Bayat ekmek suflesi

Yufkayı düz bir zemine yayın. Orta boy bir kase yardımı ile yufkadan yuvarlak parçalar kesin. Kalan yufka parçalarını ve bayat ekmekleri bir kaseye alıp üzerine süt gezdirin. İşte bayat ekmek suflesi tarifi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Aralık 2020 Güncelleme 03 Aralık 2020, 06:59
Bayat ekmek suflesi

İÇİNDEKİLER

Yufkayı düz bir zemine yayın. Orta boy bir kase yardımı ile yufkadan yuvarlak parçalar kesin. Kalan yufka parçalarını ve bayat ekmekleri bir kaseye alıp üzerine süt gezdirin. Yumurtaları ve tuzu köpürene kadar iyice çırpın. Eritilmiş tereyağı ve ayçiçeği yağını ekleyip karıştırın. Peynirin yarısını ve küçük parçalar halinde kesilmiş pastırmayı karışıma ekleyin. Üzerine sütlü karışımı ilave edip karıştırın. Kestiğiniz yufkaları yağlanmış muffin kalıplarına yerleştirin. İçlerine hazırladığınız harcı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip sıcak servis yapın.

4 KİŞİLİK
1 adet yufka
7-8 dilim küp doğranmış bayat ekmek
2 su bardağı süt
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı rendelenmiş mozzarella veya kaşar peyniri
200 gr. çemeni alınmış pastırma,
Tuz

SÜSLEMEK İÇİN
Kıyılmış maydanoz

EMİNE TUNADAN - ZAMANSIZ LEZZETLER

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN