BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 31 Ağustos 2015

1 Kasım sonrası Baykal genel başkan

Muhalefet Blok Merkez Medya organlarında 1 Kasım stratejileri devreye sokuldu.
Her ne kadar, 7 Haziran seçimleri sonrasında, CHP-MHP-HDP bloku dağılmış olsa bile, yine bu üç partiyi koruma-kollama amaçlı yayınlar sektirmeden yürütülüyor.
Muhalefet Bloku'nun Hürriyet-Cumhuriyet-Zaman gibi yayın organları birkaç gündür manşetlerindebirinci sayfa yayınlarında, 1 Kasım stratejilerine uygun yayına başladılar. Üç parametre üzerinde yoğunlaşıyorlar.
1) CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu yeniden parlatmak.
2) MHP lideri Devlet Bahçeli'yi çok sıkıştığı pozisyondan kurtarmak.
3) HDP lideri Selahattin Demirtaş'ın HDP'sini masumlaştırmak kan akıtan, bölücü-Derin Avrupa'nın taşeronluğuna soyunan PKK-KCK' dan ayrı imiş gibi göstermek...
Kafalarına göre 7 Haziran sonrası giderek oyunu arttıran Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yüzde 45 üstüne çıkmasını ve AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesini engelleyecekler... "AK Parti tek başına iktidar olamazsa, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kıpırdayamaz, eli kolu bağlanır." Bütün dertleri bu...
Muhalif Blok yayın organlarında, şeytani hazırlığın izleri görünmeye başladı. HÜRRİYET/CNNTÜRK, Metropol Araştırma Başkanı Özer Sencar'ın tahminlerini ağızlarından bal damlayarak yayınlıyor. Sencar'ı pek beğeniyorlar. "AK Parti tek başına hükümet olamaz" diyor ondan.
MHP'li Tuğrul Türkeş ve BBP'li Yalçın Topçu'nun Davutoğlu kabinesinde yer alması, muhalif blok teorisyenlerinin nefeslerini kesti. Çok tedirgin oldular.
Çok dikkati çekici bir örnek: Hürriyet'in (30 Ağustos) tam sayfaya yakın Ankara kulisi köşesinde "Tuğrul Türkeş, daha önce neler demiş neler?" başlıklı operasyon yayın var...
CUMHURİYET HALK PARTİSİ DERİNLİĞİNDE SARSINTILAR: Muhalif Blok yayın organları, CHP'yi "Kavga yok. Birlik var. Herkes kol kola" diye yayın yapıyorsa da CHP derinliğinde sarsıntılar var. Yüksek Seçim Kurulu'nun, CHP'nin 1 Kasım için ön seçim yapmasına gerek yok kararı, Kemal Kılıçdaroğlu'nu olası bir depremden kurtardı.
YSK kararının 3'e katlı 4 oyla alınması bir tarafa, yeniden ön seçim yapılmasını bekleyen Mustafa Sarı gül'ün morali bozulmuş durumda. 1 Kasım için yapılacak bir önseçimde, daha üst sıralara çıkmayı düşünen Sarıgül, çok rahatsız. 'Önseçim olmayacak' kararı, Sarıgül'ün kaderini Kılıçdaroğlu'nun avucunun içinde soktu. İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın'ın İstanbul birinci bölge birinci sıradan milletvekili olacağı konuşulurken, Sarıgül'ün esamisi okunmuyor. Sarıgül, kontenjandan milletvekili adayı olamazsa 4 yıl meclis dışında kalacak. Listeler 18 Eylül'de kesinleşecek.
O güne varmadan, Sarıgül sürpriz ataklar yapabilir.
DENİZ BAYKAL'IN SEÇİM SONRASI PLANI: 1 Kasım seçimlerinden de yüzde 25-26 civarında bir oyla çıkması beklenen CHP, bir seçim daha kaybetmiş olacak. Kılıçdaroğlu'da beşinci seçimi kaybetmiş bir lider durumuna girecek. Böyle bir olasılığı değerlendiren Deniz Baykal, seçim hükümet'ine girmedi. 1 Kasım sonrası Kılıçdaroğlu'nun gideceği, yeniden CHP Başkanı DENİZ BAYKAL veya Baykal'la anlaşırlarsa Murat Karayalçın veya Muharrem İnce 'nin öne çıkacağı konuşuluyor.

SON KULİS
: SİYASAL MÜHENDİSLER, 'TANSU ÇİLLER'İ DEMOKRAT PARTİ'NİN BAŞINA GETİREREK, AK PARTİ'NİN TEK BAŞINA İKTİDAR OLMASINI ENGELLEMEK İSTİYOR. BİR KOALİSYON ÇIKARMAK İÇİN YOĞUN BİÇİMDE ÇALIŞIYOR.
Mehmet Ali Bayar
diyor ki: "Siyasete dönüp dönmeyeceğine tabii ki Tansu Hanım'ın kendisi karar verecektir ama dönerse siyasete önemli bir ivme kazandıracaktır."
İNSAN, HAYAL ETTİKÇE YAŞAR.