Kalorisi tavan oluyor: Makarnayı böyle haşlıyorsanız yandınız
Makarnanın sağlık üzerindeki etkileri hala tartışmalı bir konu ancak uzmanlar doğru şekilde hazırlandığında kilo kaybına yardımcı olabileceğini belirtiyor. Özellikle makarnayı pişirdikten sonra soğutmak ve tekrar ısıtmak nişastasının yapısını değiştirerek bağırsak sağlığını iyileştiren dirençli nişasta formu oluşturuyor. Peki makarnayı nasıl haşlamak gerekiyor? İşte merak edilen detaylar...
Makarna çoğu insanın favori yemeğidir ancak uzmanlara göre düşünüldüğü kadar masum bir öğün değil. Kişisel antrenör Tom Hull, makarna pişirirken yapılan basit bir hataya karşı uyardı. Paylaştığı TikTok videosunda her şeyin porsiyon kontrolüne bağlı olduğunu açıklayan Hull, sadece tek bir kurala dikkat ederek kalorisiz tüketimin mümkün olduğunu açıkladı. İşte konuya ilişkin önemli detaylar...
(Takvim Foto Arşiv)
Pişirme şekli kaloriyi etkiliyor
Makarnayı ikinci kez ısıtıp tüketmek kilo kontrolüne katkıda bulunabilir. 2023'te yapılan bir araştırma da makarnanın vücut ağırlığıyla ters orantılı olabileceğini ortaya koydu. Öte yandan makarnayı pişirme şekli ve porsiyon kontrolü kilo alımında önemli bir rol oynuyor.
(Takvim Foto Arşiv)
Porsiyon miktarı da önemli
Kişisel antrenör Tom Hull makarnanın porsiyonunu doğru bir şekilde ayarlamanın önemini vurguluyor. Paket üzerindeki porsiyon miktarı kuru makarna için belirtilirken pişmiş makarna daha fazla kalori içeriyor. Porsiyon boyutuna dikkat edilmezse aşırı kalori alımı söz konusu olabilir.
