Almanya'da nakliye işi ile uğraşan Hüseyin Ersoy dürüstlüğüyle ülkede kahraman ilan edildi!

Sinoplu Hüseyin Ersoy, 23 yıl önce Almanya'ya gitti. Önce fabrikada görev aldı, ardından nakliye işine girdi... Hayatını kaybeden bir adamın evini boşaltırken, poşetin içindeki 557 bin euro ile 2 bin 700 İsviçre Frank'ını fark etti! Hemen mirasçılara haber verdi. Dürüst kalbiyle ülkede kahraman ilan edildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Haziran 2022 Güncelleme 25 Haziran 2022, 06:59
Almanya’da nakliye işi ile uğraşan Hüseyin Ersoy dürüstlüğüyle ülkede kahraman ilan edildi!

İÇİNDEKİLER

Şaşkına çeviren olayın adresi Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinde yer alan Mannheim kentiydi. 3 çocuk babası Hüseyin Ersoy (45), 1999'da Sinop'tan Almanya'ya göç etti. Senelerce fabrikada çalıştıktan sonra kendi işini kurmaya karar verdi. Nakliye sektörüne girdi. Geçtiğimiz günlerde de hayatını kaybeden bir adamın eşyalarının tahliyesine gitti. Eski bir dolabın içini boşaltırken, kutudaki poşeti fark etti. İçinde kitap olduğunu düşündüğü poşette deste deste para olduğunu görünce, mirasçılara haber verdi. 557 bin euro ile 2 bin 700 İsviçre Frank'ının bulunduğu çantayı hayatını kaybeden adamın yakınlarına teslim etti. Babasından kalan parayı gören mirasçı, şoka girdi! Dürüstlüğü ve temiz kalbiyle takdir toplayan Ersoy, "Hayatımda hiç bu kadar parayı bir arada görmemiştim. Hemen genç hanımı aradım. COVİD nedeniyle bizimle görüşmek istemedi. Durumu anlatınca kabul etti. Emaneti teslim edince kuş gibi hafifledim" dedi.



Hüseyin Ersoy, bulduğu paranın tek kuruşuna bile dokunmadı. Hepini mirasçılara ulaştırdı. Dürüstlüğü, onu Almanya'da manşetlere taşıdı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN