30 binde bir görülen Kartagener Sendromuyla doğdu! 9 yıllık çocuk hasreti son buldu

Murat Ceylan, 30 binde bir görülen Kartagener Sendromuyla dünyaya geldi. Vücudundaki tüm organları tersti! İki kalbi olan genç adam, eşiyle birlikte tam 9 yıl çocuk hasreti çekti. Özel bir tüp bebek tedavisi ile kızı Ömür hayata merhaba dedi. Mutluluğu ömre bedeldi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ağustos 2021 Güncelleme 17 Ağustos 2021, 06:59
30 binde bir görülen Kartagener Sendromuyla doğdu! 9 yıllık çocuk hasreti son buldu

İÇİNDEKİLER

Yürekleri ısıtan haber Gaziantep'ten geldi. Doğuştan iki kalbi olan ve soldaki kalbi çalışmayan Kartagener Sendromu hastası Murat Ceylan (32), 2013'te Duygu Ceylan (26) ile evlendi.

Çift, bir yıl sonra çocuk sahibi olmak için tüp bebek merkezine gitti. Ancak uygulanan tedavi olumlu yanıt vermedi.

SAKIN PES ETMEYİN...
Altı yıl boyunca tedavi gören ve iki ameliyat geçiren Murat Ceylan, son çare İstanbul'daki bir tüp bebek merkezine gitti.

Buradaki tahlillerde genç adamın kalp hastalığından kaynaklı çocuğunun olmadığı belirlendi. Doktorlar, Ceylan çiftine özel yeni bir tedavi yöntemi denedi. Bu sayede kızları Ömür dünyaya geldi.

Büyük mutluluk yaşayan baba Murat Ceylan, "Doğuştan iki tane kalbim var. Sağ taraftaki kalbim çalışıyor. Diğer organlarımın hepsinin yeri farklı. Tıptaki ismi Kartagener ve Situs İnversus... Sebebi açıklanamayan bir kısırlık hastalığım vardı. Bunun kalp sorunumdan kaynaklandığını bilmiyorduk. İstanbul'da bir kliniğe başvurduk, tedavimizi yaptılar. Çocuk hasreti çeken aileler, asla vazgeçmeyin. Dünyadaki görülebilecek yaşanabilecek en büyük mutluluk evlat mutluluğuymuş" dedi.

NADİR GÖRÜLEN SENDROM


Murat Ceylan'ın tedavisini gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Güvenç Karlıkaya, "Kartagener Sendromu ilginç bir hastalık. Hastanın spermleri hareketsizdi. Hareketsiz spermi tüp bebek için seçtiğinizde canlı olup olmadığını bilmek mümkün değil. İleri tekniklerle bunu ayırt edebildik. Böylece 19 yumurta elde ettik. Bunların 8'i ise döllendi. Kaliteli embriyo ile tekil bir gebelik elde ettik" dedi.