Mehmet Çetingüleç

MEHMET ÇETİNGÜLEÇ

Tarihi 26 Mayıs 2012

'Ecevit için asansör yaptırmaya gerek yoktu'

Bülent Ecevit'in doktoru mahkemede konuşmaya hazırlanıyor.
Mahkemeden önce TAKVİM'e açıklama yapan ortopedist Mücahit Pehlivan, sağlığıyla bağlantılı olarak Ecevit'e yönelik "imaj bozma" çabalarına da dikkat çekti.
Başbakan için özel asansör yaptırmanın ve makam arabası yerine özel minibüs hazırlatmanın yanlış olduğunu söyledi.
Söz Dr. Mücahit Pehlivan'da: "Yürümek Sayın Ecevit'in sağlığı için önemliydi.
Hatta şarttı. Ama Başbakanlığa özel asansör yaptırarak, bu ülkenin Başbakanı için 'yürüyemeyen, zayıf, fizik olarak yetersiz' imajı vermeye çalıştılar."

* * *
"Aynı şekilde makam arabasına inip-binmesinde hiçbir sakınca yokken, özel minibüs yaptırdılar.
Herkes ona 'sakat arabası' diye bakmaya başladı. Bunların kamuoyunda nasıl algılanacağı ya düşünülmedi ya da bilerek yapıldı. Başbakanı zayıf düşürmek, işini yapmaya yeterli olmadığını göstermek için.
Ben geldiğimde yeniden makam arabasını kullanabileceğini söyledim. Çünkü hiçbir sakıncası yoktu. Bugüne kadar ameliyat ettiğim hiçbir hastama özel asansör ya da minibüs önermedim. Dünyada böyle bir örnek yok..."

* * *
Eskiden kolu bacağı kırılan kişilerin 6 ay alçıya alındığını hatırlatan Dr. Pehlivan, şimdi buna gerek duyulmadığını, en fazla 6 haftalık alçı süresi uygulandığını hatırlatarak şu değerlendirmeyi yaptı: "Amaç insanları hareketli kılmak.
Oturanı ayağa kaldırmak, ayaktakini yürütmek, yürüyeni koşturmak. Sağlık için bu şart. Sayın Ecevit'i 6 ay yatağa bağlamak doğru değildi. Biz de hareket etmesini sağladık. Daha sonra kapsamlı kan tetkikleri yaptık. Tüm verileri pırıl pırıldı."

* * *
Çok kritik bir bağlantıya da dikkat çekiyor Dr. Pehlivan: "Bir ülkenin Başbakanı için 'hasta' ve 'iş göremez' görüntüsünü kamuoyuna vermek sadece o kişi için değil ülke için de kötülüktür. Çünkü söz konusu kişi sıradan biri değil. Bu görüntünün piyasalar üzerinde nasıl etki yaratacağının düşünülmesi gerekirdi. Ben bu olayın bazı spekülatörlerle de ilgisi olduğunu düşünüyorum. O dönemde Başbakanın sabah öksürmesi doları, euroyu fırlatıyor, borsayı çökertiyordu. Bunlar hep spekülatif şeyler. Spekülatörlerin beslendiği şeyler.
Bunlar köpek balığı gibi. Kan kokusu alınca saldırıyorlar."
Araştırılması gereken bir başka nokta işte bu.
Köpek balıkları!...