Tuzluklar parti kuruyor!

Paralel yapıya yakınlığı ile bilinen Kütahya bağımsız milletvekili İdris Bal yeni kurulacak partinin genel başkanı olacağını açıkladı. Kasım 2013'te AK Parti'den dershanelerin kapatılmasını bahane edip Pensilvanya'nın emriyle istifa eden Bal, 2 yıl önce parti kurma çalışmalarına başlandığını itiraf etti. Gülen örgütünün 7 Şubat MİT krizinin ardından yeni parti kurma operasyonuna başladığı anlaşıldı...

Giriş Tarihi 21 Ekim 2014, 00:00 Güncelleme 22 Ekim 2014, 18:26
Tuzluklar parti kuruyor!

İÇİNDEKİLER

Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, bir süreden bu yana yürüttüğü parti kurma çalışmalarını tamamladı ve düğmeye bastı.

İdris Bal'ın, partisinin kuruluş dilekçesini önümüzdeki hafta İçişleri Bakanlığı'na vermesi bekleniyor.11 Ekim gecesi İstanbul'daki gizli tekne toplantısında parti çalışmalarını paralel yapının siyaset ve medya ayağı ile paylaşan İdris Bal geçtiğimiz yıl AK Parti'den istifa etmişti.



2 YILDIR YENİ PARTİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYORUZ

Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, "Uzunca süredir çalışmalarımız var, farklı kesimlerden yeri geldiği zaman onu açıklayacağız ve bu yansıdığı için saklamakta bir beis yok. Partileşme noktasına gelindi" dedi.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bal, "Partinin lideri kim olacak?" şeklindeki soru üzerine, "2 yıldır bu çalışmaların liderliğini, önderliğini ben yapıyorum. Onun için siyasette kurumsallaşma dedim.' dedi.

"2015 seçimlerine yeni partinizle gireceğinizi anlayabilir miyiz?" sorusuna Bal, "2015 seçimlerine giremeyen bir hareket yaşayamaz" diye konuştu.