BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 18 Temmuz 2016

ABD’den habersiz darbe olmaz

15 Temmuz FETÖ darbesini kim düşündü, kimler üfledi, kimler yol gösterdi? Bunları açıklayacak BÜYÜK RESİM ne diyor?
Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler ve ben birçok yazımda, dünyada hiçbir şeyin tesadüfen olmayacağını yazarız.
Avrasya'nın kalpgahının bölgesel güçü Türkiyemiz'de uçan kuştan, esen rüzgardan dünyanın bir numaralı gücü Amerika'nın (CIA-Pentagon) habersiz olduğunu söylemek akıllarımızla alay etmektir.
Peki "FETÖ darbe teşebbüsünün arkasında kimler var" sorusuna cevap ararsak, arka planı iyice göstermemiz söz konusu olur.
TARİH 18 HAZİRAN 2016:
Amerikan dış siyasetinin etkin yayın organlarından Foreing Policy'de çıkan, Bush'un başkanlık döneminde 'ulusal güvenlik danışmanı' ve Derin Amerikalı eski başkan yardımcısı Dick Cheney'in sağkolu olan John Hannah, omurgasını 'Artık Darbe zamanı' ruhlu bir yazıyı kaleme almıştı. (Aldırmışlardı) Okuduktan sonra düşünüyorduk. 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsünden tam 24 gün önce Derin Amerikalı HANNAH, ne tesadüf ki, 'ABD, AB, Ortadoğu ve Türkiye için artık tehlikeli olmaya başlayan Erdoğan'la bir hesaplaşmanın er ya da geç bir gün ve mutlaka yaşanacak' diye ötüyordu.
Nitekim daha önce de ABD düşünce kuruluşlarının nice akademisyenleri, 'ordu müdahale ederse, istemeyiz, ama, kaçınılmazdı deriz' demişlerdi.
Emperyalist dünyanın, darbeyi gizli bir sevinçle karşılayan ilk tavrının, darbe kırılınca 'halkın seçtiği hükümeti destekliyoruz' şekline dönüşmesi, küresel güçlerin bilinen reflekslerindendir.
Hannah'ın yazısından sonra, gazeteniz Takvim 'Artık Darbe zamanı' başlığıyla darbelerin arkasındaki ABD'yi uyarmıştı. Eski Türkiyeci-FETÖ ile kanka Cumhuriyet'in bu yazı üzerine çıkan manşeti, arka planda yatan emelleri deşifre eder mahiyetteydi.
ARKA PLAN OKUMASI: 15 Temmuz FETÖ darbesi sürerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Darbenin arkasında Amerika Birleşik Devletleri var. Oradan yayınlanan birkaç dergi, bir kaç aydır faaliyette bulunuyor" dedi. Son darbeyi önleyen Cumhurbaşkanı-Başkomutan Tayyip Erdoğan, Kısıklı'da darbenin üzerinden 12 saat geçtikten sonra çok dikkat çeken bir konuşma yaptı: "Ben buradan Amerika'ya sesleniyorum, Sayın Başkan size bunu söyledim, 'Pensilvanya'daki 400 dönüm arazinin içinde yer alan bu zatı ya deport edin ya da bize verin. Eğer biz stratejik ortaksak, eğer biz model ortaksak o zaman ortağınızın bu talebini lütfen yerine getirin." Bu konuşmanın içindeki bir bölüm her şeyi anlatıyordu: "Türkiye'nin büyümesini hazmedemiyorlar. Bu milletin güçlenmesini hazmedemiyorlar ama onlar isteseler de istemeseler de hak nurunu tamamlayacaktır." Taşeron FETÖ başarsaydı yeni gelenleri kim yönetecekti? Kimler güdecekti? Korsan bildiride ne diyorlardı:
"Yurtta Sulh Konseyi, BM, NATO ve diğer tüm uluslararası kuruluşlar ile oluşturulmuş, yükümlülükleri yerine getirecek her türlü tedbiri almıştır.." 'Nato'ya,Cento'ya selam gönderen'leri geldikten sonra ,Türkiye'nin Washington'un, Londra'nın, Brüksel'in emir ve komutasını unutmuş değiliz.
Derin Amerika-Avrupa. Darbecileri çok sever.
SONUÇ: Dünya'da gelişen olaylar kendiliğinden gerçekleşmez. Küresel Güçlerin stratejik beyni, Üst Akıl vardır.
Onların kurguladıkları projeler vardır.
Dünya'yı yöneten Baronları unutursak FETÖ darbe teşebbüsleri anlaşılamaz.
Bugün hedeflerinde Yeni Türkiye var.
2023'ün Türkiyesi onların şimdiden tedirgin ediyor. İslam'ın ayakta duran tek kalesi, Bağımsız Türkiye'yi durdurmanın yolunu arıyorlar.
Duracaklar mı? Hayır.
Millet-Ümmet, 15 Temmuz direnişini gösterdikçe asla başaramayacaklar.
ATLANTİKSİZ DERİN PLAN OLMAZ.
ONLARDAN HABERSİZ KUŞLAR
(TAŞERONLAR) UÇMAZ...