"Daha büyük operasyonlar ihtimal”

A Haber'de Orhan Sali’nin sunduğu ‘Diplomasi’ programında 13 ilde başlatılan ‘Paralel Yapı’ya operasyon konusu ele alındı.

Giriş Tarihi 14 Aralık 2014, 00:00 Güncelleme 14 Aralık 2014, 20:46
Daha büyük operasyonlar ihtimal”

İÇİNDEKİLER

Programa TBMM'den katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Avukat Bülent Turan "Bu operasyon devede kulak sayılır. Daha büyük operasyonlar ihtimaldir" dedi.

"ŞİKAYET KAYNAKLI İNCELEME"

Bir gruptan bahsediliyor, 'Tahşiyeciler' diye. Bu ekip 2 yıl önce Gülen'in hiç kimsenin bildiği bir ortamda kendisinin sevmediğinden de ortaya çıkarak belirttiği bir ifade. Bununla ilgili köşe yazıları başlıyor, STV'de diziler başlıyor, o da yetmiyor belli polisler farklı iddialarla operasyonlar yapıyor. Yargılamanın temelinde bu insanların şikayetinden kaynaklı bir inceleme var. Bu devede kulak olan bir şey. Daha büyük operasyonlar ihtimaldir.



"SİZE GELİNCE 'EYVAH HUKUK'"

Artık bu ülkede 'Paralel Yapı' var mı, yok mu'yu tartışmanın abes olduğunu düşünüyorum. Var olduğuna şüphe yok ama kimler olduğu yönünde kavga var. Bu ülkede Başbakan'ı dinleyeceksiniz, MİT'e operasyon yapacaksınız, MİT Başkanı'nı almaya kalkacaksınız, binlerce kişiyi dinleyeceksiniz, hakimler işinin başındayken nöbetçi hakimden değil de evdeki hakimden izin alıp operasyon yapacaksınız sonra size operasyon olunca da 'Eyvah hukuk' diyeceksiniz. Düne kadar yapılan operasyonlarda bugünkü muhataplar "Hukuki süreç bitmesi lazım, bekleyin" demişler. Şimdi aynı şeyi söylüyorum: Hukuki süreç başlamıştır, bitmesini beklemek lazım. Hakimlerimiz, savcılarımız ne demiş, buna bakacağız.