Organ nakli koordinatörü organ yetmezliği olduğunu öğrendi! Beyin ölümü gerçekleşen hasta umut oldu

Organ Nakli Koordinatörü Aygün Mengelli, sayısız hastanın iyileşmesine tanıklık etti. Ancak 11 yıl önce akciğer sertleşmesi hastası olduğunu öğrendi. Doktorlar, "Tek yol nakil" dedi. Müjdeli haber ise 27 Temmuz'da geldi. Beyin ölümü gerçekleşen hastanın ciğeriyle hayata tekrar merhaba dedi. Sözleri yürekleri titretti: Vücudumda başkasının canı var. Allah ondan razı olsun...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ağustos 2021 Güncelleme 16 Ağustos 2021, 07:01
Organ nakli koordinatörü organ yetmezliği olduğunu öğrendi! Beyin ölümü gerçekleşen hasta umut oldu

İÇİNDEKİLER

Günün mucize haberi İstanbul'dan geldi. Aygün Mengelli (44), Silivri Devlet Hastanesi'nde Organ Nakli Koordinatörü olarak görevliydi.

11 yıl önce kistik fibrozis (akciğer sertleşmesi) hastası olduğunu öğrendi. Tedavi olmayan hastalıktan kurtulmanın tek yolu, akciğer nakliydi.

Hastalığıyla mücadele ettiği 11 yıl boyunca, yüzlerce insanı organ bağışına yönlendirdi, sayısız insanın da nakille hayata tutunmasına tanıklık etti.

'BEN ÇOK ŞANSLIYIM ÇÜNKÜ...'
Kendi hastalığı ilerleyince, nakil listesine girdi. 11 ay süren organ bekleyişi 27 Temmuz'da sona erdi. Antalya'da beyin ölümü gerçekleşen bir kadının bağışlanan akciğeri Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan operasyonda Mengelli'ye nakledildi.

Hayata yeniden tutunan genç kadın, "Ben çok şanslıyım. 2.5-3 yıl bekleyenler var. Çünkü Türkiye'de organ bağışı çok az. Nefes almak çok güzel bir şey. Vücudumda başka birinin canı var. Can oldu o bana. Allah ondan razı olsun" dedi.

TARİHE GEÇEN OPERASYON
Prof. Dr. Erdal Taşçı ile ekibi Aygün Mengelli'yi hayata bağlayan operasyonu gerçekleştirdi. Ameliyatı 6 saat gibi rekor bir sürede bitiren başarılı cerrah "Aygün'ün akciğer kapasitesi yüzde 21'e kadar düşmüştü. Organ bağışı sayesinde hayatta kalabildi. Ekibim adına çok gururluyuz. Çünkü Türkiye'nin en kısa süren akciğer nakli ameliyatını da yapmış olduk, sadece 6 saat sürdü" dedi.