1 KG kıyma ile kurutmadan, makinesiz kolay sucuk yapımı! Kurban etinden evde sucuk tarifi: 40 yıllık kasap bile hayran kalacak
Kurban etini farklı bir lezzetle değerlendirmek isteyenler için Kayseri yöresine ait enfes bir sucuk içi tarifi paylaşıyoruz. Bu tarif, kahvaltı sofralarınıza, tostlarınıza, sandviçlerinize ve hatta pizzalarınıza yoğun bir lezzet katmak için ideal! İşte Kayseri usulü sucuk içi tarifi ve detayları...
Sucuk, çeşitli öğünlerde severek tükettiğimiz bir lezzet olmakla birlikte, marketlerde satılan işlenmiş ürünlerin içerdiği katkı maddeleri sağlık açısından kaygı yaratabilir. Ancak endişelerinizi bir kenara bırakarak, kendi elinizle hazırlayacağınız doğal sucuklarla bu lezzeti güvenle tüketebilirsiniz. İşte, kurban bayramı eti kullanarak hazırlayabileceğiniz, sağlıklı ve tamamen doğal malzemelerle zenginleştirilmiş ev yapımı sucuk tarifi...

MALZEMELER
- 1 kg yağlı dana kıyması
- 2 yemek kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı acı toz kırmızı biber (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 5-6 diş sarımsak
- Tuz (isteğe göre)

YAPILIŞI
Hazırlık: Sarımsakları ezerek başlayın. Kıyma, tatlı toz kırmızı biber, acı toz kırmızı biber (tercihe bağlı), kimyon, karabiber ve sarımsağı geniş bir kapta iyice yoğurun.





