Enkazdan 128 saat sonra çıkarılmıştı! Vatin bebek felçli annesiyle hayata yeniden başladı

Vatin bebek, Hatay'daki depremde enkazdan 128 saat sonra kurtarıldı. Sağlık çalışanının parmağını emdiği görüntülerle hafızalara kazındı. Eşini ve 2 çocuğunu kaybeden anne Yasemin Begdas ise, "Şimdi tek kalan yavrumla yaşıyoruz" sözüyle duygulandırdı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Eylül 2023 Güncelleme 16 Eylül 2023, 07:01
Enkazdan 128 saat sonra çıkarılmıştı! Vatin bebek felçli annesiyle hayata yeniden başladı

İÇİNDEKİLER

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremler, yüzyılın felaketin olarak hafızalara kazındı. Deprem, geriye hafızalardan silinmeyecek fotoğraflar da bıraktı. İşte o anlardan biri de Hatay'da enkaz altından 128 saat sonra çıkarılan 3.5 aylık 'Mucize bebek'e ait olandı.



Kurtarıldıktan sonra sağlık ekibinin parmağını emdiği görüntülerle depremin simgelerinden olan, hemşirelerin 'Gizem' ismini verdiği bebeğin ailesine ulaşıldı. Annesinin depremde eşi ve 2 çocuğunu kaybeden Yasemin Begdas (35) olduğu anlaşıldı. Bebeğinin isminin ise Vatin olduğu ortaya çıktı.



Vatin, annesi Yasemin Begdas ile birlikte Kayseri'de akrabalarının yanında yaşamaya başladı. Beton yığınlarının altından çıkarıldıktan sonra yatağa mahkum olan Begdas, "Enkaz altında Vatin'i hiç emziremedim. Vatin'i kucağımda tutup, Kur'an okudum. Hiç ağlamadı, ağlamaya başladığında ise salladığımda susuyordu. Eşim ve iki oğlum vefat etti. Şimdi tek kalan yavrumla yaşıyoruz" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN