BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 22 Eylül 2014

Milli Duruş Milli Teşkilat

Yıllarca, CIA, MOSSAD, MI6 gibi yabancı istihbarat örgütlerinin hikayeleriyle büyümüştük. Nihayet, Yeni Türkiye, gerçekten MİLLİ olan istihbarat Teşkilatı ve parlayan Müsteşarı Hakan Fidan'la günümüze damga vurdu.
Harika bir operasyonla, 49 rehinimiz kurtarıldı. Türkiye bu noktaya kolay gelmedi.
Tayyip Erdoğan, Yeni Türkiye'ye, uzun vadeli gelecek ufkunu koymuş bir hükümetin Başbakan'ı ve seçilmiş İlk Cumhurbaşkanımız oldu. Uzun yıllardan sonra bu topraklarda yaşayan insanlarımıza, bir ufuk, bir amaç, bir "hedef" verildi. Ve bu hedef, "Milli irade ve Milli güç. 2023-2053-2071" olarak açıklandı. 'Milli Güç' olma yolunda emin adımlarla yürünüyor. Stratejik hedeflerin içi bir arı peteği gibi dolduruluyor. Yeni Türkiye inşa edilirken, kurumlarımızda restorasyon geçiriyor. Bu restorasyonda, gerçekten milli davranış gösteren istihbarat Teşkilatı yüzümüzü ağartan bir operasyona imza attı.

Teşkilât-ı Mahsusa

Bugünkü MİT'in ilk temeli İstiklal Harbi sırasında atılmıştı. Teşkilât-ı Mahsusa olarak hayati görevler yapmıştı.1926 yılında, Atatürk'ün "muasır devletlerde olduğu gibi biz de modern bir istihbarat teşekkülü kurmak mecburiyetindeyiz" emriyle Teşkilât-ı Mahsusa, MAH ismini aldı.
Ankara'da "Hacı Bayram Camii civarındaki dar bir sokak içinde" iki katlı, 4 beş odalı ahşap binada faaliyette bulunan MAH, 1965 yılında Milli İstihbarat Teşkilatı adı altında legal bir kuruluş haline geldi.
1926'lardan bugünlere kadar, istihbarat teşkilatımız ne yazık ki, MİLLİ ismini gerçekten temsil edemedi. MİT'in, Yeni Türkiye'nin Milli Güç'ünde yerini alması son dönemlerde gerçekleşti.
Hakan Fidan MİT müsteşarı olurken hakkında küresel bir harekat başlatıldı. Yeni Türkiye vizyonunu inşaa eden Tayyip Erdoğan-Ahmet Davutoğlu ve Fidan fark yaratıyordu. Yıllardır "emir buyurdukları" Türk istihbaratının onlara bilgi vermeden Yeni Türkiye'nin temellerini atması CIA ve MOSSAD'ın derin ve derin oyunlarını tepetaklak ediyordu.

Milli güç olmak

Son Kurtarma operasyonunun tamamının MİLLİ olması, operasyonu sadece MİT'in yürütmüş ve başarıya ulaştırmış bulunması her bakımdan bir gurur vesilesidir. 'Hayırlı Cuma' çıkışıyla başlatılan operasyonda MİT ajanlarının perşembeyi cumaya bağlayan gece Musul'a doğru harekete geçmesi, kitaplara ve filmlere konu olacak kadar özelliklere sahip.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları arasında "Konuştuklarımız, bir de konuşamayacaklarımız var"cümlesi dikkati çekti.
Konuşulmayacak konunun,'' Rehineler için 5-6 kez kurtarma operasyonunun başlatılması aşamasına kadar gelinmesine rağmen özellikle IŞİD ile PYD arasında gerçekleşen çatışmaların, operasyonun ertelenmesine yol açması ''olduğu söyleniyor.
Olayın hemen ardından takibe geçen MİT'in, bölgedeki aşiretler aracılığıyla IŞİD'le temas kurduğu, ilk etapta rehinelerin can güvenliğini sağlamaya çalıştığı, Fidye ve şart olmaksızın rehinelerin teslim edilmesini isteyen MİT'in, bu tavrını son ana kadar sürdürdüğü öğrenildi. Son olarak 20 Eylül'de rehinelerin bırakılması uyarısında bulunan MİT'in resti etkisini gösterdi.
MİLLİ UYDU-GÖKTÜRK: MİT'in Milli operasyonunda Türkiye'nin Milli uydusu Göktürk-2 harika işler yaptı.Uzayda dolaşan Göktürk-2 uydumuz 2,5 metreye kadar net görüntü verdi, bütün ülkelerden görüntü aldı,rehine operasyonunu adım adım MİT müsteşarı Hakan Fidan tarafından izlendi.
Sonuç:

Yeni Türkiye demek, Milli güç olmak, Milli Duruş ve Milli Dokunuş demektir.
Allah, Yeni Türkiye'yi GAYRİ MİLLİ insanlardan ve ihanet çetelerinden korusun.