BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 24 Mart 2015

CHP karıştı Sav geliyor

Seçim sonrasında genel başkanlığı bırakmak zorunda kalacak olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeri için daha şimdiden mücadele başladı. Genel Başkanlık değişim sürecine Deniz Baykal, Muharrem İnce, Mustafa Sarıgül hazırlık yapıyor.
Mustafa Sarıgül'ü
sıkıntıya sokacak bir gelişme şu sıralar Ankara Çankaya'da yaşanıyor. Eski kurt, genel sekreter Önder Sav'ın hafta sonu yapılacak ön seçimden birinci sırada çıkacağı gözleniyor. Yeniden milletvekili olacak Sav'ın Baykal'la barışmasının Sarıgül'ün CHP'den kaçmasına da sebep olacağı konuşuluyor. Murat Karayalçın ise çok dikkatli şekilde hazırlanıyor. Her hafta Perşembe günleri başlattığı, sohbet toplatılarına katılanların ağırlığı göze batıyor. Karayalçın'ın bu hafta Dışişleri eski bakanı Hikmet Çetin, Londra eski büyükelçisi Ünal çeviköz ve Eski Büyükelçi-milletvekili Osman Korutürk'ün katılımıyla bir yakın coğrafya tartışması yaptırması gözden kaçmadı.

Gürsel Tekin geriliyor

6 ay önceye kadar Kılıçdaroğlu sonrasında genel başkan olasılığı bulunan Gürsel Tekin'in de çok süratli bir şekilde gerilediği gözleniyor.
Nitekim yarının yeni genel başkan adayları ön seçime girerken, Gürsel Tekin'in garanti milletvekilliği yolunda kontenjan adayı olmasının, bu gerilemede büyük rol oynadığı sölleniyor. CHP tabanının başlattığı bir kampanya da göze batıyor.
Diyorlar ki: "Enis Berberoğlu, Gürsel Tekin, Mehmet Bekaroğlu, Sezgin Tanrıkulu, Erdoğan Toprak, Murat Özçelik ve diğer kontenjandan garanti milletvekilliği peşinde koşan yöneticiler, haydi siz de ön seçime girin. Partiye demokrasi gelsin..."

Kurmaylar kapıştı

CHP'nin ekonomi kurmayları arasındaki İKİLİK göze batıyor. Geçen hafta, CHP'nin iki genel başkan yardımcısı, birbirlerini yalanlarken, ilginç bir görüntü sergiledi. Kemal Derviş kontenjanından Amerikan ekolünün önde gelen ismi CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, bir TV'de yaptığı söyleşide, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın politikalarını doğru bulduğunu söyledi. Bir gün sonra, CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhan Şenatalar, konuştu: "Ekonomik tablo kötüdür. Ekonomik tablonun kötüye gitmesinin nedeni, AKP'nin iktisat politikasıdır..." Bir zamanlar CHP dışında yeni SOL HAREKETİ organize etmeye kararlı bugünün CHP Genel Başkan yardımcısı Burhan Şenatalar diyor ki: "Türkiye'de solun kitlelerle buluşabilmesi için mutlaka yenilenmesi şart. Bu yenilenme CHP içinde gerçekleşebilecek bir yenilenme değil. Sol için yeni bir sayfa, ancak CHP dışında açılabilir. Halk, Kürt meselesinde, Alevi meselesinde, kadın meselesinde, parti içi demokrasi konusunda geçmişe ve bugünkü CHP'ye göre çok daha geniş çaplı bir yerde duruyor. Partinin işleyiş kuralları böyle bir dönüşüme asla izin vermiyor. Yeni bir parti kurulması gerektiğine inanıyorum... "(Milliyet.4 Ağustos.2008.Türkiye'ye Yeni Sol lazım röportaj...)

SONUÇ: Türkiye'yi idare edeceğini düşünen! Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun beyin adamı Burhan Şenatalar ne yapacakmış efendim: "ELİM KIRILSAYDI'CILARA.. CHP'YE 'HALKA TEPEDEN BAKIYOR' DİYENLERE. GELİN YENİ KURACAĞIMIZ SOL PARTİYE OY VERİN'DİYECEKMİŞ...
PROF.ŞENATALAR BUGÜN DE AYNI GÖRÜŞTE Mİ ? CHP'NİN AME RİKAN EKOLÜNDEN SELİN SAYEK BÖKE VE SOLCU BURHAN ŞENATALAR HAYIRLARA VESİLE OLSUN...