Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 1 Ağustos 2013

Gizli koalisyon

Çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir dostumla bir araya geldik. Kaç zamandır görüşemiyorduk! Hem hasret giderme şansını yakaladım, hem de olaylara farklı bir gözle bakma imkanını...
Cevabını aradığım soruların peşinden koşarken dakikalar birbirini kovaladı.
Ben çok keyif aldım!
Bakalım siz de alacak mısınız?
İşte o sohbet...
* Sıkça dile getirdiğim Obama-
Erdoğan-Putin ekseni çatlıyor mu?
Karşı taraf oyunu bozdu mu?
11 Eylül saldırıları Amerika'nın kendi içindeki iki gücün mücadelesinin dışa vurumuydu. Amerika'nın içinde üretim yaparak kazananlar, PARA hareketleriyle servet elde edip uluslararası network inşa edenlere meydan okudu!
Bu meydan okuma çok ciddi savaş ilanıydı. Binlerce insan öldü. Saldırının yapıldığı yer İKİZ KULELER, yani World Trade Center'dı! Museviler'in paralarını sembolize eden binalardı! Yerle bir oldular! O kararı alıp binalara girenler hala ayakta! Bu da savaşın sürdüğünün göstergesi!
* Yani?
Obama'nın üzerinde baskı olduğu gerçeği ortada. Ama bu mücadele savaştan daha büyük! Çok yakıcı ve acıtıcı! Değişkenler çok olacak. Maç bir o tarafa bir bu tarafa dönecek. Eksenin kırılacağını düşünmüyorum. Belki bazı yerlerde anlaşma yoluna gidiliyordur!
* Türkiye peki?
Ankara ALTIN kart! Sen sık sık yazıyorsun! Bizde düne kadar devlet yoktu! Hala eksiklerimiz var! Bizim askerimiz ATATÜRK sevgisiyle hareket ettiğinden birçok gerçeği göremedi. Ordunun Atatürk sevgisi birileri tarafından suistimal edildi. MİT de sadece İSLAMCI arar ve bulurdu! Yani ülkenin iki kurumu bütün merceklerini içeri çevirir, kendi insanından düşman çıkarırdı!
Dünyada bunun başka örneği yoktu. Bu nedenle hiçbir MİT MÜSTEŞARI ve PAŞA kurulan oyunları göremedi! Oysa adamlar binlerce kilometreden gelip buraları karıştırdılar! Biz bırakın dışarıda oyun kurmayı içeride olup biteni anlamadık!
* Bu kadar mı kötüydük?
Devlet bizim değildi. Bir kere MİT, zenginleri ULU İNSAN olarak görürdü! Onların ilişkilerine bakan, para hareketlerini kontrol eden ve kaçakçılığın arkasındaki oyunları okuyan olmazdı! Ya namazında niyazında biri ya da üniversiteye yeni başlamış öğrenci fişlendiğinde görev tamamlanırdı! Acizdik!
* Üzüldüm inanın!
Darbeleri bile ortaya çıkaramayan bir devlet olur mu! Bu kadar operasyon yedikten sonra hala anlamayanlar var!
* Amerika'ya dönelim isterseniz..
Obama içerideki derin Amerika ile yani paranın getirdiği güçle, dehlizlerde ilerleyen ailelerle savaşıyor! Bir kere Obama'nın seçim zaferinden sonra Türkiye ve Mısır'a gelmesi içeride çok rahatsızlık yarattı. Müslümanlar'a karşı olan çok insan var. Sadece Museviler değil. Orduda da, CIA'da da var! Ve bu insanlar Ortadoğu'ya asılan Türkiye istemiyorlar. Obama da tıpkı Erdoğan ve Putin gibi hedefte...
Amerika'da BAŞKAN indirmek kolay değil. Şimdi sınırlama yoluna gidiyorlar. Savaş büyük, bunlar da normal...
* Gezi ve Köşk desem?
Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı yapmak istemeyen bu güç dünyadaki gökdelenlerin büyük çoğunluğuna sahip olan Musevi aileler!
Yani paradan para kazananlar.
Erdoğan'ın yukarı çıkmaması için düğmeye basıldı ancak daha da önemlisi Başbakan olarak da görmeye tahammülleri yok.
* Ankara teslim olacak değil ya?
Elbette! Hem onların Cumhurbaşkanı adayı hem de ekipleri tasfiye olacak!
* Kim bunlar?
Bekle biraz! İş dünyasından ve muhafazakar kesimden dışarısıyla iş tutan çok isim var! Sıra onlara da gelecek. Hiç rahat durmuyorlar. Yer aldıkları koalisyonu yakında peşlerinden gidenlere bile anlatamayacaklar.
* Bölge konusunda ne dersiniz?
Kürt meselesi bunların canını çok sıkıyor! Türkiye'nin büyümesi anlamına geldiğini çok iyi biliyorlar. Bu Ankara'nın oyun kurması anlamına geliyor. Bunu kabul edemiyorlar.
Bir de Öcalan'ın performansı hep Türkiye'nin yanında. Asla bölücü değil. Amerika'da bir grup, Öcalan'ın Türkler'e teslim ettikleri için ciddi pişmanlık duyuyor.
Bir de unutma Amerika'daki güç ne zaman HOLLYWOOD starlarına başvursa bil ki işleri zorda demektir!
Sonuç alamayacaklarını gördüklerinde artistler çıkar meydana. The Times'taki mektup ta bunun eseri...
* Ne bekliyorsunuz?
Hükümeti yıpratacak saldırılar!
İçeriden de gelecekler. Ama sonuç alma şansları yok. Millet artık gerçekleri görüyor. Yazılmayanlar, söylenmeyenler dillerde...
* 5 Ağustos'ta kalkışma olacağı dedikodusu için yorumunuz?
İçeride darbeci ve darbeci olmayan çok insan var! Bir güç "Neden darbe yapıp Erdoğan'ın önünü kesmiyorsunuz" diye çok insanı içeri attı. Tamamı milli bunların! Amaç askerle hükümeti birbirine vurdurmaktı.
Tutmadı. Ama şimdi Silivri'ye gidecek olanlar, tek sorumlu olarak Erdoğan'ı gösterecek. Tutuklamaların arkasında onun olduğunu haykıracaklar. Oysa operasyonu yapan karşı güç!
Erdoğan'ın hakimiyetinde olsa birçok asker şu an dışarıda olurdu!
* Akıllar karışmasın?
Karışmaz. Türkiye'nin büyümesini istemeyenler ASKERLE Erdoğan'ı durdurmak istedi. Asker oyuna gelmeyince içeri atıldı! Oyun bu!
Mısır'da Sisi'nin yaptığı bizden beklendi. Eskiden yapılıyordu ya!
* Askeri de oyunun içine çekenler paradan para kazanlar mı?
Evet! Musevi lobisi. Arka planda kaldıkları için askerimiz hep oyuna düştü. Bak son günlerde Andrew Mango konuşuluyor! Yahu Atatürk'ü senden mi öğreneceğiz! Şunu unutmamak gerekir. Bu insanlar son 10 yılda 5-6 kez zenginleşti. Olay para değil. Parayı ve iktidarı ellerinde tutmak isteyen aileler. Biz içerisini TÜRKLEŞTİRİYORUZ! Sıkıntı bu!
Saldırdıkları insanlar ortada! Onların çarkını bozanlar kötü ve sakıncalı!
* Neden?
Çünkü içeride onlara bilmeden çalışan çok adam var! Rejimin DÜŞMANLARI bizim tarafımızdan belirlenmemiş ki! Akılla ve sabırla çözeceğiz. Çözmek zorundayız.
* Mümkün mü?
Asker gerçekleri iyi analiz ettiği zaman, gerçek tehlikenin nereden geldiğini anladığı zaman bu güç çok şey kaybetti! Kimin iktidarda olduğunun hiç önemi yok. Önemli olan Türkiye'nin istikameti! Ankara dümeni BÜYÜMEYE kırmış durumda! Askerle yapamadıklarını, Öcalan izin vermediği için PKK ile de yapamıyorlar. Gezi'den de darbe çıkmıyor. Sıkıştılar! Birileri ilk kez devletin gücünü görürken, bazılarının kapısı daha çalınmadı! Dua edelim de o gün gelmesin! Herkesin attığı adım not ediliyor.
* Sonuç?
Sokağa çıkanlar sadece üzülmekle kalırlar. Devlet her şeyin farkında.
Demokrasiye inanıp devam edeceğiz.
Birbirine benzemeyen kartların aynı masada toplanması bizi daha da dirençli kılıyor! Bu nedenle gedik açamıyorlar! Ama gizli koalisyonlarını da takip ediyoruz!