Minik Defne'nin doğuştan "yarım kalbi" artık sağlıkla atacak

Halk arasında ‘yarım kalp’ olarak bilinen bir sorunla dünyaya gelen 6 yaşındaki Defne Koç, son derece zor bir operasyonla normal hayatına döndü. Doç. Dr. Mehmet Taşar, “Sadece geç değil, ameliyatın zamanından önce yapılması da riskli. Doğru zaman ve doğru ekiple başardık” dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Eylül 2023 Güncelleme 27 Eylül 2023, 07:01
Minik Defne’nin doğuştan yarım kalbi artık sağlıkla atacak

İÇİNDEKİLER

Kalp gelişimini tam tamamlayamadan dünyaya gelen ve bu nedenle farklı ameliyatlar geçirmek zorunda kalan 6 yaşındaki Defne Koç, Etlik Şehir Hastanesi'nde gerçekleştirilen son cerrahi operasyonun ardından sağlığına kavuştu.

Halk arasında "yarım kalp" olarak da bilinen, nadir görülen "tek ventrikül anomalisi" ile doğan Defne, hastalığı sebebiyle dudaklarında morarma, solunum sıkıntıları, sürekli yorgunluk gibi olumsuzluklarla karşı karşıya kaldı, yaşıtları gibi koşup oynayamadı.

Anne Meryem Koç, "Kızım sağlığına kavuştuğu için çok mutluyuz. Elbette zor günlerimiz oldu ama kızımı hep 'yorulmadan yürüyebileceksin, artık daha rahat nefes alabileceksin' diyerek motive ettim. Defne, eskiden arkadaşları parkta oynarken yorulur ve oturup onları izlemek zorunda kalırdı. Şimdi artık çok mutlu" dedi. Doç. Dr. Taşar, hastanenin açıldığı 1 yıllık süreçte 350'ye yakın çocuk kalp ameliyatı, 1000'in üzerinde kateter anjiyografinin başarıyla yapıldığını da anlatarak, "Hastanemiz, ülkemizde az sayıda bulunan çocuk kalp merkezlerinden biri oldu. Defne bize geldiğinde gereken çalışmaları başlattık. Sadece geç değil, ameliyatın zamanından önce yapılması da riskliydi. Doğru zaman ve doğru ekiple başardık. Defne artık normale yakın bir dolaşım sistemine sahip" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN