Baharatlı ve sarımsaklı çıtır lavaş | Zamansız lezzetler

Lavaş dışında kalan tüm malzemeyi derin bir kaseye alıp karıştırın. Lavaşları, varsa tırtıklı hamur ruleti veya bıçakla her bir lavaştan 8 adet üçgen parça çıkacak şekilde kesin. Baharatlı ve sarımsaklı çıtır lavaşın tarifi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Aralık 2020 Güncelleme 08 Aralık 2020, 07:01
Baharatlı ve sarımsaklı çıtır lavaş | Zamansız lezzetler

İÇİNDEKİLER

Lavaş dışında kalan tüm malzemeyi derin bir kaseye alıp karıştırın. Lavaşları, varsa tırtıklı hamur ruleti veya bıçakla her bir lavaştan 8 adet üçgen parça çıkacak şekilde kesin. Daha sonra pişirme kağıdı ile kaplanmış iki adet fırın tepsisine tek sıra olacak şekilde yerleştirin.

Üzerlerine fırça yardımıyla zeytinyağlı baharat karışımını sürün. Önceden ısıtılmış 140 derece fırında 15 dakika, üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

MALZEMELER (6 KİŞİLİK)

1 paket küçük boy lavaş (15 cm çapında)
1 çay bardağı zeytinyağı
Birer tatlı kaşığı kekik, çörekotu, mavi ve beyaz haşhaş
Birer çay kaşığı pul biber ve sarımsak tozu

EMİNE TUNADAN / ZAMANSIZ LEZZETLER