Ayının saldırdığı çoban, köpekleri sayesinde kurtuldu!

Çoban, ayının pençelerinden köpeği sayesinde kurtuldu. İşte sizler için derlediğimiz 24 Eylül tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Eylül 2023 Güncelleme 24 Eylül 2023, 06:59
Ayının saldırdığı çoban, köpekleri sayesinde kurtuldu!

İÇİNDEKİLER

Siirt Eruh'ta çoban Ahmet Sevilgen, koyunlarını otlatırken ayı saldırısına uğradı. Sevilgen'i, pençe darbeleriyle yaralayan ayı, köpekler saldırınca kaçtı. Sevilgen, ailesini arayarak yardım çağrısı yaptı. El ve ayak bileklerinde kırık ve yaralar oluşan Sevilgen, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Sevilgen, "Ayı birden karşıma çıktı. Ayağımı ardından da elimi yakaladı. O sırada köpeklerim geldi, ayının pençelerinden kurtardı" diyerek dehşeti anlattı.

UZAYA BİR İKİ
Türkiye, Uzay Kaşifleri Derneği'nin düzenlediği Planetary Congress etkinliğine ev sahipliği yapacak. Bursa'da 25-29 Eylül'deki kongrede, 70'i aşkın dünyaca ünlü astronot bir araya gelecek. Artemis II göreviyle Ay yörüngesine gidecek aracın pilotu Victor J. Glover'dan, iki görevde uzayda toplamda 191 gün kalmış Çinli Fei Junlong'a, uzayda 747 gün geçiren Rus Kozmonot Sergei Andeev'e kadar 19 ülkeden uzay adamları yer alacak...

CEZAYA 'ŞAŞIRMAZ'
Ankara Mamak'ta 17 Mayıs günü şizofreni hastası olduğu ileri sürülen hemşire Şahin Şaşırmaz, aynı evde yaşadığı öğretmen kardeşi Songül ve Malatya'dan ziyaretlerine gelen öğretmen ağabeyi Mehmet Abbas Şaşırmaz ile tartıştı. Şahin Şaşırmaz, mutfaktan aldığı bıçakla kardeşlerini bıçakladı. Şaşırmaz ardından Songül Şaşırmaz'ın başını baltayla gövdesinden ayırdı. Yaralanan Abbas Şaşırmaz kaçıp, kendi imkanlarıyla sağlık ocağına gidip yardım istedi. Şahin Şaşırmaz ise polis tarafından gözaltına alınıp, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Şahin Şaşırmaz (38) hakkında 'tasarlayarak canavarca hisle kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'tasarlayarak öldürmeye teşebbüs' suçundan da 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

'TEL'AFİSİ YOK
İstanbul Bayrampaşa'da Akif Türkmen, otomobil almaya karar verdi. Direksiyon sınavı için parkura gitti. Sırasını beklediği sırada 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nın 10 metrelik istinat duvarının tel çitine yaslandı. Çitin kopmasıyla aşağı düşerek ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri Türkmen'in hayatını kaybettiğini belirledi. Acı haberi alan Türkmen'in yakınları gözyaşlarına boğuldu. 3 çocuk babasının cesedi ardından ambulansa alınarak kaldırıldı.

HAZIRLIKLAR TAMAM
Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST İstanbul ve Ankara'dan sonra üçüncü durağı olan İzmir'de teknoloji severlerle buluşmaya hazırlanıyor. İzmir Çiğli Havalimanı'nda 27 Eylül-1 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST'e Elon Musk'ın da katılması bekleniyor. Hazırlıkların bittiğini belirten İzmir Valisi Süleyman Elban, "Muhtemelen milyonu geçecek bir katılım olacak" dedi.

KUZENE VEDA
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın dayısının oğlu Mehmet Mutlu (64), geçirdiği kalp krizi sonrası hastaneye kaldırıldı. Ancak kurtarılamadı. Mutlu için MÜ İlahiyat Fakültesi Camii'nde cenaze töreni yapıldı. Törene, Mutlu'nun ailesi ve yakınlarının yanı sıra siyasetçiler de katıldı. Mutlu, Kasımpaşa Zindan Arkası Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.



131.3 MİLYON DEVRETTİ
6 ve 5+JOKER bilen çıkmayınca 131 milyon 333 bin 683 lira devretti. 5 bilenler 450 bin 249 lira, 4 bilenler 6 bin 224 lira, 3 bilenler 391 lira, 2 bilenler ise 36 lira alacak.

ŞİRİNLER'E OPERASYON
Adana'da polis ekipleri, teknik ve fiziki takip sonucu kentte 'Şirinler çetesi' olarak bilinen çıkar amaçlı silahlı suç örgütüne üye 15 kişiyi tespit etti. Kentte 6 esnafı tehditle haraca bağladığı, nitelikli yağma, silahlı yaralama ve tefecilik suçlarını işlediği belirlenen çeteye yönelik operasyon başlattı. 19 Eylül günü 20 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı. Aramalarda ise ruhsatsız 10 tabanca, 12 av tüfeği, 60 uyuşturucu hap ile "böcek" tabir edilen ve ortam dinlemesinde kullanılan cihazın yerinin belirlenmesini sağlayan dedektör ele geçirildi. 8 zanlı, tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ALTINLARIM NEREDE!
İzmir'de kuyumcu atölyesi sahibi olan Nadir Gökçe, 325 bin lira değerindeki yaklaşık 192 gram altını İstanbul'a göndermek üzere kargoya teslim etti. Ancak kargonun kaybolduğunu öğrendi. Şoka girdi. 30 gün tanzim süresinin dolmasına 15 gün kaldığını söyleyen Gökçe, daha sonra ürünleri bulunamazsa suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

2 BİN YILLIK BULUŞ
Kütahya'da Çavdarhisar'da Aizanoi Antik Kenti'nde kazı çalışmalarında heyecanlandıran bir gelişme yaşandı. Roma dönemi kadınların 2 bin yıl önce kullandığı bijuteri ürünleri ve makyaj malzemelerine ulaşıldı!

DAVAYA 'GELİN'
Samsun'da geline şok... Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, boşanma davasında kadına nafaka bağlanmasına yönelik mahkeme kararını, kadının kaynanasına hakaretlerde bulunduğu gerekçesiyle bozdu. Temyiz istemini görüşen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu. Dairenin gerekçesinde, kadının, eşinin annesine süregelen şekilde, ağır biçimde hakaret ettiği, erkeğin ise tepkisel nitelikte karşılık verdiği belirtildi. Gerekçede, "Tam kusurlu kadın yararına yoksulluk nafakası takdir edilemez. O halde, kadının yoksulluk nafakası talebinin reddi gerekirken kabulü doğru bulunmamış, bozmayı gerektirmiştir." ifadesi kullanıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN