BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 7 Ekim 2015

Demirtaş'ın Ermenistan hayranlığı

"Halk için halkla beraber" felsefesiyle yayınlanan Takvim'in değerli yazarı kardeşim Bekir Hazar, dünkü "Yumruk oyunları" başlıklı köşe yazısında Selahattin Demirtaş'ın laf kalabalığı içinde yer alan, karambola gelmemesi gereken, HDP'nin, "Ermeni soykırımını tanıyacağız" diyen seçim bildirgesine dikkat çekti. Selahattin Demirtaş, Ermenistan için ne yapacağını şöyle açıklıyor: "Ermenistan üzerinde uygulanan ekonomik ambargoyu kaldıracağız. Türkiye tarafından tek taraflı kapatılan Türkiye-Ermenistan sınırını koşulsuz olarak açacağız...'' Tarihi inkâr eden, yerli ve yabancı hainlerin başlattığı hayasızca akınlara destek veren açıklamaya bakınız. TÜRKİYE, TEK TARAFLI ERMENİSTAN SINIRINI KAPATMIŞ. AÇACAKMIŞ... İnsanda, biraz izan olması lazım. Milli Ruh lazım. Bu konu çok önemli. Demirtaş, tesadüfî konuşmuyor.
İşin ardında, Ermeni Diasporası, Derin Amerika-Avrupa-İstihbarat Servisleri vardır.
HDP-Selahattin Demirtaş-Ermenistan ilişkileri günlük bir konu değil. Derinliği olan, Türkiye'mize karşı kurgulanan sinsi-hain planların önemli başlıklarından birisidir. Geçmişte, İstiklal Savaşı'yla, kanla, irfanla kurulan Türkiye'mizin, paçavraya çevirdiği, çöp sepetine attığı SEVR ANLAŞMASI'NA kadar uzanır.
Selahattin Bey, Kasım-2013'te, Ermeni Diasporası'nın çatı kuruluşu Ulusal Ermeni Komitesi Amerika -Washington Ofisi'nde, Başkanı Hamparian ve Ani Haroian'la buluştu. Neyi konuşmuş olabilirler? Türkiyemiz, Ermenistan'a ambargoyu neden koymuş, niye kapatmıştı sınırı? Ermenistan Azerbaycan'ı işgal etmişti. Azerbaycan'ın neredeyse dörtte biri işgal edildi. Hocalı, Ağdaban, Laçin, Kugark'ta "soykırım" yapıldı. Kadınerkek, yaşlı-genç demeden bütün Türkler öldürüldü. 1 milyon kardeşimiz göç etti.
Türkiyemiz (1993) bu işgalleri protesto ederek Ermenistan'a ambargo uygulamaya başladı. Sınırı kapadı. PKK-ASALA İŞBİRLİĞİ ASLA UNUTULMAYACAK...
Türk diplomatlarının kanına giren, yabancı servislerin taşeronu ASALA Ermeni terör örgütü, 1980'li yıllarda PKK terör örgütü ile işbirliğine gitmişti. Bölücü terör örgütü PKK-KCK, 21-28 Nisan 1980 tarihini "Kızıl Hafta" olarak ilan etmiş ve 24 Nisan tarihini sözde Ermeniler'in katledilme günü olarak anarak ve toplantılar yapmaya başlamıştı. 8 Nisan 1980 tarihinde Lübnan'ın Sidon kentinde Abdullah Öcalan'ın PKK'sı ve Agop Agopyan'ın ASALA terör örgütü, ortak eylem kararı aldıklarını açıkladılar. PKK-KCK başı Abdullah Öcalan, Ermeni Yazarlar Birliği tarafından "Büyük Ermenistan hayali fikrine olan katkılarından dolayı" onur üyeliğine seçildi.
Ermeni Hınçak Partisi, ASALA ve PKK, Lübnan Ermeni Ortodoks Başpiskoposu'nun ortak toplantısında alınan kararlara bakınız:
1) Türkiye'de -PKK terör örgütünün iç savaşı desteklenecek, Türk ekonomisi sıfır noktasına gelecek ve Kürt vatandaşların baş kaldırısı sağlanacak. 2) PKK ve ASALA terör örgütleri ortak yönetilecektir. Türkiye'de eylemlerde istihbaratı Ermeniler yapacak.
Kars/Iğdır bölgesi Ermenistan'a rahatça girip çıkışlar için koridor açılacaktır. 3) Geliştirilen propaganda faaliyetleri sayesinde, bütün dünyada (sözde) soykırım daha aktif şekilde işlenecektir. 4) Türkiye bölünecek. Bugün, Türkiye'nin Doğu toprakları yarınlarda, Ermeniler ve Kürtler arasında eşit olarak bölüşülecektir. Bugünlerin gerçeği şudur:
Ermenistan "Ermeni soykırımı" iddialarından vazgeçmiyor. Ermenistan, Türkiye'deki "Altı Vilayet" üzerindeki hak iddialarını sürdürüyor. "Altı Vilayet" (Vilayeti Sitte) Sevr Anlaşması'nda Ermenistan'a peşkeş çekilen vilayetlerdir. Erzurum, Van, Bitlis, Diyarbakır, Harput ve Sivas. Bunlar yetmiyor, Artvin, Iğdır, Ardahan ve Kars'ı da istiyorlar. Kısacası Ermenistan Doğu Anadolu'yu istiyor.
SELAHATTİN DEMİRTAŞ'A SORUYORUZ: Ermenistan'ın Türkiye üzerindeki yayılmacı isteklerinin kanıtı olan "Bağımsızlık Bildirgesi"ne bir laf etmeyecek misin? Ermenistan'ın topraklarımız üzerindeki emellerinde bir değişiklik var mıdır? Hayır. Bayraklarında Ağrı Dağı hâlâ neden duruyor? PKK, IĞDIR'DA NE YAPIYOR? PKK-KCK, ERMENİSTAN ÜSLERİNDEN LOJİSTİK ALARAK NE YAPACAKLAR?
ERMENİSTAN KAMPLARINDA NE DÜMENLER ÇEVRİLİYOR?
SON SORU: SEVR'CİLERE Mİ YAKINSIN, LOZAN'IN MI YANINDASIN?