BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 22 Ağustos 2014

Derin Almanya

Alman istihbarat elemanı Markus R.'nin sızdırdığı belgeye göre, Alman hükümeti, Türkiye'yi "güncel profil" adı altında gözlemlerken, bazı konulara ağırlık vermiş: 1) Balkanlar-Kafkasya-
Ortadoğu bölgesinde çok büyük öneme sahip Türkiye'nin dış politikasının yakından takibi (İslam coğrafyası temasları)
2) Petrol/Gaz boru hatları ve yeni projeler 3) Kuzey Irak Kürt Yönetimi-
Türkiye ilişkileri ve PKK'nın yeni konumu Alman istihbarat örgütünün özellikle takip ettiği bu üç madde çok çok önemli, stratejik özellikli. "Petrol/gaz boru hatları" konusuyla, Kuzey Irak Kürt yönetimi ve PKK'ya yönelik temaslar maddeleri üzerinde dikkatle durmalıyız. Bunlar birbiri ile çok ilişkilidir. Ve... Çözüm sürecini baltalamaya kadar uzanmaktadır.
Derin Almanya'nın 2009 yılından bugüne Türkiye'yi dinlemesinin arka planında enerji hatlarına hâkim olacak Türkiye korkusu yatmaktadır.

TANAP ve Irak gazı

Avrupa'nın patronu Almanya'dır.
Avrupa'nın geleceğinde enerji bir numaralı mesele olduğundan Almanya çok yönlü oyunların içinde yer almaktadır.
AB, 2013 yılında 560 milyar metreküp doğalgaz tüketti. 360 milyar metreküplük bir ithalat yaptı. Yani, AB'de yüzde 64 oranında ithalata bağımlılık var.
2030'da AB'nin gaz tüketimi tahmini olarak 760 milyar metreküpe çıkacak. Bu da ithalata bağımlılığı yüzde 80'lere çıkaracak demektir. AB, bu enerji açığını ya Rusya'dan karşılayacak ya da Türkiye üzerinden gelecek boru hatlarından karşılayacak. Rusya'dan kaçarken elimize düşecekleri için Türkiye'nin gelecek yönetimi üzerinde oyun içinde oyun kurguluyorlar.
Türkiye haritalarına bakınız; Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı ile Azeri petrolü Gürcistan üzerinden Ceyhan'a geliyor. Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı ile Irak petrolü Ceyhan'a akıyor. İran-Türkiye Doğalgaz Boru Hattı ile İran enerji kaynakları ülkemize geliyor.
TANAP (Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı) ile sadece Azeri değil Türkmen doğalgazının Avrupa'ya ulaşması söz konusu...
Kuzey Irak Kürt petrolü boru hattıyla Ceyhan'a geliyor. Kıbrıs açıklarında ve Gazze önlerinde Doğu Akdeniz'in büyük gaz rezervleri var. İsrail ve Rumlar buraya hâkim olmak istiyor.
Türkiye'den çekiniyorlar.

Bakanları Erbil'e gitti!

Almanya'nın PKK ve Kuzey Irak konusunda Türkiye'yi dinlemesiyle, derin PKK'nın heykel ve diğer yaptıkları arasında birebir ilişkiyi görürsek, Almanya hükümetinin her attığı adımı, ülkemiz üzerindeki niyetlerini daha net analiz edebiliriz.
Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, geçen hafta aniden Kuzey Irak Kürt yönetimini ziyaret etti.
Sıcak mesajlar verdi, silah yardımı yapacaklarını açıkladı. Uzun vadeli ekonomik işbirliği teklifinde bulundu.
Çözüm sürecinin, aynı zamanda, bölgesel entegrasyon olduğunu bilirsek, Derin Alman planları içinde, Barzani'nin Türkiye ilişkilerini bozmak, PKK'nın Almanya'daki beyinlerini kullanarak çözüm sürecini sabote etmek olduğunu görmemiz söz konusudur. Almanya ile ortak olan malum Türk medyası güneydoğu olaylarını büyütüyorsa, Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile enerji anlaşması imzalanıyor diyerek Enerji Bakanlığımızı dinleyen 'güç' Almanya, bundan sonra da Derin PKK'yi teşvik edecektir.

SONUÇ: ALMAN KAPİTALiNİN KORKUSU, CUMHURBAŞKANI SEÇİLEN TAYYİP ERDOĞAN'IN 2019 YILINA KADAR AVRUPA'NIN HAYATİ ENERJİ PETROL/GAZ BORU HATLARININ ELİNDE TUTACAK OLMASIDIR.
TÜRKİYE'Yİ ZAYIFLATMAK İÇİN, DERİN ALMANYA, DERİN PKK'Yİ YENİDEN KULLANMAYA BAŞLADI.
KUZEY IRAK KÜRT YÖNETİMİ İLE TÜRKİYE'NİN ARASINI BOZACAK ÇOK YÖNLÜ HAZIRLIKLAR İÇİNE GİRDİ...
ŞİMDİ ANLAŞILDI MI?