Tarihi 5 Aralık 2015

Ankara artık kuRUSıkı atmıyor!

Bazı aydınlarımızın, yazarlarımızın, akademisyenlerimizin dünya umurlarında değil. Hepsi gözlerini Ankara'ya çevirmiş hala "Bir şey olur da Erdoğan gider mi" diye umutla bekliyor. Bu nedenle onların verdiği gazla yaşayanlar sosyal medyada "Hoşgeldin Putin, seni sevmesem de İNDİRME operasyonu sana nasip oldu" gibi abuk sabuk cümlelerle o hayallerinin gerçek olacağını düşünüyorlar.
Halbuki tüm dünya şu anda ÜLKE ÇIKARLARINA kilitlenmiş, nerede hangi pastadan ne kadar pay alacağız diye yatıp kalkıyor. Bakın Rusya Başbakanı Medvedev "Eğer biz Suriye'ye girmeseydik, önümüzdeki yıllarda Türkiye karşımıza DEVASA bir ülke olarak çıkacaktı" diyor. İçimizde "Ne işimiz var Suriye'de" diye bas bas bağıranlar bugün Putinci olmuş, Medvedev'in açıklamasından bihaber aramızda Rusçu takılıyor. DAEŞ yıllardır bölgede, İngilizler tek mermi atmadı. Ne zamanki 6 ay içinde Suriye'de barışın olma ihtimali belirdi, SİNSİ İngilizler apar topar iki gün önce DAEŞ'i bombalamaya başladı. Savaş biterken savaşa giren İngilizler önümüzdeki dönem bombalayacakları yerler için 10 MİLYAR STERLİNLİK bir bütçe ayırdı. Bizde bu gelişmelere bakacak ne aydın var ne de yazacak kalemler! Dün tüm dünyanın gözü Viyana'da petrol üreten ülkeler OPEC'in yaptığı toplantıdaydı. Rusya toplantı öncesi "Üretimi artırıp, fiyatları sakın düşürmeye devam etmeyin" diye rest çekti. Toplantı devam ederken bile petrol fiyatları varil başına 43 dolardan 41 dolara geriledi. Ruslar hop oturup hop kalkıyor.
Çünkü şu ana kadar kardan tam 250 milyar dolarlık kayıpları var. Ekonomileri derinden sarsacak korkunç rakamlar bunlar. Petrol fiyatlarını, ABD'nin baskısıyla üretimi artırarak düşüren Suudi Arabistan varili 6 DOLAR'a üretiyor. Ruslar'ın bir varil petrol maliyeti ise 23 DOLAR... 60 dolar maliyetle petrol üreten Venezuela'nın Petrol Bakanı dün "Biz battık, satış fiyatlarını 25 dolara düşürecekler" diyerek "İMDAT" çığlıkları atıyor. Birileri, birilerini batırma uğuruna belli ki Moskova'ya operasyon çekiyor... Rusya'nın ültimatomu üzerine OPEC toplantısından da DALGA geçer gibi bir açıklama geldi. "Üretimi 32 milyon varilden 31.5 milyon varile düşürdük" diye. Yani 0.5'lik komik bir düşüş. Independet gazetesi dün "Petrol fiyatları 35 dolara düşsün RUSYA BATAR" diye yazıyordu. Putin yaklaşan seçimler öncesinde kendi ülkesinde sallantıda. Hem Rusya'da hem de dünyadaki azalan prestiji için, Türkiye'ye saldırarak durumunu güçlendirmeye çalışıyor. Ancak dünyadaki yalnızlaşma ve ekonomideki tehlike sinyalleri Putin'i gidici gösteriyor.
Washington-Moskova-Ankara ekseninde Rusya'nın hataları, ağırlığını giderek azaltıyor.
Bu gelişmeler "Washington-Moskova-Ankara ekseninde Türkiye'nin çok belirleyici bir role yükseldi" diye yorumlanıyor. Çarşaf çarşaf Türkiye haberlerinin yapıldığı sayfalarda "Türkler İslam coğrafyasında, Ortadoğu ve Avrasya'da GÜÇLÜ OTORİTE konumuna geliyor" yazıyor. Moskova belki de düşecek ve bu eksen Washington-Ankara ekseni olarak küresel, çok etkili dominant hale gelecek. Türkiye'nin önemi müthiş artacak. Nitekim geçtiğimiz hafta Washington Post "Uluslararası arenada Moskova'nın etkisi ve itibarı hızla yıpranıyor. Putin zorda, uçak krizi ve sonrası hatalar onu uçuruma götürüyor" diye yazdı. Gorbaçov bile "Türkiye ile sürtüşürse kaybeden Rusya olur" derken, bizde PUTİN'den medet umanlar, sosyal medyada "Mavi gözlü dev adam geliyor" diyenler dünyadan bihaber yaşıyor. Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız olan PARANIN FİRAVUNLARI, tetikçi Murdoch'ı harekete geçiriyor. Medya baronunun televizyonu Fox News, Californiya San Bernardino'da 14 kişinin katledildiği saldırıda ölü ele geçirilen terörist Seyit Rıdvan Faruk'u "Tayyeep Bin Ardoğan" diye tüm dünyaya ilan ediyor. 2015'te dünyada en çok izlenen haber kanalıyla tetikçi Murdoch, gözü dönmüşlükte sınır tanımıyor. Türkiye'nin verdiği rahatsızlık, Baronları aptallaşacak derece yalan haber ve karalama çılgınlığına itiyor. ALGI İMPARATORLARI'nı deliye döndürüp, TIMARHANELİK hale getiren bir Erdoğan var sahnede. Yapacak bir şey yok! Delirenler delirecek, Türkiye'ye saldıranlar yalnızlaşacak ve kaybedecek...
Çünkü Ankara artık kuRUSıkı atmıyor!