Türkler Almanya'ya damga vurdu: İspanyollar'a göre Berlin, döner ve kebabın yeni başkenti oldu

İspanyol gazetesi El Pais, Berlin’i döner ve kebabın başkenti olarak tanıttı. Ancak başta Adanalılar olmak üzere Türkler’i fena kızdırdı: Tadımızı kaçırmayın!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Şubat 2024 Güncelleme 16 Şubat 2024, 07:04
Türkler Almanya’ya damga vurdu: İspanyollar’a göre Berlin, döner ve kebabın yeni başkenti oldu

İÇİNDEKİLER

El Pais gazetesi, Almanya'daki döner ve kebap çılgınlığına dikkat çekti. "Sosisli ve hamburger tahttan indi. Bu iki lezzet ilk sıraya yerleşti" dedi. Gazete, en iyi döner ve kebabın da Berlin'de yapıldığını iddia etti. Başta Adana olmak üzere tüm Türkiye'den itiraz geldi: Tadımız kaçmasın!

BU İŞ ADANA'YA DÖNER
Gurbetçiler, Türk yemeklerini Almanya sokaklarına taşıdı. Döner ve kebap Almanlar'ın en sevdiği tatlar arasında ilk sırada yer aldı. İşte bu ilgili İspanyol medyasında da manşetlere çıktı. El Pais gazetesi Berlin'in dönerin ve kebabın başkenti olduğunu yazdı. "Döner ve kebap, Almanya'nın en önemli fast food yemeği oldu. Türk dana şişinin buğday ekmeğine sarıldığı kebaplı sandviç her Alman için aranır hale geldi. Artık kimse sosisli ve hamburger yemiyor" ifadesini kullandı.

KİTABINI YAZDILAR!
Gazete dönerin kitabını yazan Eberhard Seidel'in "Dönersiz bir Almanya düşünülemez. Döner ve kebabın başkenti artık Berlin" sözlerini de öne çırardı! Ancak bu ifadeler başta gurbetçiler olmak üzere Türkler'i kızdırdı. "Yemeklerimizi yiyin ama sahiplenmeyin" diyen gurbetçiler El Pais'e mesaj yadırdı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN