BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 12 Nisan 2015

Almanya'ya özür Türkiye'ye kurşun

Ağrı ili Diyadin ilçesi Yukarıtütek Köyü bölgesinde PKK mensupları tarafından organize edilen ve 'Bahar Şenliği' olarak isimlendirilen etkinlikte propaganda yapılacağı, vatandaşlarımıza seçimde destekledikleri adaylara oy vermeleri konusunda baskı uygulanacağı yönünde bilginin alınması üzerine, kamu düzeninin bölgede sağlanması için güvenlik önlemi alan askerlere bölücü terör örgütünün teröristleri tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. 4 asker yaralandı.
Ateş eden ve ettiren eller kırılsın... Türkiye seçime gidiyor, Türkiye barışa gidiyor, Türkiye'de kardeşlik türküleri söyleniyor, Kandil çetesi ne yapmak istiyor? Avrupa karşısında diz çöken, Almanya'dan özür dileyen PKK'nın kandil çetesi, utanmadan Türkiye'ye kurşun sıktırıyor. HDP eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, barıştan bahsediyor, PKK militanları Kandil'in çift yüzlü adamlarının oyunlarına malzeme taşıyor. Barışa susamış Kürt kardeşlerimiz, "Çözüm süreci yürüsün, gözyaşı olmasın" diye dua ediyor, Kandil çetesi, bu sefer kimlerden emir almışsa, namluları askerlere çeviriyor. Önceki günlerde Kandil çete başı Cemil Bayık, Batı Almanya Radyo TV kurumu WDR ile Kuzey Almanya Radyo TV kurumu NDR'e konuştu, Almanya'dan özür diledi, PKK'nın terör listesinden çıkarılmasını istedi. Merkel hükümetinin ortağı SPD'nin Federal Meclis Grup Başkanı Rolf Münzenich de gecikmeden, PKK yasağının yeniden değerlendirilebileceğini açıkladı. Cemil Bayık yeni manevralar peşinde. Almanya'dan özür dilemek onlar için daha önemli. Çünkü hayatiyet damarları derin Almanya'nın elinde...
Kandil çete başına soruyoruz. Almanya karşısında diz çöktün. TÜRKİYE'DEN NE ZAMAN ÖZÜR DİLEYECEKSİN?
CEMİL BAYIK, SİLAHLARI BIRAKMA KONGRESİNİ NE ZAMAN TOPLAYACAKSIN?
Öcalan, 2015 yılı mesajında, silahları bırakma konusunda bir 'örgüt kararı' alınmasını, 'örgütsel irade'nin ortaya konulmasını istedi. Aslında 'silahlı mücadelenin geride kaldığı' çağrısı 2013'te yapılmış ve bunun 3 aşamalı olacağı vurgulanmıştı. Kandil çetesi bunu engelledi. Kandil'in, kongre tarihi belirtmekten özellikle kaçınması, gelişmelerin 'seçimlere endeksli' olduğunu gösteriyor. Belli ki seçim sonuçlarını görmeden daha kesin ve bağlayıcı ifadeler kullanmaktan kaçacaklar.
Bu durumu çok iyi okuyan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çıkışları AK Parti'ye oy veren ve vermeye hazırlanan milyonların ruhuna hitap etti. Erdoğan, Türkiye'de siyaseti en iyi okuyan, halkın nabzını en iyi tutan lider... Başlattığı ve uğruna hayatını feda edebileceğini söylediği çözüm sürecine yeni bir sembolik müdahalede bulundu. Kandil ve HDP kanadının yeni bir manevrasının önünü kesti. Çözüm sürecinde, terör örgütü PKK'nın manipüle ettiği dar bir grubun beklentilerini havaya uçurdu. ÇÜNKÜ SİLAHLARIN GÖLGESİNDE BARIŞ OLMAZDI. Başbakan Davutoğlu, "Önce silahı bırakacaksın. Savaşın fitne ve nifakın dilini bırakacaksın. Söyleyecek sözün varsa, siyaset zemininde söyleyeceksin. Ha siz çözüm istemiyorsanız, kusura bakmayın keyfiniz bilir. Biz bu meseleyi çözmek için onlara değil milletimize güvenerek yola çıktık. Silahlara rağmen, silahların tasallutunda siyaset yapanlara rağmen biz bu meseleyi çözeriz" açıklamasını yaptı. Kandil-Selahattin Demirtaş, yeni manevralarla, Doğu ve Güneydoğu'da, silahların gölgesinde oy almayı planlarken, Başbakan Ahmet Davutoğlu, bölgeye çok özellikli-etkili-halkın sevdiği adayları koyarak, Türkiye'nin ve çözüm sürecinin önünü açacak hamleyi yaptı.

SONUÇ: Kandil çetesi ya çağrıya uyacak ve Nisan-Mayıs'ta kongre toplayacak ya da bu çağrıyı da cevapsız bırakacak. Selahattin Demirtaş-HDP'ye derin misyon yükleyenlerin, kongrenin seçim sonrasına kalması, bırakılması çok asılacakları ortada. Bunu engelleyecek tek güç, Kürt kardeşlerimizin Demirtaş'ı uyarmaları ve siyasi istikrarı desteklemelerinden geçmektedir. Barış ve huzura giden yolları açmak, Almanya'dan özür dilemekten değil, Kandil'i beraberce söndürmekten geçer...

YARIN: CHP TUNCELİ'DE ÇÖKTÜ. GÜRSEL EROL DEPREMİ.