BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 23 Ağustos 2015

İngiltere'nin nefesi kesildi

Özellikle 2013'ten bu yana, İngiltere, Almanya, Fransa ve İsrail'in, bir taraftan istihbarat servisleriyle paralel çalışan medyaları, diğer taraftan para musluklarını kontrol eden adamları üzerimize geliyorlar.
Türkiye'mizi içe kapanmaya, çevresine bakamaz hale getirmeye, küresel bakışlarımızı köreltmeye çalışan Haçlı zihniyetinin sembol ülkeleri (Avrupa) hasmane taktikler uyguluyorlar.
Türkiye'mizle uğraşan ülkelerin başında İngiltere var.
Siyasetçileri, gazeteleri, televizyonları, istihbarat servisleri Türkiye üzerinden gözlerini ayıramıyor.
Çünkü Yeni Türkiye; Osmanlı'yı parçalayarak çizdikleri SYKES-PİCOT'LA kanını emdikleri Irak ve Suriye ile çok yakından ilgileniyor. Gönül coğrafyasında emin adımlarla ilerliyor. Bundan çok rahatsızlar.
Son olarak, Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın, İncirlik'i Amerika'ya açan ve Suriye'de Azez-Cerablus hattını Türkiye'nin kontrol altına sokan stratejik hamlesinden çok rahatsızlar. Nitekim, İngiltere'nin rahatsızlığını göstermekten BBC ve medyaları utanmıyor.
BBC portalının 21 Ağustos 2015 tarihli manşeti tam bir panik hali...
Independent, 'Türk ordusu Türkmen güçlerine Azez'e kadar eşlik etti' manşetiyle derdini deşifre ediyor: Türkiye, Suriye'de talep ettiği güvenli bölgeyi oluşturmak için ilk adımı attı. Azez kenti civarına yerleşecek olan Türkmen güçlerinin Suriye'ye girişine yardımcı oldu. Türkiye ordusu Türkmen savaşçılara zırhlı araçlarla eşlik ederek Bab El Selam üzerinden Azez'e gidip kamplarını kurmalarına yardımcı oldu.
Independent gazetesinde TEHDİT KOKAN bir mesaj var. Türkiye'nin Suriye politikasını yorumlayan İngiltere'den bir diplomat demiş ki, "Azez bölgesinde zaten gergin olan etnik ilişkilere Türkmen güçlerinin gönderilmesi yardımcı olmayacak'mış... Hadi oradan İngiliz istihbarat servisi MI6 kontrollü Independent... İngiltere belli ki Türkiye'nin Azez-
Cerablus hattını kontrol etmesinden çok rahatsız. Cumhurbaşkanı Erdoğan, onların nefesini kesmiş. Türkiye Fırat'ın batısını kontrol ederek, derin İngiliz planlarını işlemez hale getirdi. Ondan çok rahatsızlar.

Mare-stratejik hamlesi

Türkiye tam zamanında, akıllı bir hamle yaptı. Önemli ayrıntı şu: Ankara, göç riskinden, Türkiye'nin ilerideki yıllarda yaşayabileceği sorunlara kadar uzanan bir dizi soru işaretine yanıt arayarak, Azez-Cerablus hattı hamlesini yaptı.



Hama, Humus, Halep'ten göç eden 1 milyon Suriyeli Mare hattındaki Azez'de yaşıyordu. IŞİD'in ve PKK-PYD'nin bölgeyi alması halinde bunların Türkiye'ye göç etmek zorunda kalacağı tespiti denklemin önemli boyutuydu. PKK-PYD'nin "demografik değişiklik" temelinde uzun vadeli bir planı vardı. PYD, bölgeyi Türkmen ve Araplar'dan hızla temizlemeyi, Fırat'ın doğusundan Irak'a kadar kuzeydeki bütün bölgede homojen bir yapı kurmayı amaçlıyordu. PYD Cerablus'u alsaydı, buradaki Türkmen ve Arap nüfusu da temizleyecekti. Nihayetinde, Kandil baronları, ilerleyen dönemde konfederasyon ya da federasyon kurmayı planlıyordu.
Türkiye stratejik bir hamleyle, hem güvenlik ve siyasi boyutuyla hem de göç riski ortadan kaldırarak, PKK-PYD ve askeri kolu YPG'nin kesintisiz Suriye sınırımızın tamamında hâkimiyet kurması engellendi.

SONUÇ: Bizimle dertleri olan ülkelere ve derin odaklara bir kez daha hatırlatırız: Küresel güçlerin dans ettiği, dünya savaşlarının çıktığı, petrol/gazı yeniden paylaşma yolunda cephe savaşlarının yaşandığı yakın coğrafyamızda, Türkiye'yi diğer devletlerden ayıran özelliklerimiz var. Arkasına 5 bin yıllık devlet geleneğini almış aziz milletimizin özgüveni, küresel düşünen liderlerimiz Tayyip Erdoğan-Ahmet Davutoğlu, güçlü bir milli orduya sahip olmamız ve stratejik konumumuz, en bariz özelliklerimizdir. Bu bakımdan, emperyalist ülkelerin dikte ettiği SEVR haritasını yırtıp atmış Türkiye'mize yan bakan gözler er veya geç oyulur. Her karesi şehit kanıyla sulanmış Anadolu topraklarını bölmeyi düşünenler akıttıkları kanda boğulur. Türkiye'yi çaresiz sananlar aldanır. Zayıf zannedenler kaybeder.

YARIN: KANDİL-PKK -ALMANYA-FRANSA HATTINDA NELE R OLUYOR?