiyatları düştüğü için 90-
100, BATILI devletlerin uygulamaları nedeniyle de 40 milyar dolar kaybettik"
dedi! DEVAM... Geri gidelim...
15 Nisan 2013 tarihinde yerel saatler 14.49'u gösterirken BOSTON'da bombalar patladı! Her yıl PAZARTESİ günü koşulan BOSTON MARATONU kana bulandı! Olaydan üç gün sonra polis saldırıyı gerçekleştiren gençlerin fotoğraflarını yayınladı! FBI'nın yayınladığı fotoğraflar üzerine kaçmaya çalışan iki genç, MİT'in yani Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nün önünde bir polisi vurdu! O polisin can verdiği yerde hala küçük bir mum hiç sönmeden yanmaktadır! Olaydan sonra kıskaca alınan saldırganlar sabaha kadar polisle çatıştı! Çatışma sonunda ÇEÇEN asıllı Tamerlan Tsarnaev ağır yaralı olarak ele geçirildi! Ve hastanede hayatını kaybetti! Kardeşi Cevher Tsarnaev ise çatışma sırasında kaçarak bir süre izini kaybettirdi! Ama Boston'un banliyölerinden olan Watertown'da gece geç saatlere kadar süren bir insan avı sonucu yaralı olarak ele geçirildi!
O gün, yani bombanın patladığı gün, Amerika'nın bağımsızlığını kazandığı, İngilizler'i sildiği gündü!
Ve o gün yazdıklarımda "İngilizler, Amerika'yı kuruldukları yerde tehdit ediyorlar! Siz bizi yenmediniz! Biz hala buradayız!
Mesaj açık ve net!"
demiştim!
Bombaları patlattığı iddia edilen çocukların AMCALARI Ruslan Tsarnaev'in, Graham Fuller'in kızı Samantha Ankara ile 4 yıl evli kaldığı ortaya çıkıyordu! İlişkiler ilginçti!
Yaralı yakalanan küçük kardeş ne hikmetse DİLİNDEN vuruluyor ve hiç konuşamıyordu! Yani CIA'nin içine kadar girmiş bir aile, Boston'da KAN DÖKÜYORDU! Çünkü AMCA, önde gelen NEOCONLAR'dan eski BAŞKAN YARDIMCISI Dick Cheney'in yönettiği HALLIBURTON şirketine taşeronluk yapıyordu!
Bu saldırıdan sonra ORTADOĞU'da çok şey değişti! Suriye krizi ilerledi, Ukrayna karmakarışık oldu.
Kobani gündemi belirledi. Esad ayakta kalmayı başardı! Her ne olduysa Obama yalnızlaştırıldı!
İngilizler'in tarihi düşmanı Rusya ile Obama'nın da arasının açılması sağlandı!
Zaten SOROS bunun için gece gündüz çalışıyordu! Sonunda istediği gerçekleşti! 2000'lerin başında yükselen petrol fiyatları ile ROTHSCHILDLER'i, Kissenger'i ve Soros'u kapının önüne koyan PUTİN şimdi düşen fiyatlarla zordaydı!
Görünen o ki; işi daha da zorlaşacaktı!
Çünkü petrol daha da düşecekti! Çok zor bir yıl onları bekliyordu! Putin bu kıskacı kırmak için Türkiye üzerinden çıkış arayacaktı! Başka da bir çözüm yoktu onun için! Bakalım...
Ama oyunu kuranların derdi başkaydı! Hem de çok başka! Bu iki gence saldırıyı yıkarak dolaylı yoldan RUSYA'yı işaret ettiler! CIA ile yakınlığı bilinen aile, Boston'da masum insanları öldürmüştü!
Garip ilişkiler sonuçta Çeçenistan'a çıkıyordu! "Arkasında Rusya var!" mesajı verilmek isteniyordu! Bugün gelinen noktada o gün verilen mesajın ne anlama geldiği iyice anlaşıldı!
Ruslar hedef olmuştu! Belki kendileri de bilmiyordu! Ama İNGİLİZLER'in çok isteği şeyler oluyordu! ABDRUSYA karşı karşıya geliyordu! İngiliz istihbaratı MI6 işin ne kadar içindeydi bilmiyorum! Ama sonuçlar Londra'ya yarıyordu! Şu ana kadar kazanan yine onlar oluyordu! SOROS ve adamları 2000'de çıktığı Rusya'ya şimdi eskisinden çok daha güçlü bir şekilde girmenin hesaplarını yapıyordu! Onlar girerse AVRUPA şahlanacak, uzun vadede AMERİKA kaybedecekti!
Rusya'nın şirketleri ele geçirilir ve zayıflayan ekonomi ile Putin giderse AVRUPA, Rus gazı ve petrolünü ele geçirip büyük DEV olacaktı! Bütün şartlar Putin'i SİLAH kullanmaya zorluyordu! Ve Putin bu kez tanklara "Yürü derse!" hedef Azerbaycan olacaktı! Karadeniz'i tamamen ele geçirmek mümkün olmasa da Ankara ile paylaşmak isterdi! Başka da yapacak hamlesi yoktu!
Bu arada İRAN devlet olmaktan çıkarılacaktı! Büyük ihtimalle çözülecekti! İçindeki YAPI parçalara ayrılıp dağıtılacaktı! Petrol ve gaz kartını kullanamayacak hale getirilecekti! KÖRFEZ ve SUUDLAR da buna bayılacaktı! Ve bütün planların içinde olan Türkiye ile ilgili olarak da başka seçenekler masaya getirilmişti! En çok konuşulanların başında "TÜRK DÜNYASINI TÜRKLER'E VERELİM!" teklifi geliyordu! Garip gelebilir ama bu konuda çok ciddi çalışmalar var!
Zayıflayan Rusya'nın boşluğu Ankara ile doldurulacaktı! İran'daki Türkler de bu hesaba dahildi!
Hesabı kim yaparsa yapsın masanın tam ortasına Türkiye'yi koymak durumundaydı! İslam alemine önderlik yapacak ülke arandığında da, Türk dünyasına lider ihtiyacı belirdiğinde de ANKARA ilk akla gelen yer oluyordu! Bu bizim tarihimizin verdiği şans ve aynı zamanda misyondu! Tek yapmamız gereken planların nasıl kurulduğunu anlamak ve ona göre rota belirlemekti!
Bakın!
Önceki gün Amerika'nın iki numarası Joe Biden İstanbul'a geldi! Ve hemen hemen hiç kimsenin yapmadığını yapıp SÜLEYMANİYE CAMİİ'ne gitti! Eşini de yanına alarak... Hep hatırladığımız gibi YABANCILAR ya AYASOFYA'ya ya da karşısındaki SULTANAHMET'e giderdi! Ama Biden farklı yapmıştı!
Günümüzde hiçbir şey kendiliğinden olmazdı! Bir anlamı vardı! Sadece onu bulup çıkarmak gerekiyordu! Biden İstanbul'da "Amerika olarak Türkiye'ye her zamankinden daha çok ihtiyacımız var! Bu ortaklık bizi de Türkiye'yi de büyütür!" dedi!
Bu sözlerden sonra Süleymaniye'ye gitti! Mesaj aslında çok açıktı! Sadece işin içine girmek yetiyordu!
Süleymaniye Camii, klasik OSMANLI mimarisinin en önemli örneklerindendi! Yapımından itibaren onlarca deprem yaşayan İstanbul'da üzerinde tek ÇİZİK olmayan bir ESERDİ! Küçük bir çatlak bile vermeyen CAMİ'nin bambaşka özellikleri vardı!
Mesela caminin 4 minaresi vardı! Bunun nedeni Kanuni'nin İstanbul'un fethinden sonraki 4. PADİŞAH olmasıdır! 10 şerefesi vardı! Bu da Osmanlı'nın 10. Sultanı olduğunu gösteriyordu! Ayrıca cami kendi havasını temizleyecek şekilde yapılmıştı! Yağ lambalarından çıkan islerin tek bir noktada toplanmasını sağlayan hava akımı vardı! Camiden çıkan isler ana giriş kapısının üzerindeki odada toplanıyor ve mürekkep oluyordu!
Bizler tam olarak bilmesek de adamlar bizim BÜYÜKLÜĞÜMÜZE saygı gösteriyordu! Bunu bilerek direnç gösterdiğimizde gelip anlaşmak zorunda kalıyorlardı!
Her türlü operasyona tokatla karşılık verdiğinizde gelip ayağınıza kapanıyorlardı!
Biden, Süleymaniye'ye gidip "BÜYÜK TÜRKİYE'Yİ" onayladı! "Siz ne fırtınalarda, depremlerde bir çizik bile almadınız! Büyüksünüz!
Artık bölge tamamen size kalacak! Bir süre sonra da DOLARIN yerine sizin paranızla ORTADOĞU'da ticaret yapılacak" dedi!
Amerika'nın uzun yaşaması için de bu gerekliydi!
Anladılar nihayet!