Kopya vurgun! Sahtekarlar bankaların telefonlarını kopyalayıp 1 milyon TL dolandırdı

Gayrimenkul uzmanı Naciye D, bankaların müşteri hizmetleri numaralarının benzerlerini ele geçiren dolandırıcılara inandı. Toplamda 1 milyon lirasını elleriyle yolladı. İşte sizler için derlediğimiz 5 Ekim TAKVİM gazetesi yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ekim 2023 Güncelleme 05 Ekim 2023, 07:00
Kopya vurgun! Sahtekarlar bankaların telefonlarını kopyalayıp 1 milyon TL dolandırdı

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da bir dolandırıcı, gayrimenkul uzmanı Naciye D.'yi (47) 444'lü hattan aradı. Şüpheli işlemler gerçekleştirildiğini anlattı. İnternet bankacılığına girmesi gerektiğini söyleyerek paniğe kapılmasını sağladı. Diğer banka hesaplarıyla alakalı tüm bankaların kendisini arayacağını söyleyerek kadının güvenini kazandı. Bir süre sonra başka bir dolandırıcı bu kez 0850'li bir hattan aradı. Banka ismi vererek Merkez Bankası'ndan kendilerine bildirim geldiğini, döviz ve altın hesaplarında bulunan tüm hislerini bozdurması gerektiğini anlattı. Korkan Naciye D. ise 1 milyon lirasını çekip, dolandırıcıların hesabına yolladı. Daha sonra dolandırıldığını anlayınca şok yaşayan kadın, avukatı aracılığıyla şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (Dilek YAMAN DEMİR)



ŞÜPHELİ İĞNE
Kocaeli'de yaşayan evli ve 2 çocuk babası Sabri Tekmil (35), karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Kendisine ağrı kesici iğne vuruldu. İğne sonrasında fenalaşan ve özel bir hastaneye sevk edilerek yoğun bakıma alınan Tekmil, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cenazesi kesin ölüm nedeninin tespiti için otopsi yapıldıktan sonra ailesine teslim edildi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. (Abbas ÇAKAR)



CİNAYETTEN ARDA KALAN
Ankara Keçiören'de Dilara Alagöz (25), önceki gün annesi Ayşe Alagöz ile erkek arkadaşıyla görüştürmediği için tartıştı. Annesini bıçaklayarak hayattan kopardı. Daha sonra da aynı bıçakla canına kıydı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, annenin evde, kızın ise 2 kilometre ötede cansız bedeniyle karşılaştı. Genç kızın cebinden "Annemi öldürdüm, intihar ediyorum" yazan bir not çıktı. Katil kadından geriye olaydan 4 saat önce annesiyle markete gittiği görüntüler kaldı.



VELAYET SAVAŞI
İstanbul'da yaşayan bir baba, boşanmanın ardından eski eşi tarafından Bursa'ya götürülen ve kendisine gösterilmeyen çocuğunu 4 ay sonra güçlükle görebildi. 4 yaşındaki çocuğun vücudunda darp izleri ve sigara yanıkları gören baba, eski eşi hakkında suç duyurusunda bulundu. Velayetini almak için hukuk mücadelesi başlattı. (Huzeyfe ATICI)



144 MİLYON DEVRETTİ
6+joker bilen çıkmayınca 144 milyon 362 bin lira devretti. 5+1 bilen de olmadı. 5 bilenler 2 milyon 17 bin 355'er, 4 bilenler 5 bin 748'er, 3 bilenler 397'şer, 2 bilenler 36'şar lira alacak.



9.2 MİLYON DEVRETTİ
5+1 bilen çıkmayınca 9 milyon 231 bin lira devretti. 5 bilenler 17 bin 815'er, 4+1 bilenler bin 84'er, 4 bilenler 107'şer, 3+1 bilenler 51'er, 3 bilenler 17'şer, 2+1 bilenler 21'er, 1+1 ve 0+1 bilenler 10'ar lira alacak.



'BİTTİ'FAK!
Akşener, bu kez kesin konuştu: İttifak siyasetini reddediyoruz. 81 ilde kendi adaylarımızla çıkacağız. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir kez daha eski ortağı CHP'ye ittifak kapılarını kapattı. Yerel seçimlerde 81 ilin tamamında aday çıkaracaklarını belirterek "Dayatma siyasetini reddediyoruz. İttifak siyasetini reddediyoruz. Millet için çıktığım bu yoldan dönersem namussuzum. Yerel seçimlerde 81 ilde kendi adaylarımızla, hür ve müstakil siyasetimizle, tek başımıza aziz milletimizin karşısına çıkacağız. Milletin zararına bir oyun varsa biz o oyunu vallahi bozacağız. Memleketin geleceğiyle kumar oynanıyorsa, biz o kumarı bozarız" ifadesini kullandı.



HIZLI DÜŞÜŞ
San Francisco'dan İstanbul'a, pandemi sırasında patlayan çevrimiçi teslimat şirketlerinin kurucuları servetlerinin yok oluşunu izliyor. Aralarında Türkiye'den Getir, Amsterdam'dan Just Eat Takeaway.com ve Silikon Vadisi'nden Instacart ve DoorDash şirketlerinin kurucularının da bulunduğu bu grup toplamda 15 milyar dolardan fazla para kaybetti.

BOBİ'NİN DÖNÜŞÜ
İstanbul Beyoğlu'nda 2 ay önce bir çatışma yaşandı. "7 Bela Taner" lakaplı şahsın ölümüyle sonuçlanan olayda 'Bobi' adlı sokak köpeği de yaralandı. Tam 3 ağır ameliyat geçiren Bobi, günler sonra sokağa çıktı. Mahalle sakinlerine ve yuvasına kavuştu. Bobi'nin geri dönüşü herkesi duygulandırdı.

'BÜYÜ'K KARAR
Dünyanın en önemli eğitim kurumlarından İngiltere'deki Exeter Üniversitesi, şaşılacak bir adım attı. Üniversite, Eylül 2024'ten itibaren sihir ve büyü dalında yüksek lisans programı başlatacağını açıkladı. Büyü ve Okült Bilim Yüksek Lisans Programı'nın, İngiltere'de büyü tarihi çalışmalarını geniş bir yelpazede farklı konularla birleştiren bir programı olacağı belirtildi.

SEDEN'İN 'ŞANS'I
İzmir'de Seden Baş, kedi sahiplendi. Şans adını verdi. Sevimli dostu, göğsüne pati atınca şüphelendi. Doktora gitti. Meme kanseri olduğunu öğrendi. Erken teşhisle tedavi görüp iyileşti. "Şans, şansım oldu" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN