Aziz Yıldırım'dan bomba açıklamalar

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, kulübün beyan edilen borcunun daha fazla çıkması halinde aradaki farkı kendisinin ödeyeceğini söyledi.

Giriş Tarihi 02 Kasım 2013, 00:00 Güncelleme 02 Kasım 2013, 17:13
Aziz Yıldırım’dan bomba açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen seçimli olağanüstü genel kurul toplantısının ilk gününde son olarak söz alan Yıldırım, konuşmasının ardından salondan ayrılan diğer aday Mehmet Ali Aydınlar'a bir teklif yapmak istediğini, ancak kendisinin salondan ayrıldığını söyledi.

Fenerbahçe'ye başkan olduğu dönemde sarı-lacivertli kulübün varlığının 5 ise borcunun 75 olduğunu belirten Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"Mehmet Ali Bey gitmeseydi güzel bir teklif yapacaktım ona. Benim hesaplarıma göre Fenerbahçe'nin 463 milyon lira borcu var. Ben buna 500 diyorum. 500'den yukarı ne çıkarsa ben ödeyeceğim. Burada arkadaşlarımın beyan ettiği rakamın üstünde bir şey çıkıyorsa ben ödeyeceğim. Ama siz de gelin taahhüt edin. Hadi hodri meydan. Öyle afaki, 'borç şu kadar, bu kadar' gibi lafları bırakın. Bakın bu esere (Ülker Sports Arena) bakın. Ben betondan anlıyorum, işte bunu yaptık. Türkiye'de kaç tane takımının böyle bir salonu var. Bırakın bu muhalefeti, şunu bunu... Bir gün gelirsiniz yaparsınız. Ama karalamayın. Fenerbahçe benimle beraber varlık sahibi olmuştur. Bu arkadaşlarla olmuştur."

Mehmet Ali Aydınlar'ın projelerinde anlattığı 5 yıldızlı takım konusuna değinen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Neyle yapacaksın kardeşim? Parayı nereden bulup getireceksin? Gel burada anlat. Gelin deyin ki 'Banka kuracağız, gelecek gelirle şunu yapacağız.' Yapamazsınız. 15 yıllık başkanım. Yapabilseydim ben yapardım ben. Dünyanın 5. büyük kulübü olacağız diyorsun. Bütçesi ne kadar biliyor musun? 700-800 milyon avro. Fenerbahçe'nin bütçesi 150 milyon avro. Bu parayı nasıl yükselteceksin, gelip burada anlat."

"6 milyon doları çuvalla kulübe getirdim"

1998 yılında ilk kez başkan seçildiğini anlatan Yıldırım, kulübe doğru giderken Ali Şen'in kendisine "Borçlar önemli değil, ödenir. Siz köprü ödeme yapacaksınız, sonra parayı geri alacaksınız" dediğini, anımsatarak, şöyle konuştu:

"O günkü tarihte 6 milyon doları çuvalın içinde getirdim. Parayı Tamer Bey'e teslim ettim. Bütün borçları o parayla ödedik. Ben bir daha o parayı geri alamadım. Köprü yaptık ama parayı alamadık. Ben seçildiğim zaman Fenerbahçe'yi en iyi bilen Sayın Ali Şen'dir. O tarihte kulüp 5 milyon alacaklıydı diyorlar..."


Ali Şen ile diyalog

Yıldırım, bu ifadelerin ardından tekrar Ali Şen'e dönerek, "Kulüp ben geldiğim tarihte artıda mıydı, ekside miydi? Dürüst söyleyin konuşalım" diye soru yöneltti. Şen de kendisine getirilen mikrofonla konuşarak, "Kulübün bütçesi 16 milyon dolardı zaten. 15 Şubat 1998'de ileriye mahsup olan borç 5 milyon 200 bin civarındaydı. Üç ay sonra Okocha'dan 17,5 milyon dolar, Högh'den 4,5 milyon dolar girmişti. 21,5 milyon dolar miras bırakmış gibi olduk" şeklinde ifadeler kullandı.

"Fenerbahçe Kulübü Başkanı'na hakaret edeni affetmem"

Ali Şen'in, Hulusi Belgü'nün talebine olumlu yaklaşılmasının daha iyi olacağını ifade etmesi üzerine Yıldırım, Belgü'yü başkanlık makamına hakaret ettiği için affetmediğini söyledi.

Yıldırım, "Onu şundan yapmadım. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı'na hakareti var. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı'na hakaret edeni affetmem. Şahsıma değil. Onun için kaldırmadım. Öbür arkadaş (Sinan Onaran) için elimi kaldırdım" diye konuştu.


"Recep Özcan 3 milyon dolar istedi"

Aziz Yıldırım, Recep Özcan'ın kendisi ve iki yöneticinin kulüp üyeliğinin tespiti için açtığı davayı hatırlatarak, "Recep Özcan birileri vasıtasıyla mahkemeden davayı çekmek için benden 3 milyon dolar para istedi" diyerek önemli bir iddia ortaya attı.

Yıldırım, aynı gruptan bir şahsın mahkemeye başvurarak, kendisinin Recep Özcan ile anlaştığı, davanın çekileceği iddiası ve bu durumdan Fenerbahçe'nin zarar göreceği gerekçesiyle davacı olduğunu ifade etti. Yıldırım, Ahmet Taner Yiğit isimli kişinin mahkemeye yazdığı dava dilekçesini kürsüde okudu.

Mehmet Ali Aydınlar'a dün yönelttiği '2010-2011 sezonunun şampiyonu kimdir?' sorusuna, şampiyonun Fenerbahçe olduğunu belirterek yanıt verdiğini kaydeden Yıldırım, "Teşekkür ediyorum ama gönül isterdi ki bunu federasyondayken net söylemeliydi" diye konuştu.