Çanakkale'de çıkan yangın 30 yıllık hayalini kül etti!

Muhammed Madak, yıllarca çalıştı, en büyük hayalı olan evini yaptırmaya başladı. İnşaat bitmek üzereyken Çanakkale'de çıkan yangın, 30 yıllık hayalini kül etti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ağustos 2023 Güncelleme 26 Ağustos 2023, 07:00
Çanakkale’de çıkan yangın 30 yıllık hayalini kül etti!

İÇİNDEKİLER

Çanakkale'yi etkisi altına alan orman yangınlarında 5 bin 712 futbol sahası büyüklüğünde 2650 hektar ormanlık alan ile 1430 hektar tarım arazisi ve orman dışı alan olmak üzere 4 bin 80 hektar alan yandı.

Geride birçok acı olay bıraktı. Bunlardan biri de Muhammed Madak'ın hayalinin yok oluşuydu. Yangın, kağıt sektöründe çalışan Muhammed Madak'ın (45) hayalini kül etti. Muhammed Madak'ın en büyük çocukluk hayali, içinde hayvanlarının da olduğu bir arazide kendine ait bir köy evinin olmasıydı. Babasının zamanında imamlık yaptığı köyde hiçbir şeyleri yoktu.

Madak, hayalini gerçekleştirmek için yıllarca çalıştı didindi ve Yağcılar Köyü'nde bir arazi satın aldı. Ardından Hatay'dan Halep Keçisi getirdi ve arazisinde onlara bakmaya başladı.

Bir yıl önce de evinin inşasına başlayan Madak, önümüzdeki hafta bitecek olan evine kavuşmayı dört gözle bekliyordu ancak orman yangını bütün emeklerini zayi etti, ev kullanılamaz hale geldi. Madak, çocukluk hayalinden vazgeçmiş değil, "Ayağımız takıldı diye yürümekten vazgeçecek değiliz" diyerek hayaline ulaşmak için sıfırdan başlayacağını söylüyor.

NEDENİ ELEKTRİK TELLERİ
48 saatte kontrol altına alınan yangında 9 köyden 1251 kişi tahliye edildi. Yangının ilk çıktığı Damyeri köyündeki nokta ise vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi. Köy sakinlerinden Ahmet Gezer yangının çıkış nedenini şöyle dile getirdi: Rüzgarın da etkisiyle direkteki teller birbirine çarpıyordu. O kıvılcımlardan buraya ateş düştü, yandı. Alevler büyüdü, ormana yayıldı. (Koray TAŞDEMİR)

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN