BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 17 Haziran 2016

Kaos severler!

19 Haziran'da MHP nereye evrilecek? MHP ikiye bölünecek mi? Doğan Medya-Hürriyet-Cumhuriyet- FETÖ basını-CHP medyasına bakılırsa, Meral Akşener MHP'yi ele geçirecek. Okyanus ötesi öyle istiyor da ondan...
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin öngörüsüne göre "19 Haziran dayatması kaos seviciliktir, yanan ateşe benzin dökmektir.
Bahçeli'nin önceki gün yaptığı açıklamalar, eski açıklamalarının çok önüne geçti.
Derin bilgiler içeriyordu. Belli ki iyi istihbarat alınıyor: "Komşu coğrafyalarda yeni bir düzen kurulup, Türkiye'nin açık açık sistem ve rejim değişikliğine zorlanırken, MHP'de oynanan oyunun senaristleri okyanus ötesindedir. Oyuncuların bazıları içimizdedir. Bize karşı oynanan son oyun, 7 Haziran seçimlerinin hemen ardından açıkça sahnelendi. Partimiz, yüzde 60'lık PKK bloğunun içinde gösterilmek istendi.
Şahsıma bir ucu Kandil'de, diğer ucu İmralı'da bulunan Başbakanlık teklif edildi.
Geri planda, ana muhalefet partisi liderine bu aklı veren ise yine paralel yapılanmadır." Bahçeli, 10 Temmuz'da oyunu bozacaklarını savundu: "Biz oyuncuların maskesini indirmede tecrübeliyiz. Yine indireceğiz. Dün Merhum Başbuğumuza oyun tezgahlayanlar, bugün çıkmışlar değişim olsun demektedir. Milliyetçi Hareket Partisi'ni mutlaka temizleyeceğiz. Arınıp, kendimize geleceğiz. Oyunu bozacağız, Türkiye'ye sahip çıkacağız. Oyunu bozacak Milliyetçi Hareket'i engellemek isteyenleri bozguna uğratacağız."
MHP'ye kurgulanan tezgahların bir arka planı, bir derinliği var... Vesayetçi oligarkların yeni rüyası şu: "Asena'nın topuk sesleri..." Hedefleri yabancı değil. "Devlet Bahçeli'yi devirerek, AK Parti iktidarına muhalefet cephesini tahkim etmek. Yeni Türkiye yürüyüşünü durdurmak, daha sert muhalefetçi bir MHP çıkarmak..." Sırayla gidersek bugünlere nasıl gelindiğini daha net görebiliriz.
22 ARALIK 2015: Daha ortada hiçbir olay yok iken siyasetin karakutusu- Doğan Medya sahibi Aydın Doğan'ın yakın dostu Hüsamettin Özkan'ı merkeze alan ilginç bir haber çıktı. FETÖ'nün kankası Cumhuriyet gazetesinde, "Hüsamettin Özkan'dan Akşener'e sürpriz destek" başlıklı bir yazıydı.
Cumhuriyet'in bu yorum-haberi BİR STRATEJİ'ydi. Taktiksel zemin yokluyor, bir yerlere mesaj veriyordu. Hüsamettin Özkan "Akşener'in genel başkanlığını MHP'ye ivme kazandıracağı gerekçesiyle destekliyordu. MHP'nin genel başkanı olamaması halinde oluşabilecek yeni ve merkez sağda yer alabilecek bir partinin başına geçebileceği konusunda destek vereceği" hissettiriyordu. 1 Kasım seçimi sonrası düğmeye basıldı. Meral Akşener, Doğan medya- Cumhuriyet-FETÖ ve CHP yayınlarıyla parlatılmaya başlandı.
6 HAZİRAN 2016: CHP eski lideri Deniz Baykal aniden, "Önümüzdeki aylarda Türkiye'de iç ve dış siyasette çok önemli kırılmalar olacak" dedi.
13 HAZİRAN 2016: Meral Akşener Hürriyet'e konuştu: "Milliyetçimuhafazakâr, geçmişte AK Parti'ye oy vermiş ama şimdi arayış içinde olan bir kesim var. CHP'de ise geçmişte DYP'ye, ANAP'a oy vermiş, merkez sağ kitle var. Trakya ve Ege bölgesinde. Bunlar CHP'de umduklarını bulamamışlar. Bizi bir alternatif olarak görüyorlar."
13 HAZİRAN 2016: Eski Anavatan Partili Başbakan Mesut Yılmaz'ın sağ kolu Başbakan yardımcısı Cumhur Ersümer konuştu:"Merkez sağda yeni bir partiye ihtiyaç var. Yeni bir parti olabilir mi? İhtiyaç olduğu açıkça belli. Çeşitli senaryolar var. Bu oluşumda kurucu il başkanı olmak için görev alırım."

SONUÇ: Ne tesadüf. İstanbul Baronları, Hürriyet, Cumhuriyet, Hüsamettin Özkan, Meral Akşener, Deniz Baykal, Cumhur Ersümer (Mesut Yılmaz) aynı senaryoyu seslendiriyor. Bunların hepsinin Doğan Medya patronu Aydın Doğan ile çok yakın-kanka-beyin takımı-kadro olması düşündürücü değil mi? Eski Türkiyeciler ne yapmak istiyor olabilir?
MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli açıkça söyledi: "Pensilvanya değişim şefliğine, eski kıratçılar değişim havariliğine, Washington değişim mühendisliğine soyundu."
19 Haziran 'Kaos Sevicileri'ne dikkat....