BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 23 Aralık 2014

Gülen'e Yahudi kalkanı

Fethullah Gülen ve hareketine yönelik 28 Şubat Cunta sürecinde, Haziran 1999'a kadar somut hiçbir baskı, tutuklama ve kapatma olmadı.
22 Mart 1999'da Amerika'nın Chicago kentine giden THY uçağının yolcularından biri Fethullah Gülen'di. Ne tesadüf, Gülen ABD'ye gittikten sonra, 18 Haziran 1999'da bazı kasetler yayınlanmaya başladı. Aradan 1 yıl geçtikten sonra, 3 Ağustos 2000'de Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel iddianame hazırlasa da sonunda beraat ettirildi! 28 Şubat Cuntası'nın STRATEJİK BEYNİ işini biliyordu. Fethullah Gülen'in kendilerine gösterdiği sadakatın karşılığını verdiler. Ne tesadüf ki Genelkurmay, Gülen davasına doğrudan taraf olmadı. Nitekim Genelkurmay'ın bu tutumu, Gülen için verilen beraat kararının ana gerekçelerinden biri oldu.

ABD hattını açan strateji

1998'de Ulusal Güvenlik Stratejisi şöyle belirlenmişti: "ABD'nin 'Enerji kaynaklarını ve ulaşım yollarını kontrol eden, dünyayı kontrol eder' jeopolitik görüşü doğrultusunda hareket edeceği ve güç boşluğu oluşan Güneydoğu Avrupa, Orta Doğu ve yakın Orta Asya'ya odaklanacağı..." denilmişti. Bu bölgenin merkezinde Türkiye oturduğu için, belli ki yeni planlar hazırlanmıştı. Ve... Türkiye ve İslam coğrafyası için, ılımlı İslam modelinin sembol ismi Fethullah Gülen'in Amerika'ya götürülmesi gündeme girmişti.
1999 yılında, Abdullah Öcalan'ı verdiler, Fethullah Gülen'i Amerika'ya götürdüler.
Gülen'in ABD'ye gitmesini, korunup kollanmasını sağlayan isimler ilginçti. Graham Fuller: CIA ajanı. Türkiye istasyon şefi. Gölge CIA Stratfor danışmanı. Morton Abramowitz: 1989-1991 ABD Türkiye Büyükelçisi. Papa 2'inci John Paul ile Gülen'i buluşturan adam. Neo-Con George Fidas: CIA ajanı. Balkan uzmanı. Alexander Karloutsos: ABD-Rum Ortodoks kilisesi Başpiskopos Yard. Loye Ashton: Tougallo College Dini araştırmalar merkezi. John Espesito: CIA İslam uzmanı. Obert Voll: Geortown Üniv. Tarih Başkanı. Bernadetta Andrea: Teksas Üniv.
Felfese Profesörü. Floyd Schoenhals: Arkansas, Evangelist Meclis üyesi. Thomas Michael: Katolik kilisesi İslam uzmanı. Misyonerlik üstadı..
Stratejik mesajlar veren Ne isimler ama..

17/25 Aralık darbesi

Uzun vadeli planları doğrultusunda Gülen'in, Emniyet'e ilave olarak HSYK'yı da ele geçirmesi, ÖZEL YETKİLİ MAHKEME SAVCI-HÂKİM-YARGITAY zincirini kurması, İSRAİL ve DERİN AMERİKA'yı pek memnun ediyordu. Çünkü Türkiye'de ORDU yerine kullanacakları yeni bir SİLAH ellerine geçiyordu.
Ellerindeki KOZMİK PAKETİ (Cemaat'i) KULLANMAYA KARAR VERDİLER.
Ve Mavi Marmara olayı.
İnsanlığını, vicdanını, adalet duygusunu yitirmemiş tüm insanların ya içinde ya da yanında yer aldığı Mavi Marmara olayına karşı çıkan tek kişi, tek din adamı ve tek yapı Fethullah Gülen'le beraber İsrail ve Derin Amerika-İngiltere oldu.
Tarihte imparatorluk kurmuş ülkenin parçalanmasından doğan Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yakın coğrafyanın kılcal damarlarına giriyordu. Yüzyıllardır Ortadoğu'nun kılcal damarlarında gezen Britanya İmparatorluğu'nu (İngiltere) çok rahatsız olmuştu. Fethullah Gülen Cuntası , Başbakan Tayyip Erdoğan'ı sarsmak, milli iradeyi teslim almak için 17-25 Aralık darbesine teşebbüs ederek, son kullanım tarihine süratla girmiş oldu.
SONUÇ: SON HEDEFLERİ 2015 SEÇİMLERİ... Hain ruhlu odaklar tatil yapmıyor. Yerli ve yabancı derin odaklar uyumuyor. Beşinci kollar, satılmışlar 2015 seçimlerinin son viraj olduğunu biliyor.
Çünkü 2019'a kadar seçim yok. Ameliyat yapacak Türkiye de yok. Satacak topraklar, sokaklara sürecek insan bulamayacaklar.