Önce Poyraz ardından Nil Mısır: Türkiye'de yaşanan 2 olay adeta içimizi ısıttı!

Mavi Işık hastalığına yakalanan Poyraz’a, 2015 yılında babasından karaciğer nakli yapıldı. Tedaviye olumlu yanıt veren Poyraz, 8 yaşında ve okula gidiyor. Baba Servet Ergün, "Poyraz bütün hayat mücadelesinden başarılı çıktı. Büyüdü artık okullu oldu" dedi. Bir diğer haber ise Nil Mısır'dan. Nil Mısır, 5. kattan düşüp felç oldu. Hayata küsmek yerine çareyi okçulukta buldu. Şampiyon olarak hedefi 12'den vurdu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Kasım 2021 Güncelleme 15 Kasım 2021, 07:01
Önce Poyraz ardından Nil Mısır: Türkiye’de yaşanan 2 olay adeta içimizi ısıttı!

İÇİNDEKİLER

Antalya'da Servet ve Zeliha Ergün çiftinin ikinci çocukları Poyraz daha 3 günlükken, ailede genetik olarak bulunan ve "Mavi ışık" diye bilinen "Crigler Najjar" hastalığına yakalandığı ortaya çıktı. İyileşmesinin tek yolu karaciğer nakliydi. Ancak bu nakil için de 8 kiloya ulaşması gerekiyordu. Poyraz'ın mavi ışık tedavisi görmesi gerekiyordu.

Ancak devlet hastanelerinde yer yoktu. Aile, maddi imkansızlık nedeniyle özel hastanelere de gidemedi. Bunun üzerine baba Servet Ergün, mavi ışık veren 10 bin liralık fototerapi cihazının aynısını aldığı ölçülerle sanayide 550 liraya yaptırdı. Cihazda 17 gün kalan Poyraz, Sağlık Bakanlığı'nın girişimleriyle Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde fototerapi cihazına girmeye başladı. Tedavisine, hayırseverler tarafından hediye edilen cihazla evde devam edildi.

2 yaşındayken, babasından alınan karaciğer parçası, Poyraz'a nakledildi. Sağlığına kavuşan ve 8 yaşına giren Poyraz, artık ailesiyle parklarda oynuyor. Çocukluğunun tadını çıkarıyor. Küçücük yaşına büyük yaşam mücadelesi sığdıran Poyraz, ilkokula da başladı. Okulunda çok başarılı olan Poyraz, "Büyüyünce çocuk doktoru olup. Hasta çocukların hayatını kurtaracağım" diye konuştu. Erdoğan ÖZTÜRK

OK GÜZEL HABER
Nil Mısır, 15 yaşındayken geçirdiği kazada felç kaldı. Parmağını bile oynatamadı. Ama yıkılmadı. Okçuluk sporu ile hayata bağlandı. W1 kadın kategorisinde Türkiye şampiyonu olmayı da başardı.