Karanlık

Madenden çıkan acı haber, yürekleri yaktı. Karanlık eller ise boş durmadı. Sosyal medyadan kışkırtıcı mesajlar atan provokatörler, halkı sokağa çağırdı. 'Soma' bahanesiyle molotofkokteyli ve taşlarla ortalığı savaş alanına çevirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Mayıs 2014 Güncelleme 15 Mayıs 2014, 02:24
Karanlık

İÇİNDEKİLER

Türkiye, ekmek parası için madene inen işçilerin kara haberiyle yıkıldı. Soma Madencilik'e ait kömür madeninde önceki gün trafo patladı. 274 işçi can verirken, onlarca işçi mahsur kaldı. İşçilerin yakınları olay yerinde umutlu bekleyişlerini sürdürürken, Türkiye olayda ihmali olanlara lanet yağdırdı. Yurdun dört bir yanından acı çığlıklar yükseldi. Karanlık eller ise ülkede yas ilan edilen bir günde yine kirli amaçlarını hayata geçirmek için düğmeye bastı. Gezi olaylarında ön saflarda yer alan bazı gruplar, "Soma faciasını" bahane ederek halkı sokağa çıkmaya çağırdı.

SOSYAL MEDYADAN TAHRİK
DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Türkiye genelinde iş bırakma eylemi yapılacağını duyurdu. Bazı provokatörler ise Gezi Parkı eylemlerinde olduğu gibi yine sosyal medya üzerinden kışkırtıcı mesajlar yazıp, kaos ortamı yaratmak istedi. İktidarı istifaya çağıran gruplar, bu şekilde halkı tahrik etmeye çalıştı. İşçi ölümlerini kullanan karanlık eller, kirli yüzlerini bir kez daha gösterdi. Hükümet karşıtı gösterilere ev sahipliği yapan ODTÜ'de ise provokatörler yine sahneye çıktı. Soma'daki maden faciasını protesto etmek isteyen bir grup, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na yürümek istedi. Eylemin yasal olmadığını söyleyen polis ise göstericileri uyardı. Uyarıya rağmen dağılmayan grup, polislere molotofkokteyli, taş ve havai fişek attı. Ekipler tazyikli suyla gruba müdahale etti.

Provokasyon sezonu açıldı!Provokasyon sezonu açıldı!

Hürriyet'ten Hürriyet'ten