"Acınacak hale gelmişlerdir"

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bazı basın yayın organlarında madende 15 yaşında bir çocuğun öldüğü yönündeki iddiaları yalanladı. 15 Yaşında ölen bir çocuğun bulunmadığını açıklayan Bakan Yıldız, algı operasyonu yapıldığını söyledi.

Giriş Tarihi 14 Mayıs 2014, 00:00 Güncelleme 15 Mayıs 2014, 14:52
Acınacak hale gelmişlerdir

İÇİNDEKİLER

Tek şeyle ilgilendiklerini kaydeden Bakan Yıldız, "hedefimize koyduğumu tek konu var, işçi kardeşlerimize ulaşabilmek. İşçi kardeşlerimiz karbonmonoksit zehirlenmesinden hayatlarını kaybettiler ve birçok algı operasyonları ile uğraşıyoruz. Böyle bir işçi kardeşimiz burada çalışmıyor. 15 yaşındaki bir arkadaşımız burada çalışmıyor. Buna ne sendika müsaade eder, nede işveren müsaade eder. Böyle bir şey kesinlikle hoş göremeyiz. Yüzlerce, binlerce kayıt arasında böyle bir isim yok" dedi.

"CAN PAZARININ OLDUĞU YERDE POLİTİKA YAPILMAZ"
Bakan Yıldız açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Bugün Berkin ile bir ilişki kurulmasını çok manidar buldum. Gezi Parkı'nda ağaçların arkasına saklananlar, 17 Aralık'ta elektrik direklerinin arkasına saklananlar. Çok acınacak hale gelmişlerdir. Bugün madenci arkadaşlarımızın arkasına sığınır duruma gelmişlerdir. Her şey üzerinden siyaset yapılır ama buradaki, özellikle kurtarma çalışmalarının alakalı can pazarının olduğu yerde böyle bir politika yapılmaz"

"EKİPLER 22 KİŞİYE ULAŞMAYA ÇALIŞIYOR"

Arama Kurtarma çalışmalarına ilişkin bilgide veren Yıldız, "Ocağın bir kısmında yaklaşık, 20-22 kişilik bir gruptan bahsediliyor. Bunları almamız lazım. Onlara mutlaka bu gece ulaşmamız lazım. Şuanda yangın devam ediyor. Yangının devam etmesi çalışmalarımızı zorlaştıran bir unsur. Sayıları 500 ulaşan kurtarma ekiplerinin riske edilmemesi gerekiyor. En ufak dikkatsizlik sıkıntıları büyütür. Sabaha kadar çalışacağız. Halen hastanelerde 53 yaralının tedavisi devam ediyor. Şuanda ulaşılmadık nokta bulunmamakta. Karbonmonoksitin bulunduğu alanlarda çalışmalar daha dikkatli yürütülüyor. Karbonmonoksitin yoğun olduğu noktalara ekiplerimizi sokmuyoruz" dedi.

Bakan Yıldız'ın ardından söz alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşegül İslam, "Cenazelerin kaldırılmasından itibaren mağdur olan ailelerin yanındayız"dedi.