BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 29 Aralık 2014

'Üst aklın' PKK kumpasları

Küresel Stratejik Akıl'ın organize ettiği, Türk baronlarının kontrolündeki "Yıkım Koalisyonu"nun, Kandil, HDP ve sol fraksiyonlar üzerinden çözüm sürecini sabote etmeye ve iktidarı tökezletmeye yönelik kumpaslarını masaya yatıralım. KANDİL KUMPASL ARI: Abdullah Öcalan'ın Türkiye modelli çözüm süreci yürüt-mesinden çok rahatsızlar.

Oslo sürecinde İngiltere/İsrail kumpası ortaya çıkmıştı. Yeniden devreye girmeye can atıyorlar. Küresel Stratejik Akıl'ın planları doğrultusunda Amerikan-CIA, İngiliz-MI6, Alman-BND, İsrail-Mossad istihbarat servislerinin Kandil'deki çete yöneticileriyle bire bir temasları hızlandı. Murat Karayılan İran bağlantılı, Mustafa Karasu Almanya'da özellikle Alevi kanadı yönlendiriyor.

Duran Kalkan'ın, İngiltere/Avrupa derinliği sürüyor. Sabri Ok, Derin PKK'lıları kontrol eden önemli aktör... Öcalan'a rağmen, hayatı boyu ABD karşıtlığıyla bilinen Cemil Bayık "ABD üçüncü göz olsun" demeye başladı...

Bayık ve Karayılan'ın Öcalan'a rağmen bir şeyler yapması, Küresel Akıl'ın şaşırtıcı vaatler içinde olduğunu gösteriyor. Kandil, Öcalan'ın Demokratik Çözüm Taslağı'nı kabul ettiğini açıkladıktan sonra, Cizre'de meydana gelen olay çok düşündürücü. Cizre'de Kandil'in ikiyüzlü politikası deşifre oldu. Daha önce de, sorumlu olmaktan çekindiklerinde TAK ÖRGÜTÜNÜ kullanmışlardı. TAK, PKK'nın kitlesel ilişkilerine dikkat ederek, eylemlerin PKK'dan ayrı gibi duran bir başka örgüt adıyla yapıldığı algısını oluşturmaya adına çözümü sabote edecek eylemlerin Öcalan'ı zor durumda bırakmaması için, "Kontrolümüz altında olmayanlar yapıyor" şeklinde hareket etmesi söz konusu.

Demirtaş'ın taktikleri

Selahattin Demirtaş, bir taraftan Amerika-Avrupa (Brüksel) Moskova gibi hassas temasları arttırırken, diğer yandan, 2015 seçimlerine HDP'nin parti olarak seçime girme yolunda taktik konuşmalar yapıyor. Demirtaş'ın taktik açıklamaları üzerine KÜRESEL STRATEJİK AKIL, Türk baronlarını devreye soktu. Türkiye baronlarınca, HDP'nin seçimlere parti olarak girmesini engelleyecek taktikler izleniyor. Neden acaba? HDP'nin baraj dışında kalma ihtimali! Böyle olursa, AK Parti 2015 seçimlerinde en az 340-360 milletvekili kazanacak. Bu rakam da, Ak Parti'nin tek başına YENİ ANAYASA'YI referanduma götürmesine imkân verecek. Türk baronlarının yönlendirdiği malum merkez medya, Gülen medyasıyla ortaklaşa, HDP'nin tek başına seçime girmesinin çok riskli olduğunu içeren haberlere ve yorumlara hız verdirdi. Birbirine selam vermeyen isimler bu koalisyon adına ortak hareket ediyor.

Türköne ile Mert aynı karede

Ne tesadüf: Ahmet Altan-Ali Bulaç-Cengiz Çandar-Dengir Mir Mehmet Fırat-Hasan Cemal-Mehmet Altan-Mehmet Bekaroğlu-Mustafa Yeşil-Mümtazer Türköne-Nazlı Ilıcak-Nuray Mert-Şahin Alpay yan yana getirildiler. Bu isimlerin içinde KÜRESEL BAĞLANTILARI ÇOK İYİ OLAN bazılarının, CHP'yle, Gülen'le bağlantıları var. HDP'ye, "Aman tek başına seçime girme", "CHP ile işbirliği yap" taktikleri veriyorlar.
Çözüm sürecini sabote edecek şekilde, Kandil ve HDP'ye, "Garanti almadan neden hükümetle anlaşıyorsunuz. Zaman lehinize, bekleyin. Gelecekte daha iyi yerlerde olacaksınız. Daha çok imkâna kavuşacaksınız" yollu mesajları sıklıkla vermeleri dikkatlerden kaçmıyor.

SONUÇ: KÜRESEL STRATEJİK AKIL'ın kurguladığı kumpaslarla hedefi belli. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan-Başbakan Ahmet Davutoğlu Yeni Türkiye Liderliği'ni zafiyete uğratmak, AK Parti'nin tek başına iktidarını engellemek, yeniden koalisyonlar dönemi başlatmak, Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığında kuşatmak.... Son şansları 2015 seçimleri. AMA BAŞARAMAYACAKLAR. AZİZ MİLLETİMİZDEN TARİHİ BİR TOKAT DAHA YİYECEKLER...