Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 6 Mart 2013

Muhalefet!

Artık salı günleri yapılan grup toplantılarını iple çekiyorum.
Her defasında hayal kırıklığı yaşasam da izlemekten kendimi alamıyorum...
Dün yine odamın kapısını kapattım.
1839 Tanzimat, 1876 Meşrutiyet, 1908 İkinci Meşrutiyet ile 1923 yılındaki Cumhuriyet'in ilanından sonra en büyük değişim yaşanırken, muhalefetin ne söyleyeceğini merak ettim! Ekran karşısında gördüklerim gerçekten üzücü ve sığdı! Saygısızlık gibi algılanmasını istemem ama Salı'dan Salı'ya 20 dakika halkın karşısına çıkan liderlerin daha iyi hazırlanması gerekiyordu!
Toplantı salonunu dolduran vekillerin, önündeki kağıdı bile okuyamayan liderlerini neden alkışladığını bilmesi gerekiyordu! Ve en önemlisi "Kürt sorununu bizim partimiz nasıl çözecek?" sorusuna cevap bulmaları şarttı! Ama bizde işler HAMASETLE yürüyordu! Kimsenin bu sorularla zaman harcamaya niyeti yoktu! Her problemi AMBALAJINA bakarak değerlendirdiğimiz için kimse "İçinde ne var?" diye sormuyordu!
Öcalan ve PKK konusu da tıpkı böyleydi!
Şablonlar üzerinden gittiğimiz için halk gerçekle buluşamıyordu! Ambalajıyla önümüzde duran sorunu anlamak için o paketi kimin neden gönderdiğini bilmemiz gerekiyordu! Ancak bu tespiti yapamadığımız zaman, ki hiç yapmadık, acı kaçınılmaz oluyordu!
Eskiye dönelim...
Bir kere büyük yalan Birinci Dünya Savaşı ile başladı! Yenildiğimiz halde, topraklarımızın neredeyse 3'te 2'sinin gitmesine rağmen, büyük zafer kazanmıştık! Ortadoğu elimizden çıkmış ama biz yine de tarih yazmıştık! İNGİLİZ aklı böyleydi!
Önümüzden ekmeği alır, bizi yine de mutlu ederdi!
Bu mutluluk ders kitaplarına girer, düşünmeyen ve sormayan çocuklar yetiştirirdik! Gerçekte mağlup olduğumuzu bilenler biliyordu! ABD Başkanı Wilson, "Osmanlı'daki her topluluk özgürce devletini kuracak" dedi.
Cumhuriyeti kuran akıl, Avrupalılar'ı işaret edip "Bize yıllardır siz 'TÜRK' dediniz. Biz Osmanlı olarak her milleti içimizde barındırırken siz hepimize TÜRK'SÜNÜZ diye seslendiniz! Gerçekten bizde Türk'ten başka millet yoktur!" teziyle Sevr'de Kürt Devleti'nin kurulmasını önlüyordu! Çözüm zamana uygundu! İdeolojik değil, akılcıydı! Yoksa Cumhuriyet'i kuran ekip gerçeği bilmiyor muydu!
Bu topraklarda kimlerin yaşadığından habersiz miydi?
Anlayacağınız KÜRT KARTI, 90 yıldır kaşınan bir sorundu!
Öcalan da Kürt gençlerinin sıkıştığı, sözünün geçmediği, kimliklerinin hiçe sayıldığı, kısaca adam yerine konulmadıkları bir evrede ortaya çıktı!
Hedefi bölgenin kremasını yiyen AĞALAR ve ŞEYHLER'di...
Bilmesek de bebek katil APO, bölgedeki her insanı sömüren, dününü ve yarınını ipotek altına alan BEYLERE karşı savaşıyordu! Bir başkaldırı hareketiydi! Hak alma ve var olma çabasıydı! Bu yüzden MARKSİST bir oluşumdu!
Ama Ankara'nın olaya bakışı tanıdıktı! Ortada bir grup Kürt vardı!
Ve derhal yok edilmeliydi! Asker de, bölgedeki ağalar da böyle düşünüyordu! Bu bakış açısını gören eski kurtlar ise hemen örgütün arkasına dolanıp PKK'yı ele geçiriyordu! Savaşmak isteyen devletimiz için düşman bulunmuştu! Üstelik AĞALAR destek çıkıyordu! Olayı iyi okuyamadığımız için 30 yıl sürecek bir dert sahibi olmuştuk!
Sorunu kavrayamadığımız için hata üstüne hata yaptık! Bir süre sonra AĞALARA korucu ve silah temin ettik! Kürtler'i kendi içinde çarpıştıracaktık! Meclis'e kimin gideceğini belirleyen AĞALAR, silahlara da kimin sahip olacağına karar verdi! Bu AVRUPA'nın istediği bir yoldu!
Çünkü BEYLER doğrudan Avrupa ve özellikle de Londra'ya bağlıydı! İngilizler, Kürt baronları defalarca kışkırtıp sonuç almıştı!
Petrol, gaz ve su yollarını Avrupa'ya kaptırmak istemeyen Amerika boş duracak değildi! Onlar da topa girdi!
Kuzey Irak'ı kontrol etmezlerse işlerinin zor olduğunu gördüler!
Amaç Kürtler'i Avrupa'ya bırakmamaktı! Ama nasıl?
Bu nedenle iki kez Irak'a girildi! Türkiye'nin komşusu artık Amerika'ydı! Kandil, Washington'a bağlıydı!
İdeoloji gereği şiddetle Amerikan karşıtı olan Öcalan, Şam'da siyasi bir simge haline getirildi!
Avrupa ise ağalara silah verdikten sonra PKK ile şehirlerde mücadele için HİZBULLAH'ı yarattı!
Nasıl ağa çocukları PKK'ya düşmansa, okumuş Kürtler'in de sindirilmesi istendi! Suikastlar peşpeşe geldi! Gaffar Okkan da ağalık sistemine karşı çıktığı için öldürülüyordu! Tıpkı ismini hatırlamadığımız onlarca Kürt gibi...
Bütün oyun Ankara dışında kurulurken biz sadece onların beklediğini yapıyorduk. 1960, 1971 ve 1980 öncesi öğrenci olaylarını kışkırtan ve daha sonra içlerine sızıp onları yöneten YABANCILAR, bizim Kürt'ümüzü de bize bırakmıyordu! İslami akımlar, sağ-sol örgütler gibi PKK da onların kontrolüne giriyordu! Ve biz izliyorduk! Örgütü lehimize çevirmek gibi düşüncemiz yoktu! Biz hep isimlerle uğraşıyor, örgütün arkasındaki güçle mücadele etmiyorduk!
Asker görevi gereği vurdukça, polis takip ettikçe aradaki KAN DAVASI büyüyor, BATI da kıs kıs gülüyordu! Avrupa "Kürt nüfusunu bırakırsan seni aramıza alırız" derken, Amerika "Al Kürtler'i yönet ama benim sadık adamım ol" diyordu!
İki teklif de bize uymuyordu! Ama planımız da yoktu! Çünkü senaryoyu okuyamıyorduk! Amerika'nın, Türkiye olmadan bölgeye pasaportla bile gelemeyeceğini, Avrupa'nın da enerji yollarından uzak kalarak dağılacağını göremiyorduk!
Atalarımız 1353'te önce ÇİMPE'ye geçip 100 yıl İstanbul'un fethi için hazırlık yaparken biz kardeşimiz olan insanları kucaklamaktan kaçıyor, onları bizi bölmeye uğraşanların eline bırakıyorduk! Kürt devleti kurulsa bile MADAGASKAR kadar etkisinin olamayacağını göremiyorduk!
AKLIMIZI KAYBETMİŞTİK!
Hainimiz çoktu! En çok "Vatanı sattılar" diye öne çıkanlar vatanı peşkeş çekiyordu! Avrupa başkentlerinde gizli pazarlıklar yapanlar ağızlarından TÜRK kelimesini düşürmeyip bizi içeri hapsediyordu! 16 devlet kurmuş olan bir millet büyümekten çekiniyordu!
Hiçbir mirasa sahip çıkmıyordu!
Başta söylediğim gibi CUMHURİYET'i kuran akıl, gereğini yapıp bize memleketi teslim etti!
Bundan sonrası bizim işimiz!
Durum bu! Çözüme karşı çıkanlar isterlerse Öcalan'ı alıp assın! Hatta kurşuna dizsin! Cesedini de denizin dibine atsın!
Sizce sorun çözülür mü? Türkiye kazanır mı?
AKIL, onların silahını onlara döndürmektir!
Şimdi yapılan bu!
Türkiye, İmralı'ya sığmayacak kadar büyük bir devlettir!
Tek ihtiyacımız olan tarihimizi ve ecdadımızı hatırlamak!
Gelin büyük düşünün! Şimdi değilse ne zaman!

NOT: "Amerika, Kürt devleti kurup bizi bölmeyecek mi?" diye çok soru geliyor!
Yahu adamlar bunu yapabilse, yapardı! İki kez, 10 bin kilometre uzaktan gelip Irak'ı parça parça ettiler! Ama olmadı! Burada fazla kalamadılar! Kendimize güvenelim ve değerimizi bilelim!
BİZ YOKSAK KİMSE OLAMAZ!
Bu kadar net!