BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 10 Ocak 2015

CHP'de oyun asla bitmez

Çokörnek var. Unutulmazları hatırlayalım.
1- CHP Belediye başkanının şok sözleri:
Belediye başkanlığı sırasında gerçekleştirdiği bazı ihalelerde yolsuzluk yaptığı iddiasıyla yürütülen bir soruşturmadan sonra tutuklandı. Elmadağ Cezaevi'nde tutuklu kaldı. 12 Aralık 2012'de serbest bırakıldı.
CHP'li Meclis üyelerini suçladığı kasetleri yayınlanınca siyasette şok etkisi yarattı: Şimdi biz buradaki yamyamlarla, onları doyurmak için, bunlara para bulmak için 50 takla atıyorum. Biri var. Ondan 100-150 milyar rüşvet getirecekler.
Borç alındı. Bu belediyenin hisselerine verilecek. Burada, parasal açıdan imar konuları var. İmarda adam diyor ki benim işte yerim şurada birleştiriver diyor. Falan filan. Kimilerine diyoruz ki belediyeye bir minibüs al, bir araba al, bağışla. "Yamyamlar" sözü ile ünlenen Çankaya'nın (2004-2009) CHP'li Belediye başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın yayınlanan konuşma kasetinden bazı bölümler bunlar.
2- BEŞİKTAŞ'ta dar alan paslaşmaları:
30 Mart Belediye seçimlerine giderken, CHP MKYK'da Mustafa Sarıgül hayatının önemli mücadelelerinden birisini gerçekleştirdi. Beşiktaş'a İsmail Ünal'ın yerine Danışmanı Tonguç Çoban'ı koydurdu. PARTİ MECLİSİ'NDE yapılan gizli oylamada Tonguç Çoban ismi Beşiktaş'tan silindi. Yerine Sarıgül'ün diğer jokeri Beşiktaş adayı olarak Murat Haznedar getirildi.
3- CHP liderini devirme planı: "Mustafa Sarıgül'ün esas amacı, uzun vadede de olsa Kemal Kılıçdaroğlu'nu koltuktan indirmek ve CHP'nin başına geçmektir. CHP'nin kamuoyu araştırmalarını İPSOS yapıyor.
CHP'nin 50 ilde belediye başkan adaylarını belirlemek için anket yaptırtacağı firmanın bu konuyla ilgili biriminin başında Tonguç Çoban var. 10 Aralık Hareketi Üyesi Oğuz Kaan Salıcı'nın (Eski il başkanı)yakın çalışma arkadaşı olan Çoban, CHP'nin anket işini; üstelik de yüksek bir ücret karşılığında alıyor. Şu komediye bakar mısınız? Sarıgül'ün danışmanı, CHP'ye anket yapacak ve Sarıgül'ün istenip istenmediğine ilişkin rapor sunacak..
Kılıçdaroğlu, adayları kendisinin belirleyeceğini söylüyor. En azından öyle sanıyor!
Belli ki; adayları kendisinin değil, Sarıgül'ün yardımcısının belirleyeceğini bilmiyor...
Tonguç Çoban kim? CHP karşıtı olarak bilinen 10 Aralık Hareketi'nde de aktif rol almış. Sarıgül, Faruk Loğoğlu'nun da uzun süre maaş aldığı KENT YOL adlı belediye şirketinde danışman olarak işe başlatmış.
Sarıgül'e yakın isimler, yandaşlarına çeşitli bölgelerde "Tamam, aday sensin" diyor.
Aydın Ayaydın'ın dünürü İstemihan Talay'a Mersin Belediye Başkanlığı için söz veriliyor.
Talay'ın, bakan olduğu dönemde Sarıgül'le hareket ettiği biliniyor. Ayaydın ise bu sırada kendisini güçlü gösterebilmek adına, elinde "resmi yazı olmadığı halde" kendisini medyada "Danışman oldum" diye pazarlıyor. (CHP'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Barış Yarkadaş / Gerçek Gündem. 23 Ekim 2013)
SONUÇ: Sarıgül'ün avukatı CHP'nin Beşiktaş Belediye Başkanı olan Murat Hazinedar, Şişli'de yaşanan İnönü- Sarıgül kavgasına katıldı. Hayri İnönü'yü eleştirip, 'BECERİKSİZ' dedi... TANIKLAR SİZİN AZİZ MİLLETİMİZ...