Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 10 Nisan 2014

Yumruk kimden?

Türkiye'yi anlamak için asla içeri bakmayacaksınız! Eğer sizin düne kadar gizli sahibiniz YABANCI ise yabancıların kendi aralarındaki toplantılarına, pazarlıklarına, medyalarına, para hareketlerine, planlarına, enerji politikalarına, Ortadoğu'daki hesaplarına ve EN ÖNEMLİSİ KULLANDIKLARI ADAMLARINA yoğunlaşacaksınız!
Eğer bunu yapmazsanız, kaybedersiniz!
Kim olursanız olun kaybedersiniz!
Önceki gün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun uğradığı çirkin ve iğrenç yumruklu saldırıyı da böyle okumak gerekir!
Ama konuştuğum, fikrini almak istediğim CHP'lilerin hiçbirinin olaya geniş bakmayı beceremediğini gördüm! Kısa ve sığ bakış açısıyla isabetsiz yorumlarla sonuç alınmaya çalışıldığına şahit oldum! Bu bizim ANKARA'nın hastalığıydı! Her gelişmeyi, OLAY MAHALLİNDEN değerlendirirdi! 5 metrekarelik AKLIMIZ vardı! En büyük hatamız buydu! Ama içinden geçtiğimiz eğitim sistemi daha fazlasına izin vermiyordu!
YUMRUK'a geleceğim! Önce CHP içindeki aktörleri anlatmaya çalışayım!
Çünkü bizler anlık ve günlük yaşadığımız için KARŞIMIZDAKİLERİN ne kadar planlı ve programlı olduğunu atlarız!
Bakın!
Dünyanın en yüksek tepesi, EVEREST'tir! TİBETÇE ismi Çomolungma, Nepal dilinde ise Çonnolugma Sagramata'dır! Çin-
Nepal sınırı üzerinde yükselir!
8.850 metredir! İngiliz BARONLAR, HİNDİSTAN'ı valiyle yönettikleri dönemde buraya KADASTRO GENEL MÜDÜRÜ olarak George Everest isimli birini atadı! Bu zat bütün bölgenin haritasını en ince ayrıntılara kadar çizdi! Çünkü İngilizler için "Akılda kalmaz satırda kalır!" kuralı geçerliydi! Everest görev süresi dolup buradan ayrıldıktan sonra yerine gelen ANDREW WAUGH, tepenin ismi "EVEREST OLSUN!" diye Londra Kraliyet Coğrafya Cemiyeti'ne teklifte bulundu! Kabul edildi! Dünyanın en yüksek noktası artık İNGİLİZ'di!
Bu değişmez kuraldı! Yükselen ve ileride kullanacaklarını düşündükleri her yapının içine girerler ve suyu kendilerine doğru akıtırlardı! Bu onların en büyük başarısıydı!
Amerika'nın keşfinden sonra da bu kural değişmedi! Birçok önemli noktaya kendilerine bağlı SOYLULAR yerleştirdiler! Mesela CAROLINA, bilinen büyük eyaletlerden biridir! İsmi İngiliz Kralı Charles onuruna verilmiştir! Charles LATİNCE olarak CAROLUS olarak okunurdu! Önce isim, ardından da orayı kontrol ettirecekleri aileler gelirdi! Tıpkı Türkiye gibi!
Özellikle Amerika'nın II. Dünya Savaşı'ndan sonra Avrupa'ya gelmesi üzerine İngilizler format değiştirdi!
Amerikan düşmanlığı tavan yaptırıldı!
Avrupa ve bölgede yani BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI'ndan sonra elde ettikleri çıkarları tehdit eden Amerika'ya karşı SOL ÖRGÜTLERİ kurup canlandırdılar! Biz ve etrafımızdaki bütün SOL'cular Londra'ya bağlıydı! Bu nedenle Küba'ya ya da Moskova'ya kaçan hiç solcu göremiyorduk. Sokağa çıkan hiç kimse Kraliçe'ye hizmet ettiğini bilmiyordu! SOL aynı zamanda tıpkı bugünkü gibi LAİKLİK ve ATATÜRKÇÜLÜĞÜ de kimseye bırakmıyordu! Bu iki OLGUNUN tavan yaptığı yerler ise CHP ve ORDU idi!
Bu ne demekti?
Kraliçe ideoloji ile iki gücü birden yönetiyor demekti!
Ve bu sıkı sıkıya kavranan iki enstürüman, bizi sadece içeri çekiyor ve dışarıdaki olan bitene ilgisiz kalmamızı sağlıyordu! Ama bunu gören çok az kişiydi! Yani adamlar AKILLA gelip hiç görünmeden onlara bağlı kalmamızı sağlıyordu!
İşte CHP'de bu bağlılığın kaynağı rahmetli İNÖNÜ'ydü! İngiltere ile arası hep iyi idi! Hiç söylemese de "Asılırsam İngiliz sicimi ile asılayım!" felsefesine sahipti!
Dolayısıyla Atatürk'ten sonra İnönü ile İngiliz rüzgarı, yeni kurulan siyasi sistemi esir almıştı! Cumhuriyet ya da laiklik hakkında tek bir yorum yapmaya kalktığında karşında hemen İNGİLİZ EKOLÜNÜ bulurdun! Ve bunlar da dışı, teni TÜRK, içi, kafası ve kalbi İNGİLİZ olan insanlardı!
Kemal Bey, İngilizler'e mesafeli olan Deniz Baykal'ın yerine kasetle geldi!
Kasetin ne işe yarayacağını, eminim Kemal Bey de bilmiyordu! Kraliçe'ye mesafeli olan BAYKAL hem onlara yakın, hem de uzak görünerek siyaset yaptı, yapmaya çalıştı! Bazen İnönü'nün koyduğu temellere sarıldı, bazen de tersini yaptı! Örnek çoktu!
Ama BARON bunu istemedi! Gitti!
O kaset çıktığı anda CHP'nin dönüşümü başlamıştı! Ama biz olayları hep kare kare okurduk! Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Bey gibi davranan, bazen o tarafta bazen bu tarafta olanları süpürmek için gelmişti! Görevini tamamlamıştı!
Şimdi sıra ikinci aşamadaydı!
İngilizler'in kontrolünde olan ATATÜRK SEVGİSİ, şimdi değişecekti! Atatürk herkesi birleştiren bir MERKEZ haline gelecekti! Ama bunu ALEVİ KÖKENLİ bir GENEL BAŞKANIN yapması hiç kolay değildi! Bu nedenle BAŞKA birinin gelmesi gerekiyordu! Hem SAĞ'a hem SOL'a yakın olacak bir isim! Bu aynı zamanda CHP'nin son evrimi olacaktı! İngilizler'in format attığı CHP'den, yani dünya üzerinde Kraliçe ve emrindeki finans imparatorluğunun gölgesindeki partiden, BÜYÜK TÜRKİYE'ye uyumlu bir yapı haline gelecekti!
CHP'de yaşanan YUMRUK skandalının arkasında yatan buydu!
Zaten CHP bunu uzun zamandır gördüğü için Amerika'yı kapı komşusu yaptı! Geçtiğimiz günlerde de etkili bir ekip oradaydı! Kemal Bey bilse de bilmese de dönüşüm başlamıştı!
Erdoğan'ı başka türlü durduramayacaklarını gören İNGİLİZLER, tıpkı 1971 darbesinde olduğu gibi Amerika ile ortak bir yol bulmak adına arayıştaydı!
Zaten Fethullah Gülen'le en büyük işadamlarımızdan birinin yakın teması, bunun dışa vurumu, hatta kanıtıydı!
CHP'nin üzerindeki tabelada TÜRKÇE yazsa da EVEREST etkisi çok ama çoktu! Bu bağa önem verirlerdi! Ta İnönü zamanından beri!
Kraliçe içeriyi kontrol ettikleri ADAMLARIYLA, Amerika'daki Gülen'i yakınlaştırdı! 30 Mart bunun ilk ayağı idi! Laiklik ve Cumhuriyet tehlikede değildi. İRTİCA da yok olup gitmişti! Oysa düne kadar hep bunlar tehlikedeydi! Sahip çıkan da CHP'ydi!
Ama işler değişti! Daha da değişecek! Hem de hızla!
Kraliçe Türkiye üzerinde pazarlığa yanaştı! Amerika buna ne kadar "HAYIR!" diyecek şimdilik bilmiyorum!
Ama Kemal Bey'in başında bulunduğu parti kendi kimliğini terk etmek için Amerika'yı mesken tuttu!
Erdoğan'ın MİLLİ ÇİZGİSİ, MİLLİ MENFAATLERDEN SAPMAMASI dışarısını birleştirdi!
Unutmayın nasıl İsrail Türkiye'de İsrail'den daha güçlüyse, İngiltere de Amerika'da İngiltere'den daha güçlüdür!
YUMRUK'u atan kendini bilmez biri!
Tamam!
Ama arkada böylesine DEV bir savaş var! Dünya üzerinde birbirlerini kollayan ve amansız bir mücadele içinde olan Amerika ile İngiltere bakalım ERDOĞAN'a karşı İTTİFAK yapacak mı?
Washington'un, halkın desteğini görmezden geleceğini sanmam!
Ayrıca DEVLET ERDOĞAN'ın yanında! Türkiye eski Türkiye değil!
Ama asıl mesele CHP'nin yani Cumhuriyet HALK Partisi'nin "HALKIN DIŞINDA" başka limanlarda çıkış araması!
YUMRUK eski limandan, hareketin ilk imzası!